VAR-auto on täällä – Miltä liikkuvassa komentokeskuksessa näyttää?

VAR-auto on saapunut Suomeen, ja sen käyttöönotto sekä VAR-erotuomareiden koulutus on täydessä vauhdissa. VAR-järjestelmän virallinen debyytti Suomen kentillä tapahtuu jalkapallon miesten Suomen Cupin välierässä 21. elokuuta, mutta sitä ennen järjestelmä on testissä Helsinki Cup -turnauksessa.

27.6.2024 klo 18:31

VAR eli Video Assistant Referee puhuttaa käynnissä olevissa jalkapallon miesten EM-kisoissa. Puheenvuoroja on kuultu puolesta ja vastaan. Vastustajat perustelevat kantaansa sillä, että pelistä katoaa tunne ja puolustajat puhuvat lisääntyvästä oikeudenmukaisuudesta. Kohta suomalainen futisväki voi muodostaa oman kantansa, kun VAR otetaan käyttöön myös kotimaan kentillä.

VAR on tositoimissa Suomessa ensimmäistä kertaa miesten Suomen Cupin välierässä 21. elokuuta. Lisäksi VAR-järjestelmä on käytössä kaudella 2024 naisten ja miesten Suomen Cupin Superviikonlopun finaaleissa 21.-22. syyskuuta Tammelan Stadionilla ja Veikkausliigan karsinnan otteluissa sekä Eurolopputurnauksessa.

Ennen tosipelejä VAR-auto ja VAR-tuomarit testaavat järjestelmää ja taitojaan Helsinki Cup -turnauksen yhteydessä 9.–11. heinäkuuta Töölön Pallokentillä pelattavissa otteluissa.

Kausilla 2024–2025 VAR-keskus sijaitsee VAR-autossa. VAR-auton avulla operointi on mahdollista kaikilla stadioneilla tietoliikenneyhteyksien puutteista huolimatta.

Mikäli VAR:n käyttö suunnitelmien mukaan laajenee kaudella 2026, edellyttää se kiinteän VAR-keskuksen rakentamista.

Ota VAR haltuun ja katso, miltä VAR-autossa näyttää ja milloin VAR puuttuu peliin >>

Lue lisää:

VAR-järjestelmä tositoimissa Suomessa ensimmäistä kertaa miesten Suomen Cupin välierässä >> 

Lisää aiheesta

Etkö löytänyt etsimääsi?

Seuraa meitä

Kaikki some-tilimme

Liity postituslistalle

Saat alennuksen Huuhkajien ja Helmareiden ottelulipuista. Lisäksi saat etuosto-oikeuden Huuhkajien ottelulippuihin sekä etuja Maajoukkueen verkkokauppaan.

Postituslistalle liittyminen

Pääyhteistyökumppanit