Hallitseva mestari Kampuksen Dynamo varustautuu ruuhkaiseen syksyyn

Kampuksen Dynamo lähtee uuteen liigakauteen nelinkertaisena hallitsevana mestarina. Keväällä mestaruuspokaalia Espoossa nostellut joukkue menetti kuitenkin kolme huippupelaajaa ulkomaille ja pitkän listan kokeneita miehiä erityisesti JoSePaan. Jyväskyläläiskannattajia ilahduttaa Newton Jr:n paluu puna-mustaan paitaan ja Juho Rinteen paluu seuraan, tällä kertaa valmennustiimiin. Alkamassa on valmentajavelho Vasko Vujovićin kolmivuotisen sopimuskauden viimeinen kausi. Jatkuvuutta tuo kapteeni Mikko Kytölä, jolla on vankkumaton usko kaventuneen miehistönsä sopeutumiskykyihin otteluruuhkassa.

KaDy juhli mestaruutta Espoossa keväällä 2022

KaDy juhli mestaruutta Espoossa keväällä 2022Kuva: Kirsi Nummela

5.10.2022 klo 13:11

Miesten Futsal-Liigaa viime vuodet hallinnut Kampuksen Dynamo on jälleen syksyllä uusien haasteiden edessä. Kovimpien kilpakumppanien – etenkin FC Kemin ja Akaa Futsalin – tarjoamasta huippuvastuksesta huolimatta jyväskyläläiset ovat olleet jo neljänä keväänä terävimmillään juuri playoffeissa ja keränneet palkintokaappiinsa neljä perättäistä mestaruutta (2018, 2019, 2021, 2022). Väliin jäänellä kaudella mestaruutta ei jaettu, vaan kausi keskeytettiin.

Tähtikolmikko siirtyi Manner-Euroopan kentille

Vaikka KaDy lukeutuu varmasti edelleen liigan ennakkosuosikkeihin, on sen rosteri kaventunut merkittävästi, kun Jukka Kytölä ja Sergei Korsunov ottivat osoitteekseen Italian pääsarjat. Kytölän uusi seura on Italian hallitseva mestari Italservice Pesaro, Korsunov pelaa tällä kaudella Serie A2:n Modena Cavezzo Futsalissa. Keväällä playoffien ajan Dynamoa vahvistanut ja ratkaisupeleissä häikäiseviä otteita esittänyt maajoukkueen kapteeni Jani Korpela ei tällä kertaa jäänyt pidemmäksi aikaa Suomeen, vaan jatkaa uraansa Puolan kärkiseura BTS Rekord Bielsko-Białassa, jossa hän pelasi jo kausilla 2019–2021 ennen siirtymistään Venäjän liigaan.

KaDysta löytyy paljon kansainvälistä kokemusta: Kauden jälkeen maailmalle lähtivät Korpela, Korsunov ja Kytölä .

KaDysta löytyy paljon kansainvälistä kokemusta: Kauden jälkeen maailmalle lähtivät Korpela, Korsunov ja Kytölä .Kuva: Ⓒ © Ville Koskiniemi /Ville Koskiniemi

Brasilialaiset Newton Jr. ja Ítalo Henrique vihdoin samalla puolella

Yksi mieluinen paluumuuttaja Jyväskylän Monnarilla nähdään, kun kaksi vuotta Tornion Palloveikoissa palloillut Newton de Souza Queiroz Junior palaa Kampuksen Dynamoon. Newton Jr. oli joukkueen tähtiä toisella mestaruuskaudella 2018–19. Torniossa Newtonin tehtävänä oli jälkimmäisellä kaudella olla pelaaja-valmentajana, joten taktista osaamista on karttunut kokeneen ja sähäkän pelaajan selkäreppuun. 

