Miesten Futsal-Liiga: Kaudesta tulee ennätyksellisen tasainen

Miesten Futsal-Liiga käynnistyy 24.9.2022 ja kauteen lähtee 12 voitontahtoista joukkuetta. Kausi tulee olemaan todennäköisesti ennätyksellisen tasainen, vahvoja joukkueita on lähdössä tulevaan kauteen tavoitteenaan haastaa nelinkertaisen Suomen Mestarin Kampuksen Dynamon liigaherruus. Edellinen kausi oli poikkeuksellisen tasainen koko runkosarjan ajan, kärkijoukkueet pelasivat koko kauden vain muutaman pisteen päässä toisistaan. FC Kemi ylsi jo toisen kerran peräkkäin runkosarjan voittajaksi, mutta KaDy oli jälleen pitelemätön pudotuspelivaiheessa.

Kampuksen Dynamo lähtee kauteen puolustavana mestarina

24.9.2022 klo 16:47

Käy lukemassa kauden ennakkoartikkelit joukkueittain:

Akaa Futsal

Akaa uuden edessä mitalijahtiin

Viime kaudella neljänneksi jäänyt Akaa Futsal hakee paluuta mitalikantaan uuden päävalmentajan johdolla – ja uudessa kotihallissa.

Akaa Futsalin kausartikkeli

Alastaron Urheilijat

AU valmiina toiseen liigakauteensa

Loimaalainen Alastaron Urheilijat lähtee toiseen liigakauteensa nöyrin mielin. Viime kauden liigakarsintaurakkaa ei kuitenkaan haluta toistaa ensi keväänä.

AU:n kausiartikkeli

FC Kemi

FC Kemi on pelannut vuosia liigan kärjessä

Vahvaa työtä miesten futsalin eturintamassa useita vuosia tehnyt FC Kemi lähtee uuteen liigakauteen hieman uudistuneena, mutta yhä vahvalla miehistöllä. Päävastuun valmennuksesta ottaa pelaaja-valmentaja Boris Čizmar seuraikoni Markku Kalermon jäätyä sivuun. FC Barcelonassa hiljattain oppia hakenut Čizmar vannoo kansainvälistymisen ja lajin jatkuvan opiskelun nimiin. Mieluisa paluumuuttaja kemiläisille on Ville Uimaniemi, joka kolkutteli maajoukkueen portteja jo 17-vuotiaana ja palaa nyt FC Kemiin kahden vuoden tauon jälkeen.

FC Kemin kausiartikkeli

FC Kiisto

FC Kiisto lähtee sarjanousijana haastajana sarjaan

Miesten Futsal-Liiga pyörähtää käyntiin lauantaina 24. syyskuuta. Sarjan ainoa nousijajoukkue on vaasalainen FC Kiisto. Kokonaan noviiseja vaasalaiset eivät kuitenkaan ole, sillä joukkueen runko muodostuu kokeneista Ruutupaidoissa liigaa pelanneista miehistä. Vaasalaisten valmentaja Jani Palomäki ja maalipyssy Matias Träskbäck tiedostavat uuden sarjatason haasteet, mutta uskovat kasassa pysyneen, yhteen hitsautuneen rungon pystyvän voittoihinkin.

FC Kiiston kausiartikkeli

Golden Futsal Team

GFT:n vahvuus on Suomen kovimmat maajoukkuepelaajat

Golden Futsal Team, jo 20-vuotias seura, joka on pelannut liigatasolla koko toiminta-aikansa, on yksi suomalaisen futsalin kivijaloista. Suomessa on vain kaksi seuraa, jolla on edustus sekä Miesten että Naisten Futsal-Liigassa ja espoolainen GFT on niistä toinen. Menestyksen takaa löytyy pitkä talkootekemisen kulttuuri ja GFT porskuttaakin eteenpäin täydellä amatööristatuksella. Se ei kuitenkaan tarkoita joukkueen antamista piiruakaan vastaan joukkueen laadussa – tulevallakin kaudella joukkueesta löytyy yksi Suomen kovimmista maalivahdeista maajoukkueveska Antti Koivumäki, kentällä kiitävät maajoukkuepelaajat Henri Alamikkotervo, Eeli Niemelä sekä Miika ”Maagi” Hosio ja joukkueen vahva rosteri lähtee kauteen lunastamaan tavoitteitaan.

GFT:n kausiartikkeli

Kampuksen Dynamo

KaDy puolustaa kaudella neljättä mestaruuttaan

Kampuksen Dynamo lähtee uuteen liigakauteen nelinkertaisena hallitsevana mestarina. Keväällä mestaruuspokaalia Espoossa nostellut joukkue menetti kuitenkin kolme huippupelaajaa ulkomaille ja pitkän listan kokeneita miehiä erityisesti JoSePaan. Jyväskyläläiskannattajia ilahduttaa Newton Jr:n paluu puna-mustaan paitaan ja Juho Rinteen paluu seuraan, tällä kertaa valmennustiimiin. Alkamassa on valmentajavelho Vasko Vujovićin kolmivuotisen sopimuskauden viimeinen kausi. Jatkuvuutta tuo kapteeni Mikko Kytölä, jolla on vankkumaton usko kaventuneen miehistönsä sopeutumiskykyihin otteluruuhkassa.

