Olosuhteiden avustusohjelmat

Rahoitusmahdollisuuksia seurojen olosuhdehankkeille.

UEFA Hattrick -avustusohjelma

Suomen Palloliiton Hattrick-V -olosuhdeohjelma 2021-2023.
Edellinen hakuaika on päättynyt.
Seuraava hakuaika ilmoitetaan myöhemmin.

Avustusta voi hakea jalkapallonurmikenttiin, jalkapallohalleihin, futsal-halleihin ja jalkapalloseurojen toimitilahankkeisiin. Stadionhankkeiden osalta jatkuva hakumahdollisuus 
 

Rahoitusavustusta voidaan myöntää harjoitus-/ottelukenttien ja stadioneiden/hallien jalkapallonurmipelialustoihin, sekä jalkapallohalleihin, Futsal-halleihin, sekä seurojen harjoitus/toimitilahankkeisiin. Luonnonnurmikentät, hiekkakentät ja monitoimikentät eivät kuulu HatTrick-avustuksen piiriin. 

Hakumenettely

HatTrick avustuksen hakeminen tapahtuu erillisen linkin kautta. 

Jalkapallostadioneiden kehityshankkeet 

Jalkapallostadionhankkeiden osalta ei ole määritelty erillistä hakuaikaa, vaan käsittely ja päätöksenteko tapahtuvat kunkin hankkeen vaatimassa aikataulussa.   

Hyvän hakemuksen piirteitä - Jalkapallonurmet 

 • Liiton strategian mukainen olosuhdehanke, joka vahvistaa seuratoiminnan elinvoimaisuutta ja pelaajakehitystä. Hankkeen tulee edistää harrastajamäärän kasvua ja päätoimisuuden lisääntymistä. 

 • Hankkeen rakentamisvalmiusaste, hanke toteutuu 2021-2023 aikana (lupa-asiat, rahoitus, maanvuokrasopimukset jne.). 

 • Hankesuunnitelma on uskottava, kentän investointi/ylläpitokustannukset ovat realistiset ja kentän käyttötaksat seuroille ovat kohtuulliset. 

 • Avustuksen merkitys hankkeen toteutumiselle. Ei avustusta valmiille kunnallisille kenttähankkeille. 

 • Ei avustusta jalkapallonurmen peruskorjaushankkeille, eikä jo aiemmin HatTrick- avustusta saaneille hankkeille. 

 • Kenttää käyttävät seurat ovat mukana Suomen Palloliiton seurakehitysohjelmissa (Seurojen laatujärjestelmähanke) ja pelaajakehityksen edistämiseen tähtäävissä hankkeissa. 

 • Seuran pelaajamäärä ja toimintaolosuhteiden puute puoltavat avustuksen myöntämistä paikkakunnalle. 

 • Asennettava jalkapallonurmituote on - FIFA Quality, tai Quality Pro- laatuluokituksen mukainen. Kentällä suoritetaan asennuksen jälkeinen FIFA-kenttätestaus (täysimittaisilla kentillä) 

 • Jalkapallonurmen valmistaja ja asentaja on FIFA Preferred Producer-statuksen omaava yritys (suositus), tai FIFA Licencees- statuksen omaava yritys. 

 • Asennettavan jalkapallonurmen koko on 105 x 68m, Kentällä on valaistus ja kenttä on aidattu. Kentän käyttäjille tulee pystyä osoittamaan pukuhuone- ja suihku/wc- tilat kentän/hallin välittömästä läheisyydestä ja/tai oltava suunnitelma niiden rakentamisesta kentän valmistumisen jälkeen. Kentälle tulee olla kulkuyhteys henkilöautolla ja linja-autolla ja alueen välittömässä läheisyydessä tulee olla riittävä määrä pysäköintialuetta. 

 • Kenttä on ympärivuotinen olosuhde, jossa on joko alapuolinen lämmitysjärjestelmä, tai kenttä katetaan ylipainehallilla. Ilman lämmitystä olevaa kenttää tullaan jalkapallokäyttöön huoltamaan myös talviaikana. 

