Et ole yksin-sivun hero-kuva

Et ole yksin

Suomalaisen urheilun yhteishanke tasa-arvoisen, kunnioittavan ja häirintävapaan urheilun varmistamiseksi.

Et ole yksin - Urheiluharrastuksen on oltava turvallista

Urheiluharrastuksesta saa parhaimmillaan iloa, onnistumisia ja hyviä ystäviä. Palloliitto on mukana Väestöliiton ja suomalaisen urheilun yhteishankkeessa, jossa edistetään jokaisen oikeutta nauttia urheilusta turvallisesti sekä tulla kohdelluksi tasa-arvoisesti ja kunnioittavasti. Oletko sinä kohdannut epäasiallista käytöstä tai häirintää urheilussa? 

Kehen olla yhteydessä?

Whistleblower on luottamuksellinen väylä epäasialliseen toimintaan liittyvien ilmoitusten käsittelemiseksi, tilanteisiin puuttumiseksi ja toiminnan kehittämiseksi ilmoitusten perusteella. Nämä yhteydenottotavat mahdollistavat tarvittaessa anonyymit ilmoitukset.

Whistleblower ilmoituskanava seuroille

Whistleblower ilmoituskanava Palloliiton toiminnasta

Missä tapauksissa?

Palloiitto ei hyväksy minkäänlaista syrjintää, kiusaamista tai epäasiallista kohtelua. Tuomitsemme jyrkästi seksuaalisen tai sukupuoleen perustuvan häirinnän, seksuaalisen väkivallan, väkivallan ja henkisen väkivallan. Urheilijoiden turvallisuus ja oikeus harrastaa rauhassa on kaiken toimintamme keskiössä. Puutumme urheilijan hyvinvointia tai turvallisuutta vaarantavaan toimintaan välittömästi.  Ole ensisijassa yhteydessä omaan seuraasi ja vasta sen jälkeen lajiliittoon. Voit hakea neuvoa ja tukea myös Et ole yksin -palvelusta, linkki alla.

Miten tietoja käsitellään?

Palloliitto käsittelee kaikki Palloliiton tietoon tulleet tapaukset oman prosessinsa mukaisesti. Yhteydenoton koskiessa Palloliiton jäsenseuran toimintaa olemme yhteydessä seuraan, ja teemme seuraan selvityspyynnön. Varmistamme, että kaikkia osapuolia kuullaan. Pidämme yhteydenottajan ajan tasalla selvitysprosessista. Huomioithan, että lajiliitolla ei usein ole resursseja tulla paikan päälle esimerkiksi selvittämään riitatilanteita. Pyrithän selvittämään asian ensisijaisesti seurassa. Voit ottaa esimerkiksi yhteyttä seuran toiminnanjohtajaan ja seuran hallitukseen.

Et ole yksin -hankkeen linkit

Lisätiedot

Timo Huttunen

Seurapalvelujohtaja, apulaispääsihteeri, Valtakunnallinen

+358408235270

timo.huttunen@palloliitto.fi

Liittohallituksen sihteeri, Jalkapallo-Säätiön asiamies, Seurapalvelut -toiminnon ja talouden kokonaisvastuu, UEFA SROI, vastuullisuusasiat, sidosryhmäsuhteet.

Etkö löytänyt etsimääsi?

Seuraa meitä

Kaikki some-tilimme

Liity postituslistalle

Saat alennuksen Huuhkajien ja Helmareiden ottelulipuista. Lisäksi saat etuosto-oikeuden Huuhkajien ottelulippuihin sekä etuja Maajoukkueen verkkokauppaan.

Postituslistalle liittyminen

Pääyhteistyökumppanit