Harrasjamäärien kasvattaminen -sivun hero-kuva

Pelaajamäärien kasvattaminen

Toimintamalleja, tukea ja tietoa seurojen pelaajamäärien kasvattamiseksi.

Pelaajamäärien kasvattaminen

Suomalainen jalkapallo ja futsal haluaa olla suurin laji kentällä ja sen ulkopuolella. Palloliitto tukee seurojen pelaajamäärien kasvua erilaisilla kehitysohjelmilla sekä työkaluilla. Pelaajamäärien kasvua tukevia palveluita löydät niin lasten kuin aikuistenkin toiminnan tueksi.

Sivulinkkien alta löydät vielä tietoa pelaajamäärien kasvattamisesta tiivistetysti.

Lisää pelaajia

Pelaajamäärän kasvattamisen sivulinkit

Saatat etsiä näitä sisältöjä

Pelaajamäärien kasvattamisen palvelut tiivistetysti

Huuhkajat ja Helmarit -jalkapallokoulu

Mikä olisi makeampaa kuin treenata ja nauttia futiksesta ja liikunnasta Suomi-logo rinnassa? Huuhkajat ja Helmarit -jalkapallokoulupaketin hyödyntäminen on oiva tapa tuoda huumaa näkyviin omassa seurassa ja hyödyntää se omassa ympäristössä! Paketti on laadittu yhteistyössä Stadiumin kanssa.

Playmakers

Palloliitto käynnisti keväällä 2021 UEFA Playmakers -jalkapallo-ohjelman, jonka tavoitteena on tarjota 5–8-vuotiaille lapsille ensiaskel jalkapallon parissa.

Ohjelman on rakentanut UEFA ja jalkapalloharjoitukset on rakennettu lasten näkökulmasta tarinankerronnan keinoin ja ohjelman tarinat on rakennettu yhdessä UEFA:n kumppanin Disneyn kanssa.

Perhefutis

Perhefutis on lapsen ja vanhemman yhteinen, suosittu harrastus, jossa nautitaan liikunnasta monipuolisesti ja turvallisesti ilman suorituspaineita. Toiminta on yhteistä oppimista ja oivaltamista kiireettömässä ilmapiirissä. Toiminta on yhteistä oppimista ja oivaltamista kiireettömässä ilmapiirissä.

Lapselle toiminta tarjoaa aikuisen jakamattoman huomion. Vanhemmalle Perhefutis on mahdollisuus rentoutua arjen kiireen keskellä yhteisen tekemisen parissa. Valtakunnallinen Perhefutis-toiminta on osa Palloliiton Volkswagen-yhteistyökumppanuutta.

Futisstartti

Futisstartti -koulutukset ovat seurojen Suomen Palloliiton tuella järjestämiä tapahtumia. Tapahtumien avulla varmistetaan aloitteleville lapsipelaajille hauska, turvallinen ja kehittävä jalkapalloharrastus, jossa myös vanhemmat ovat aktiivisesti mukana.

Futisstartti tuo seurat ja perheet lähemmäksi toisiaan heti harrastuksen alussa. Tavoitteena on tehdä jalkapallosta niin kiva ja merkityksellinen harrastus, että se voi pysyä mukana lapsen ja perheen arjessa läpi elämän. Futisstartti toteutetaan yhteistyössä Suomen Palloliiton pääyhteistyökumppani LähiTapiolan kanssa. 

Seuravalmennukset pelaajamäärien kasvattamiseen

Seuravalmennuksessa laaditaan seuralle pidemmän ajan suunnitelma pelaajamäärien kasvattamiseksi ja ylläpitämiseksi.
Harrastajamäärien kasvattamisen seuravalmennusten tavoitteena on auttaa seuraa houkuttelemaan lisää pelaajia toimintaansa sekä lisäämään pitovoimaa nykyisten pelaajien osalta.

Lasten ja nuorten seuravalmennukset toteutetaan yhteistyössä Suomen Palloliiton pääyhteistyökumppani Motonetin kanssa.

Koulu - ja päiväkotijalkapallo

Tietoa ja työkaluja koulu- ja päiväkotijalkapallon järjestämiseksi yhteistyössä seurojen kanssa. Erilaisia konsepteja jalkapallon hyödyntämiseksi toiminnassa koulu- ja päiväkotipäivien aikana.

Täältä löydät myös erilaisia harjoitevinkkejä opettajille.

Aikuisten jalkapallo

Autamme seuroja aikuisten jalkapallon kehitystyössä. Tavoitteena on tarjota jokaiselle jalkapallon pelaamisesta kiinnostuneelle mahdollisuus harrastaa jalkapalloa ja/tai futsalia ympäri vuoden sekä olla mukana toiminnassa eri rooleissa.

Täältä löytät tietoa mm. aikuisten harrastejalkapallon seuravalmennuksista sekä erilaisista harrastesarjatoiminnoista.

Soveltava jalkapallo

Jalkapalloa kaikille - kaikilla tulisi olla mahdollisuus harrastaa jalkapalloa samassa seurassa omista lähtökohdistaan. Tavoitteena on lisätä vammaisten ja pitkäaikaissairaiden (ns. erityisryhmiin kuuluvien) lasten, nuorten ja aikuisten mahdollisuuksia osallistua urheiluseuratoimintaan jalkapallon parissa.

Painopiste on kansallisessa toiminnassa ja sen kehittämisessä yhteistyössä kuntien ja eri toimijoiden kesken.  

Etkö löytänyt etsimääsi?

Seuraa meitä

Kaikki some-tilimme

Liity postituslistalle

Saat alennuksen Huuhkajien ja Helmareiden ottelulipuista. Lisäksi saat etuosto-oikeuden Huuhkajien ottelulippuihin sekä etuja Maajoukkueen verkkokauppaan.

Postituslistalle liittyminen

Pääyhteistyökumppanit