 • Kentän, tai jalkapallohallin suunnitelmissa- ja rakentamisessa on otettu huomioon kestävä kehitys ja jalkapallonurmien osalta kentän täyteaineiden leviämisen estäminen lähiluontoon, tai sadevesijärjestelmiin. SBR-kumirouheen käyttäminen jalkapallonurmikenttien täyteaineena on edelleen täysin sallittua! 

 • Kentän viikoittainen käyttöaika on vähintään 50 tuntia. Kenttä sijaitsee koulun läheisyydessä ja sillä on päiväkäyttöä. 

Avustuksen hakija

Avustusta voidaan myöntää kunnille, kuntainliitoille, säätiöille sekä muille yhteisöille, kuten esimerkiksi jalkapalloseuroille ja liikuntapaikan rakentavalle osakeyhtiölle. Avustusta myönnetään hankkeille, jotka toteutuvat vuosien 2021-2023 aikana. Jalkapalloseurojen toteuttamien hankkeiden osalta rakentaminen voi olla käynnissä, tai hanke voi olla juuri valmistunut hakuprosessin ollessa käynnissä. 

Avustuksen määrä 

Myönnettävien HatTrick avustuksen määrä on harkinnanvarainen ja sen suuruuden päättää Suomen Palloliiton HatTrick työryhmä. 

Avustuspäätös 

Suomen Palloliiton HatTrick-työryhmä päättää ja liittohallitus vahvistaa kansallisen HatTrick-ohjelman hankkeet Joulukuussa 2021. Suomen Palloliitto lähettää hakemukset UEFA:n HatTrick-komitealle, joka tekee lopulliset avustuspäätökset Helmikuussa 2022. 

Avustusten maksaminen 

Avustus maksetaan saajan käytössä olevalle pankkitilille rakennushankkeen valmistuttua. Avustuksen maksuaikataulu ilmoitetaan avustuspäätöksen yhteydessä. Avustus voidaan maksaa joko yhtenä eränä, tai useammassa erässä riippuen hankkeen valmistumisesta. 

Lisätiedot

Valtakunnallinen

Tero Auvinen

Olosuhdepäällikkö, Valtakunnallinen

+358408235243

tero.auvinen@palloliitto.fi

Kokonaisvastuu olosuhteiden kehittämis- ja vaikuttamistyöstä, sekä HatTrick-investointiohjelman hallinnoinnista. UEFA kilpailujen stadionyhteyshenkilö, seuralisenssit asiantuntija olosuhteet- ja turvallisuus

Eteläinen

Taneli Haara

Aluepäällikkö, eteläinen alue | Seurakehittäjä, Eteläinen

+358408280746

taneli.haara@palloliitto.fi

Alueen koordinointi, alueellinen vaikuttaminen, olosuhdekehitys, viestintä, palkitseminen ja huomionosoitukset, seurakehitystehtävät

Pohjoinen

Esa Saajanto

Aluepäällikkö, Pohjoinen

+358505314149

esa.saajanto@palloliitto.fi

Pohjoisen alueen koordinointi, seurapalvelut alueella, alueellinen vaikuttaminen, olosuhdekehitys, viestintä, palkitseminen sekä huomionosoitukset

Itäinen

Janne Pieviläinen

Aluepäällikkö, Itäinen

+358503063557

janne.pievilainen@palloliitto.fi

Alueen hallinnon, alueparlamentin ja lähipalvelujen koordinointi, alueellinen vaikuttaminen, olosuhdekehitys, viestintä, palkitseminen sekä huomionosoitukset

Läntinen

Jouni Koivuniemi

Aluepäällikkö, Läntinen

+358400781659

jouni.koivuniemi@palloliitto.fi

Alueen hallinnon, alueparlamentin ja lähipalvelujen koordinointi, alueellinen vaikuttaminen, olosuhdekehitys, viestintä, palkitseminen sekä huomionosoitukset

Seuraa meitä

Liity postituslistalle

Saat alennuksen Huuhkajien ja Helmareiden ottelulipuista. Lisäksi saat etuosto-oikeuden Huuhkajien ottelulippuihin sekä etuja Maajoukkueen verkkokauppaan.

Postituslistalle liittyminen

Pääyhteistyökumppanit