Newton Jr palasi KaDy-yleisön eteen kaudelle 2022-2023

Newton Jr palasi KaDy-yleisön eteen kaudelle 2022-2023Kuva: Kirsi Nummela

Brasiliaislähtöiselle Newtonille on alkamassa viides vuosi Suomen maaperällä, samoin kuin toiselle brasilialaiselle Ítalo “Bob” Henriquelle, joka jatkaa KaDyssa kolmatta perättäistä kautta. Brassiparivaljakko on vasta ensimmäistä kertaa yhtä aikaa samassa seurassa, vaikka molemmat ovat aiemmin edustaneet ristiin sekä KaDya että ToPV:ta. Kaksikko takaa, että KaDy on maalipaikoissa vaarallinen tulevalla kaudella.

Italo Henrique Bob voitti pudotuspelien pistepörssin ja valittiin kauden tähtikentälliseen

Italo Henrique Bob voitti pudotuspelien pistepörssin ja valittiin kauden tähtikentälliseenKuva: Ⓒ © Ville Koskiniemi /Ville Koskiniemi

Kokenut seitsikko tuo jatkuvuutta 

Kapteeni Mikko Kytölän jatkosopimus tuo jatkuvuutta Dynamon leirissä: alkava kausi on jo 11. liigakausi, jonka Kytölä aloittaa puna-mustaraidassa, ja edustipa hän viisi vuotta KaDya jo ennen liiganousuakin. Välissä vanhempi Kytölä pelasi toki kolme kautta Italian ammattilaiskentillä neljässä eri seurassa. Maalivahteina joukkueessa jatkavat kokeneet Niila-Ville Laitinen ja Juha-Matti Savolainen, jotka muodostavat maan meritoituneimman veskarikaksikon.

Viime kaudella runsaasti vastuuta saaneista runkopelaajista Lassi Lintula, Jere Intala, Tero Intala ja Bene Filppu jatkavat niin ikään Dynamon leirissä. Intalan veljeksistä vanhempi Tero missasi osan aiemmista KaDy-kausistaan loukkaantumisten vuoksi; nuorempi Jere paukutti Mestarien Liigan Preliminary Roundilla peräti yhdeksän osumaa ja johtaa koko kilpailun maalipörssiä ennen Main Roundia.

Bene Filppu on taituroinut itsensä KaDyn runkopelaajiin

Bene Filppu on taituroinut itsensä KaDyn runkopelaajiinKuva: Ⓒ © Ville Koskiniemi /Ville Koskiniemi

Vujović saa rinnalleen Rinteen

Valmennuspuolella Dynamossa on alkamassa montenegrolaisen Vasko Vujovićin kolmivuotisen sopimuskauden viimeinen vuosi. Vujović on ollut Jyväskylässä todellinen kultasormi, sillä hän vei debyyttikaudellaan 2017–18 KaDyn seurahistorian ensimmäiseen, kauan metsästettyyn Suomen mestaruuteen, ja jokaisen sen jälkeisen kauden (keskeytettyä 2019–20 kautta lukuun ottamatta) päätteeksi kapteeni Mikko Kytölä on saanut nostella mestaruuspokaalia ilmaan miehistönsä ympäröimänä. 

Vujovićin oikeana kätenä kolme kautta toiminut Jesse Kalliokoski siirtyi valmentamaan Futsal-Ykköseen pudonnutta paikallisvastustaja JoSePaa. Samaan osoitteeseen siirtyi myös nuorempaa KaDy-osaamista edustanut kolmikko Tuomas Heikkilä – Eemeli Hänninen – Heikki Korhonen. Viime kevään mestarijoukkueesta myös Henri Louste jäi sivuun. Kalliokosken tilalle valmennustiimiin KaDy on rekrytoinut toisen entisen pelaajansa, Juho Rinteen, joka oli Kalliokosken tavoin voittamassa seuralle ensimmäistä Suomen mestaruutta pelaajan roolissa.

Mikko Kytölä uskoo joukkueensa kykyyn

Kapteeni Mikko Kytölä myöntää useiden pelaajien poistumisen jättävän suuren aukon joukkueeseen, mutta uskoo miehistönsä resilienssiin ja muuntautumiskykyyn uusien haasteiden edessä.

