Valtakunnalliset sarjat

Miesten Futsal-Liiga: Tornion Palloveikot liigakauteen Jani Paanasen johdolla

Tornion Palloveikot lähtevät neljänteen futsal-liigakauteensa nuorentuneella joukkueella kokeneen päävalmentaja Jani Paanasen luotsaamana. Nuorisomaajoukkueenkin valmennustiimissä olevaa Paanasta motivoi Torniossa erityisesti nuorten pelaajien kehittäminen; kilpailulliset tavoitteet ovat maltillisesti playoff-paikassa. Ruotsinkin liigassa urallaan pelannut maalivahti Lari Honkanen on veräjän suulla paljon vartijana.

Juho-Teppo Berg haastaa Riemun Arttu Seikkulan kaudella 2021-2022

Juho-Teppo Berg haastaa Riemun Arttu Seikkulan kaudella 2021-2022Kuva: Ⓒ © Ville Koskiniemi /Ville Koskiniemi

21.9.2022 klo. 16:56

Tornion Palloveikot lähtevät neljänteen futsal-liigakauteensa nuorentuneella joukkueella kokeneen päävalmentaja Jani Paanasen luotsaamana. Vuonna 2019 vahvalla joukkueella liigan noussut ToPV nappasi paikan kärkikahinoissa heti debyyttikaudellaan. Maaliskuussa 2020 liiga kuitenkin keskeytettiin koronaviruspandemian vuoksi, eikä ToPV:nkaan taso päästy mittaamaan loppuun asti. Kaudella 2020-21 ToPV ylsi välieriin ja mitalipeleihin, mutta pronssinenkin mitali jäi saavuttamatta. Viime kaudella 2021-22 ToPV oli pitkään kiinni playoff-paikassa, mutta putosi päätöskierrosten romahduksen myötä sijalle 9. pudotuspeliviivan alle. 

Kokeneita pelaajia sai väistyä nuorennusleikkauksessa; Bergit ja nuori runko jatkavat

Kolmena ensimmäisenä liigakautena ToPV:ssa on nähty useita Suomen maajoukkueen pelaajia sekä mm. brasilialaistaustaiset vahvistukset Bob, Rafael Giorgio ja Newton Jr, joista viimeksi mainittu hoiti pelaaja-valmentajan pestiä viime kaudella vailla menestystä. Nyt länsirajalla puhaltavat uudet tuulet, kun joukkuetta on nuorennettu tuntuvasti. Toisaalta päävalmentajaksi saatiin iso kala, kun nuorisomaajoukkueenkin valmennustiimissä toimiva kokenut, Oulun seudulla vaikuttava Jani Paananen saatiin houkuteltua Tornioon. 

Viime kauden pelaaja-valmentaja Newton Jr. siirtyi takaisin Jyväskylään ja Kampuksen Dynamoon; myös toinen vahvistus Rafael Giorgio sai lähteä. Nuorista Eero Kaisto siirtyi Valkeakoskelle Mad Maxiin. Jo kesken viime kauden Tanskan maajoukkuepelaaja Zakaria El-Ouaz jätti Tornion taakseen ja siirtyi pelaamaan Italiaan.

Elias Lantto ei anna yhtään periksi

Elias Lantto ei anna yhtään periksiKuva: Ⓒ © Ville Koskiniemi /Ville Koskiniemi

Saapuneiden lista kuhisee nuorta lahjakkuutta: Santeri Kohonen kaapattiin naapuriseura FC Kemistä; Toni Kaikkonen ja Otto Mäntylä edustavat pohjoissuomalaista futsal-talenttia. 

Entisistä runkopelaajista jatkavat mm. joukkueen ikonit Juho-Teppo ja Jussi-Esko Berg, Ville Angeria, Ville Niskala, Elias Lantto, maajoukkueleirillekin noussut pivot Sampo Ala sekä nuoresta iästään huolimatta jo kokenut maalivahti Lari Honkanen.

Jussi-Esko Berg haastaa Riemu-puolustuksen

Jussi-Esko Berg haastaa Riemu-puolustuksenKuva: Ⓒ © Ville Koskiniemi /Ville Koskiniemi

Kokenut Jani Paananen tuntee pohjoisen nuorten kyvyt

Uusi päävalmentaja Jani Paananen  on valmentanut todella monia hyviä futsaljoukkueita uransa aikana. Myös nuorisomaajoukkueen valmennustiimissä mukana oleva Paananen huuhtoi SM-kultaa Sievi FS:n ruorissa kaudella 2016-17. Paananen on valmentanut urallaan myös Oulussa ja Ruotsissa; ToPV- ja maajoukkuepestiensä ohella Paananen jatkaa alkavalla kaudella kotiseudullaan Haukiputaalla HauPan U19-joukkueen ja edustusjoukkueen valmennuksessa. Luontevaa olikin laatia farmisopimus ToPV:n liigajoukkueen ja HauPan Kakkosessa pelaavan edustusjoukkueen välillä.

