Maajoukkue tuulettaa

Palloliiton Whistleblower

Palloliiton toiminnan Whistleblower palvelu.

Palloliiton Whistleblower

Palloliitolla on käytössä EU:n ns. Whistleblower-direktiivin mukainen ilmoituskanava käytössään. Whistleblower-direktiivin tarkoituksena on varmistaa, että organisaatioilla on olemassa ilmoituskanava, jonka kautta epäiltyjä väärinkäytöksiä tai epäasiallista toimintaa voidaan ilmoittaa sekä selkeät prosessit ilmoituksen käsittelemiseksi. Whistleblower-toimintamallilla tavoitellaan hyvän hallintomallin mukaista toimintaa, tarjotaan luottamuksellinen väylä epäasialliseen toimintaan liittyvien ilmoitusten käsittelemiseksi sekä mahdollistetaan tilanteisiin puuttuminen ja toiminnan kehittäminen ilmoitusten perusteella.

Ilmoituskanava koskee Palloliiton toimintaa. Ilmoituskanavan kautta kuka tahansa voi ilmoittaa seuraavista epäilyksistä Palloliittoa koskien:

  1. Varkaus / Petos / Lahjonta / Kirjanpidon väärinkäytös / Taloudellisten raporttien vääristäminen

  2. Lainsäädäntöön liittyvä rikkomus

  3. SPL:n sääntöjen tai sisäisen ohjeistuksen rikkominen tai väärinkäytös

  4. Arvojen vastainen toiminta

  5. Henkilöstöohjeistusten, vastuullisuusohjelman ja taloussäännöstön mukainen toiminta

  6. Jääviyskysymykset

  7. Häirintä tai epäasiallinen käytös

Suhtaudumme ilmoituksiin vakavasti ja ilmoituksen tulee olla perusteltu. Huomioithan myös, että ilmoituskanavaan eivät kuulu otteluihin liittyvät, kilpailulliset ja kilpailumääräyksiin liittyvät asiat, pelaajavalinnat tai yleinen palaute toiminnan kehittämiseen.

Huomioithan, että seuroja koskevia ilmoituksia liittyen epäasialliseen käytökseen tai häirintään voi jättää seurojen Whistleblower-sivulla.

Ilmoitusten käsittely ja tutkinta

Palloliittoa koskevien ilmoitusten käsittelystä vastaa Palloliiton Compliance-ryhmä, johon kuuluvat henkilöstöpäällikkö, sisäinen tarkastaja, Palloliiton lakimies sekä seuraparlamentin puheenjohtaja.

Voit jättää ilmoituksen anonyymisti tai nimelläsi. Kannustamme tekemään ilmoituksen nimelläsi asian tutkinnan helpottamiseksi. Tutkinnassa pyritään kaikin tavoin varmistamaan ilmoittajan anonymiteetti ja tutkintaprosessissa sekä ilmoittajan että ilmoituksen kohteena olevan oikeusturva.

Vastaanotetun ilmoituksen käsittelyyn kuuluu lähtökohtaisesti aina ilmoituksen kohteena olevan henkilön kuuleminen ilmoitukseen liittyen sekä muut mahdolliset lisäselvitykset / kuulemiset asian käsittelemiseksi. Ilmoituksen kohteena olevalle ei toimiteta ilmoitusta sellaisenaan, vaan häneltä pyydetään selvitys tai häntä kuullaan ilmoituksessa esille nostetusta asiasta. 

Kun jätät ilmoituksen, kerrothan mahdollisimman tarkasti tilanteesta ja tapahtumien kulusta. Kerro ketä tai mitä toimintaa ilmoitus koskee ja milloin tilanne tai tilanteet ovat tapahtuneet. Mahdollisimman tarkka ilmoitus tapahtumakuvauksineen edesauttaa huomattavasti tapauksen tutkintaa. Tapahtumien mahdollisimman tarkka kuvaaminen on tärkeää erityisesti anonyymeinä jätettyjen ilmoitusten osalta.

Kun olet jättänyt ilmoituksen, saat käyttöösi tunnistenumeron, jonka kautta voit seurata ilmoituksen käsittelyä. Tunnistenumeron avulla voit kommentoida ja tarkentaa jo lähetettyä ilmoitustasi. Pidäthän tunnistenumeron tallessa ja säilytät sitä turvallisesti, koska ilman sitä et pääse näkemään ilmoituksen edistymistä. Saatamme myös pyytää lisätietoa anonyymisti ilmoituksen jättäneiltä ilmoituskanavan välityksellä, joten suosittelemme käymään ilmoituskanavassa säännöllisesti asian käsittelyn aikana. Mikäli olet jättänyt ilmoituksen nimelläsi, olemme luottamuksellisesti sinuun compliance ryhmän toimesta yhteydessä.

Linkkejä aiheeseen liittyen

Lisätiedot

Timo Huttunen

Seurapalvelujohtaja, apulaispääsihteeri, Valtakunnallinen

+358408235270

timo.huttunen@palloliitto.fi

Liittohallituksen sihteeri, Jalkapallo-Säätiön asiamies, Seurapalvelut -toiminnon ja talouden kokonaisvastuu, UEFA SROI, vastuullisuusasiat, sidosryhmäsuhteet.

Etkö löytänyt etsimääsi?

Seuraa meitä

Kaikki some-tilimme

Liity postituslistalle

Saat alennuksen Huuhkajien ja Helmareiden ottelulipuista. Lisäksi saat etuosto-oikeuden Huuhkajien ottelulippuihin sekä etuja Maajoukkueen verkkokauppaan.

Postituslistalle liittyminen

Pääyhteistyökumppanit