– Joukkueemme tavoite ja unelma on menestyä Mestareiden Liigassa ja voittaa viides Suomen mestaruus. Itse haluan auttaa joukkuetta ja muita pelaajia niin paljon kuin mahdollista ja keksiä uusia, yhä luovempia tapoja pysyä hyvässä pelikunnossa, 38-vuotias veteraani veistelee.

– Keskeisin muutos on tapahtunut pelaajistossa: kolme pelaajaa lähti ulkomaille ja kourallinen nuoria JoSePaan. Newton Jr:n paluumuutto on tietenkin huippujuttu. Harvinaista on nyt sekin, että KaDyn työskentely- ja pelitapa ovat ennestään tuttuja liki kaikille pelaajille, eikä kaikkea tarvitse aloittaa niin sanotusti nollasta, Kytölä tuumii.

– Rosterimme on tällä hetkellä kapea, mutta ensi kaudenkin KaDy tulee olemaan dynaaminen, taitava, puolustussuuntaan uhrautuva ja hyökkäyksessä tulivoimainen. Pääsemme myös varmasti esittelemään taas uusia lupaavia ja nälkäisiä omia nuoria kasvatteja liigaparketeille, mikä on tietenkin hieno juttu, Kytölä vinkkaa.

Dynamon ja maajoukkuemiesten syksyn kalenteri on ruuhkainen

Muista liigajoukkueista poiketen KaDy aloitti kilpakautensa jos elokuussa osallistumalla neljättä kertaa UEFA:n futsalin Mestarien Liigan karsintakierrokselle eli Preliminary Roundille. Saldona Vasko Vujovićin kotikaupungissa, Montenegron Podgoricassa pelatusta turnauksesta oli kaksi murskavoittoa ja niukka 2–3-voitto isäntäjoukkue KMF Titogradista. 

Jere Intala voitti UFCL Preliminary Roundin maalipörssin

Jere Intala voitti UFCL Preliminary Roundin maalipörssinKuva: Srdjan Boljevic

Kolmella voitolla ja lohkon ykkössijalta KaDy jatkaa kolmatta kertaa Mestarien Liigan Main Roundille neljästä yrityksestä. Viime syksynä joukkue oli jo lähellä edetä jatkoon vielä Elite Roundille, mutta tappioton sarja Main Roundilla Bosnia-Hertsegovinassa ei riittänyt lohkovoittoon, jonka nappasi Hollannin mestari Zvv Hovocubo. Tänä syksynä tehtävä ei ole ainakaan helpottumassa, kun KaDyn lokakuun lopussa pelattavaan Main Round -lohkoon arvottiin Italian hopeamitalisti Città di Eboli, Latvian Petro-w sekä isäntäjoukkue Liettuan mestari Kauno Žalgiris.

Lisää haasteita Dynamon ennestään ruuhkaiseen ottelukalenteriin tuo se, että joukkueen pelaajista Savolainen, Kytölä ja Lintula valittiin maajoukkueen MM-karsintaryhmään, joka pelaa lokakuussa Romaniaa ja marraskuussa Tanskaa vastaan. Lisäksi maajoukkue leireili hiljattain Thaimaassa ja matkustaa kenraaliharjoitukseen Espanjaan, joten tällä kolmikolla riittää runsaasti vastuuta usealla rintamalla syksyn mittaan.

Jyväskylän Monitoimitalon viiririvistö komistui kevään neljännellä mestaruudella

Jyväskylän Monitoimitalon viiririvistö komistui kevään neljännellä mestaruudellaKuva: Kirsi Nummela

Lisää aiheesta

Seuraa meitä

Liity postituslistalle

Saat alennuksen Huuhkajien ja Helmareiden ottelulipuista. Lisäksi saat etuosto-oikeuden Huuhkajien ottelulippuihin sekä etuja Maajoukkueen verkkokauppaan.

Postituslistalle liittyminen

Pääyhteistyökumppanit