Jani Paananen U19 maajoukkuepelaajien kanssa

Jani Paananen U19 maajoukkuepelaajien kanssa

- Minua motivoi Torniossa erityisesti nuorten pelaajien kehittäminen; kilpailulliset tavoitteet ovat maltillisesti playoff-paikassa. Mestaruushaaveista ei tänä vuonna puhuta; pelaajien kanssa kilpailullinen tavoite on asetettu nyt playoffeihin pääsyyn, Paananen linjaa.

- Torniossa on ToPV:n lisäksi hyvä meno junioripuolella, jossa TP-47 voitti U15-ikäluokan mestaruuden viime vuonna. Sain molempien torniolaisseurojen johdon vakuuttumaan, että yhteistyötä kannattaa viritellä seurojen ja joukkueiden välille. Tuon mukanani myös vahvan linkin HauPaan, jonka kanssa tehdään yhteistyötä. HauPa-taustaisia pelaajia tullaan näkemään miesten liigassakin.

- Tornioon ja Ruutu+-kanavalle kannattaa ehdottomasti tulla katsomaan meidän matsejamme tänä vuonna. ToPV tulee olemaan nuorekas, nopea ja yritteliäs joukkue. Kannattaa ottaa linssin alle, Paananen päättää.

Elias Lantto haastaa Akaan Markus Rautiaisen

Elias Lantto haastaa Akaan Markus RautiaisenKuva: Ⓒ Newstream Photography /Tuukka Nyström

Lari Honkanen odottaa ehjää kautta ja nauttii yhtenäisestä joukkueesta 


Ruotsinkin liigassa Örebro FC:ssä urallaan pelannut saavuttanut maalivahti Lari Honkanen on veräjän suulla paljon vartijana.

Lari Honkanen nähdään tulevalla kaudella isossa roolissa ToPV:n maalilla

Lari Honkanen nähdään tulevalla kaudella isossa roolissa ToPV:n maalillaKuva: Leo Hynninen

- Liityin ToPV:n mukaan marraskuussa 2021, kesken viime kauden. Kausi päättyi meidän osaltamme pettymykseen, kun jäimme aivan kalkkiviivoilla playoffsien ulkopuolelle. Omakin kausi loppui loukkaantumisen takia ennen aikojaan, Honkanen harmittelee.

- Treeneissä on tauon jälkeen ollut taas hyvä meininki päällä. Uuden valmentajan kanssa olemme lähteneet rakentamaan uutta pelillistä pohjaa tulevaa kautta varten ja paljon olemmekin keskittyneet pelaajien yhteistyöhön kentällä ja joukkueen yhtenäistämiseen. Jani Paananen on aina painottanut joukkueissaan työmoraalia ja tämä tulee myös näkymään ToPVn peliesiintymisessä, Honkanen sanoo.

- Henkilökohtaisesti tavoittelen ehjää tasaista kautta ja haluan pystyä auttamaan joukkuetta saavuttamaan parhaat mahdolliset pelilliset tulokset.ToPV tulee esiintymään Paanasen johdolla uudistuneella peli-ilmeellä läpi kauden. Toivotammekin yleisön tervetulleeksi nauttimaan paikanpäälle ja Ruudun äärelle energisestä, yhtenäisestä ja kovaa pelaavasta ToPVstä, Honkanen päättää.
Joonathan Hynninen ja Elias Lantto Akaa pelissä kaudella 2021-2022

Joonathan Hynninen ja Elias Lantto Akaa pelissä kaudella 2021-2022Kuva: Ⓒ Newstream Photography /Tuukka Nyström

Etkö löytänyt etsimääsi?

Seuraa meitä

Liity postituslistalle

Saat alennuksen Huuhkajien ja Helmareiden ottelulipuista. Lisäksi saat etuosto-oikeuden Huuhkajien ottelulippuihin sekä etuja Maajoukkueen verkkokauppaan.

Postituslistalle liittyminen

Pääyhteistyökumppanit