Olosuhteiden kehittäminen -sivun hero-kuva

Olosuhteiden kehittäminen

Tietoa jalkapallo- ja futsal-olosuhteiden kehittämisestä.

Olosuhteiden kehittäminen

Palloliitto tarjoaa apua ja asiantuntemusta jalkapalloon ja futsalin olosuhdetyön kehittämiseksi. Täältä löydät tietoa mm. tekonurmien materiaaleista ja niihin liittyvistä ympäristöasioista sekä erilaisten avustusten ja tukien hakemisesta ja niiden reunaehdoista.

Sivulinkkien alta löydät vielä tietoa olosuhteiden kehittämisestä tiivistetysti.

Puitteet kuntoon

Olosuhteiden kehittämisen sivulinkit.

Olosuhteiden kehittämisen palvelut tiivistetysti

Jalkapallo-olosuhteet ja ympäristö

Tekonurmia tai muita synteettisiä alustoja käytetään Suomessa yleisesti urheilu- ja lähiliikuntapaikoilla, leikkipaikoilla sekä etenkin jalkapallokentillä.

Suomen Palloliitto ei ole tekonurmimateriaaleihin liittyvissä asioissa virallinen toimija, vaan tukeudumme Suomen Ympäristökeskuksen, eri tutkimuslaitosten, instituuttien ja viranomaisten asiantuntijuuteen ja näiden tekemiin tutkimushankkeisiin, sekä niistä johdettuun lainsäädäntöön ja määräyksiin.

Futsalolosuhteet

Sisäjoukkuepeleillä on lajeina suuri merkitys paikallisesti ja valtakunnallisesti. Sisäjoukkuepelit – futsal, koripallo, käsipallo, lentopallo ja salibandy – ovat merkittäviä suomalaisten liikuttajia. Lajeilla on yhteensä yli 125 000 rekisteröityä harrastajaa, ja ilman lisenssiä harrastavia pelaajia on moninkertainen määrä.

Sisäjoukkuepelien lajiliittojen tärkein tavoite onkin olosuhteiden parantaminen niin harraste- kuin pääsarjatasolla. 

Olosuhderakentaminen

Jalkapallon olosuhderakentamisen vaikuttamiseen- ja yhteiskuntavastuuseen, sekä rakentamiseen ja kunnossapitoon liittyvät toimijat koottuna yhteen. Täältä löydät alan eri toimijoita sekä tietoa olosuhderakentemista varten.

Olosuhteiden avustusohjelmat

Tietoa ja hakuohjeita mm. valtionavustusten, UEFA Hattrick -tuen ja EU Leader-avustusten hakuprosesseihin. Täältä löydät esimerkiksi Hyvän hakemuksen ominaisuuksia sekä erilaisten hakujen reunaehtoja.

Lisätietoja olosuhteiden rakennuttamisesta ja kehittämisestä

Tero Auvinen

Olosuhdepäällikkö, Valtakunnallinen

+358408235243

tero.auvinen@palloliitto.fi

Kokonaisvastuu olosuhteiden kehittämis- ja vaikuttamistyöstä, sekä HatTrick-investointiohjelman hallinnoinnista. UEFA kilpailujen stadionyhteyshenkilö, seuralisenssit asiantuntija olosuhteet- ja turvallisuus

Etkö löytänyt etsimääsi?

Seuraa meitä

Kaikki some-tilimme

Liity postituslistalle

Saat alennuksen Huuhkajien ja Helmareiden ottelulipuista. Lisäksi saat etuosto-oikeuden Huuhkajien ottelulippuihin sekä etuja Maajoukkueen verkkokauppaan.

Postituslistalle liittyminen

Pääyhteistyökumppanit