Kampuksen Dynamon kausiartikkeli

Mad Max

Mad Max lähtee kovalla tahdolla kauteen

Miesten Futsal-Liigaa pelaa Mad Max, jolla on taustat ja tekeminen kohdallaan. Esa Herityn kirjassa, Mad Max, ensimmäiset 20 vuotta, haastateltiin 21 Maxien taustahenkilöä ja pelaajaa ja kerrotaan tarina sydämellä rakennetusta joukkueesta, jota kuvastaa vahva joukkuehenki ja yhdessä tekeminen. Maxeilta löytyy muuten myös oma nimikkobiisikin, näitä ei monella ole futsalin puolella. Maxien historiaan kuuluu mestaruusvuoden 2006 jälkeen pelatut UEFA Futsal Cup karsinnat, jotka joukkue selvitti tappioitta ja piti pitkään lajin ennätystä hallussaan. Jouluna 2020 julkaistu Herityn kirja avaa rehellisesti ja avoimesti Maxien tarinan ja kuuluukin futsalharrastajan kirjahyllyyn.

Mad Maxin kausiartikkeli

Liikunnan Riemu

Tieteen tekijät pelaavat suurella lajirakkaudella

Kun yhdellä sanalla lähdetään kuvailemaan suomalaisen futsalmaailman ilmiötä; Liikunnan Riemua, aloitetaan yleensä aina keskustelu sanalla Yhteisöllisyys. Upea ryhmähenki, ystävyydeksi rakentuva yhteisöllisyys ja futsalia yhdessä hengittävä joukkue, joka pelaa Suomen futsalmaailman huipulla. Mutta mitä joukkuetta valmennetaan niin kovatasoisella tieteellisellä osaamisella, missä joukkueessa jokainen pelaaja on urheilun, urheilemisen tai valmentamisen asiantuntija ja tiedolla johtaminen on itsestäänselvyys. Liikuntatieteellinen kasvattaa suomalaisen urheilukentän kovimmat asiantuntijat ja suomalaisen koulujärjestelmän osaavat liikunnanopettajat.

Riemun kausiartikkeli

Someron Voima

SoVo on liigan kestomenestyjiä

SoVo Futsal aloittaa yhdennentoista peräkkäisen Futsal-Liiga kauden ja kauteen lähtee joukkue, jossa on vain vähän muutoksia aikaisempaan. Joukkueessa on aina avautunut pelaamisen mahdollisuuksia myös nuorille pelaajille ja tulevallakin kaudella SoVo marssittaa kentälle nuorta osaamista. Joukkueen tähtipelaajat ovat kiilanneet pistepörssien kärkeen Miesten Futsal-Liigassa runkosarjan osalta jo seitsemän kertaa putkeen, Arber Istrefi ja Gezim Voca ovat nimet, jotka vaan kannattaa painaa mieleen. SoVo on selvittänyt tiensä pudotuspeleihin liigakautensa aikana jo kymmenen kertaa. Tämän vuoden tavoite on selvää, Somerolla vietetään keväällä mitalijuhlia.

SoVon kausiartikkeli

Tornion Palloveikot

ToPV kärkkyy Jani Paanasen johdolla liigasta kovaa tulosta

Tornion Palloveikot lähtevät neljänteen futsal-liigakauteensa nuorentuneella joukkueella kokeneen päävalmentaja Jani Paanasen luotsaamana. Nuorisomaajoukkueenkin valmennustiimissä olevaa Paanasta motivoi Torniossa erityisesti nuorten pelaajien kehittäminen; kilpailulliset tavoitteet ovat maltillisesti playoff-paikassa. Ruotsinkin liigassa urallaan pelannut maalivahti Lari Honkanen on veräjän suulla paljon vartijana.

ToPV:n kausiartikkeli

Turun Pallokerho

TPK ei anna Turusta pisteitä ilmaiseksi kenellekään

Turun Pallokerho palasi vuosi sitten liigakartalle ja onnistui keväällä säilyttämään sarjapaikkansa ilman karsintoja. Playoffeihin ei perinteikkäällä liigaseuralla vielä paluukaudellaan ollut asiaa, mutta tänä vuonna se on täysin realistinen tavoite. Kerhon päävalmentajana jatkaa viime vuonna kesken kauden pelaaja-valmentajaksi hypännyt jyväskyläläislähtöinen Jose Ikonen. Haastatteluissa mietteitään kertovat Ikosen lisäksi liigajoukkueen kokenut manageri ja apuvalmentaja Tuomas Vainio sekä pitkän linjan kerholaispelaaja Samuel Sibakov.

TPK:n kausiartikkeli

Vieska Futsal

Vieska aikoo palata vahvalla rosterilla takaisin liigan mitaleille

Vieska Futsal on voittanut seurahistoriansa aikana kolme Suomen mestaruutta kausina 2014-2015, 2015-2016 ja 2016-2017. Kaudeksi 2021-2022 futsal teki paluun Ylivieskaan ja legendaarinen seuranimi Sievi Futsal vaihtui Vieska Futsaliksi. Miesten liigajoukkueen taustalla työskentelee vahva seuraorganisaatio sen eteen, että palataan taas mestaruuskantaan.

Vieska Futsalin kausiartikkeli

Pikaohje kauden seuraamiseen:

Seuraa Futsal-Liigoja läpi kauden Palloliiton tulospalvelussa:

Miesten Futsal-Liiga >>

Naisten Futsal-Liiga >>

Futsal-Liigojen sosiaalisen median kanavat:
Twitter: @Futsalfi
Facebook: @Futsalfi
Instagram: @futsalfi
#futsalfi

Seuraa Futsal-Liigojen pelit striimattuina - kauden pelit näyttää Ruutu+ Urheilu:

Miesten Futsal-Liiga >>

Naisten Futsal-Liiga >>

Lisää aiheesta

Etkö löytänyt etsimääsi?

Seuraa meitä

Kaikki some-tilimme

Liity postituslistalle

Saat alennuksen Huuhkajien ja Helmareiden ottelulipuista. Lisäksi saat etuosto-oikeuden Huuhkajien ottelulippuihin sekä etuja Maajoukkueen verkkokauppaan.

Postituslistalle liittyminen

Pääyhteistyökumppanit