Ideoita seurakehittämiseen -sivun hero-kuva

Ideoita seurakehittämiseen

Uusia ideoita, hyviä vinkkejä ja työkaluja seuran toiminnan kehittämiseksi ja kasvattamiseksi.

Ideoita seurakehittämiseen

Seuran toimintaa kannatta välillä haastaa ja viedä mahdollisesti myös ketterästi kokonaan uusille urille! Lisää pelaajia ja resursseja, hyödyllisiä faktoja ja vinkkejä vapaaehtoistoiminnan johtamiseen.

Sivulinkkien alta löydät vielä tietoa seurakehittämisen ideoista tiivistetysti.

Kasvua ja vinkkejä

Seurakehittämisen ideoiden sivulinkit

Saatat etsiä seuraavia sivuja

Seurakehittämisen ideoita tiivistetysti

Seuratoiminnan työkalut

Seuratoiminta tarvitsee tuekseen faktaa ja numeroita. Selvitä mistä seuran pelaajat tulevat ja miten ikäluokkien koko näkyy pelipassimäärien kehittymisessä. Mihin kannattaa suunnitella olosuhteiden kehitystyötä? Millaiset ikäluokkakoot varmistavat toimintaa mahdollisimman pitkään?

Uutta toimintaa ja harrastajia seuraan Ketterällä Kehittämisellä

Kyseessä on ketterän kehittämisen malliin perustuva valmennus seuroille.

Palloliiton seurakehittäjä Petri Selkee on järjestänyt seuroille Ketterän Kehittämisen Verkkotyöpajoja, joiden tavoitteena on ollut löytää toimivia tapoja toteuttaa menestyvää toimintaa uusille kohderyhmille. Selkee vetää myös podcasteja joissa käsitellään Ketterää kehittämistä sekä Palloliiton strategiapodgastissa uuden toiminnan käynnistämistä seuroissa.

Verkkotyöpajoissa käydään läpi ajatuksia siitä, kuinka löytää lisää euroja seuratoimintaan ja kuinka niitä tehokkaasti kohdentaa seuran kehittämiseen. Herätämme keskustelua, tuomme esille uusia toimintatapoja, "out of the box" ajattelua sekä autamme seuraasi kehittämään toimintaa myös perinteisten toiminnan ulkopuolelle.

Vapaaehtoisten johtaminen jalkapalloseurassa

Suomalaisen jalkapallo- ja futsaltoiminnan mahdollistavat  seurat. Seurojen toiminta taas perustuu suurilta osin vapaaehtoistoimintaan. Vapaaehtoinen toimija voi olla hallituksen puheenjohtaja tai kerran vuodessa seuran perinteisessä tapahtumassa auttavan käden tarjoava apuri – ja kaikkea siltä väliltä.

Hyvin organisoitu ja seuran strategian toteuttamiseen sitoutetut vapaaehtoiset ovat suuri voimavara. Tämän voimavaran avulla seura voi toimia joustavasti jatkuvasti muuttuvassa ja haastavassa toimintaympäristössään.

Harrastamisen hinta

Harrastamisen hinta -keskustelut työkaluineen sekä Harrastamisen hinta -tutkimukset ovat keskeisessä roolissa, jotta jalkapalloperheessä voidaan käydä faktapohjaista keskustelua harrastamisen hintaan liittyvistä tekijöistä sekä pohtia yhdessä ratkaisuja, joilla kustannuksiin voidaan jatkossa vaikuttaa

Harrastamisen hinta -keskustelutyökalun avulla joukkueissa ja seuroissa voidaan keskustella siitä, mihin toimintoihin halutaan panostaa paljon ja toisaalta missä kuluerissä voitaisiin säästää, sekä miten valinnat vaikuttavat toiminnan laatuun. 

Harrastamisen hinta -tutkimukset ovat Palloliiton ja Likesin tekemiä, suomalaisten lasten ja nuorten jalkapallojoukkueiden kulurakennetta koskevia selvityksiä.

E-jalkapallotoiminnan käynnistäminen

E-jalkapallo tuo seuralle näkyvyyttä, uuden toimintamallin jalkapallon rinnalle sekä mahdollisuuden myös uusien harrastajien saamiseen mukaan seuran toimintaan. Jos seuralla on omaa toimintaa e-jalkapallossa seuran juniorit voivat helposti päästä mukaan harrastamaan ja kehittymään e-jalkapallossa.

Etkö löytänyt etsimääsi?

Seuraa meitä

Kaikki some-tilimme

Liity postituslistalle

Saat alennuksen Huuhkajien ja Helmareiden ottelulipuista. Lisäksi saat etuosto-oikeuden Huuhkajien ottelulippuihin sekä etuja Maajoukkueen verkkokauppaan.

Postituslistalle liittyminen

Pääyhteistyökumppanit