Minihuuhkajat harjoitteli Stara Pazovassa tänään perjantaina.

Saavutettavuusseloste

Tämä saavutettavuusseloste koskee Palloliiton verkkopalvelua. Sivuston saavutettavuutta kehitetään jatkuvasti.

Sivuston saavutettavuutta kehitetään jatkuvasti.
Selosteen viimeisin tarkistuspäivämäärä on 8.12.2022.

Tämä seloste koskee Palloliiton verkkosivustoa palloliitto.fi:tä, joka on julkaistu ensimmäisen kerran 21.6.2022. Tämä seloste on laadittu 8.12.2022. Tämän digipalvelun saavutettavuuden on arvioinut asiantuntijaorganisaatio Nitro.

Kehitystyömme saavutettavuuden suhteen

Vaikka emme kuulu suoraan digitaalisten palvelujen lain soveltamisalan piiriin, kiinnitämme digitaalisten palveluidemme kehityksessä erityistä huomiota saavutettavuuteen. Tavoitteemme on tarjota ensiluokkaista ja yhdenvertaista palvelua, koska jalkapallo ja futsal kuuluvat jokaiselle. Kehitämmekin palveluamme jatkuvasti saavutettavammaksi.

Digipalvelun saavutettavuuden tila

Palloliitto.fi-verkkopalvelu täyttää digipalvelulain asettamat saavutettavuusvaatimukset suurilta osin. Alla on listattu vielä puuttuvat osat, joita kehitetään seuraavaksi.

Ei-saavutettava sisältö

Alla mainittu sisältö ei ole WCAG 2.1 -kriteerien mukaan vielä täysin saavutettava seuraavista syistä:

1.1.1 Ei-tekstuaalinen sisältö A

Ei-tekstuaalisen sisällön tekstuaaliset vastineet saattavat olla paikoittain puutteellisia suuren sisällönpäivittäjien määrän johdosta. Näin ollen emme kykene takaamaan täydellistä varmuutta tekstuaalisten vastineiden olemassaololle, mutta teemme parhaamme asian korjaamiseksi.

1.2.1 Pelkkä audio tai pelkkä video (tallennettu) A

Tallennettu audio- ja videomedia on pääasiassa kuvallistavaa, ja sen rooli on rikastaa tekstisisältöä. Sen päätehtävä ei ole välittää informaatiota tai korvata tekstisisältöä. Valtavan median määrän johdosta litterointi toisi kontekstiin nähden hallitsemattoman suuren ylläpitotyön ja näin ollen tämän puutteen korjausta ei toistaiseksi ole priorisoitu.

1.3.1 Informaatio ja suhteet A

Käyttäjän sijaintia verkkosivulla ei indikoida tällä hetkellä tekstimuodossa ja tämä nostetaan kehitykseen pikimmiten.

1.3.3 Aistinvaraiset ominaispiirteet A

Sivuilla on paikoittain käytetty kuvia korvaamaan informaatiota. Näissä kuvissa on välillä käytetty vain väriä indikoimaan sisältöä. Tämä puute voidaan korjata tulevissa saavutettavuuskoulutuksissa ohjeistamalla sisällönpäivittäjille, kuinka kuvista rakennetaan saavutettavia. Palloliiton suurella sisällönpäivittäjämäärällä emme voi täysin taata, että kaikki lisäämämme kuvasisältö on saavutettavaa, mutta siihen annetaan mahdollisuus koulutusten ja materiaalien avulla. Tekninen ja sisällöllinen tuki onnistumiseen löytyy.

1.4.5 Tekstiä esittävät kuvat AA

Sivuilta löytyy paikoittain visuaalisia esityksiä, jotka on lisätty kuvana tekstin sijaan. Palloliiton suurella sisällönpäivittäjämäärällä emme voi täysin taata, että kaikki lisäämämme kuvasisältö on saavutettavaa, mutta siihen annetaan mahdollisuus koulutusten ja materiaalien avulla. Tekninen ja sisällöllinen tuki onnistumiseen löytyy.

2.4.6 Otsikot ja nimilaput AA

Joillekin sivuille upotetut kolmannen osapuolen iframe-sisällöt ei ole saavutettavassa muodossa ruudunlukijoille eivätkä sisällä tekstimuotoista otsikointia.

Yhteydenotot

Huomasitko saavutettavuuspuutteen digipalvelussamme? Kerro se meille, niin teemme parhaamme puutteen korjaamiseksi. Voit lähettää saavutettavuuspalautetta uudesta verkkosivustosta lähettämällä sähköpostia veli-matti.rinnetmaki@palloliitto.fi.

Valvontaviranomainen

Jos huomaat sivustolla saavutettavuusongelmia, anna ensin palautetta meille eli sivuston ylläpitäjälle. Vastauksessa voi mennä 14 päivää. Jos et ole tyytyväinen saamaasi vastaukseen tai et saa vastausta lainkaan kahden viikon aikana, voit tehdä ilmoituksen Etelä-Suomen aluehallintovirastoon. Etelä-Suomen aluehallintoviraston sivulla kerrotaan tarkasti, miten ilmoituksen voi tehdä ja miten asia käsitellään.  

Valvontaviranomaisen yhteystiedot

Etelä-Suomen aluehallintovirasto
Saavutettavuuden valvonnan yksikkö

Etkö löytänyt etsimääsi?

Seuraa meitä

Kaikki some-tilimme

Liity postituslistalle

Saat alennuksen Huuhkajien ja Helmareiden ottelulipuista. Lisäksi saat etuosto-oikeuden Huuhkajien ottelulippuihin sekä etuja Maajoukkueen verkkokauppaan.

Postituslistalle liittyminen

Pääyhteistyökumppanit