UEFA hyväksyi Palloliiton vastalauseen – Myös Georgian miesten futsalmaajoukkue peluutti MM-karsintaotteluissaan Suomea vastaan edustusoikeudettomia pelaajia

Suomen Palloliitto teki vastalauseen Georgian maajoukkueen edustusoikeudettomista pelaajista molempien maiden välisten MM-karsintaotteluiden jälkeen. UEFA on hyväksynyt Suomen vastalauseet ja molempien otteluiden lopputulokset tuomitaan Suomen hyväksi.

Suomen ja Gergian väliset MM-karsintaottelut tuomitaan Suomen voitoiksi.Kuva: Kirsi Nummela

22.11.2023 klo 16:48

Miesten futsalmaajoukkue pelasi Georgiaa vastaan MM-karsintaottelut 7. ja 11. lokakuuta. 7. lokakuuta Georgian Tbilisissä pelatussa ottelussa Suomi kärsi tappion lukemin 5–2. Suomen Turussa pelatussa kotiottelussa pisteet tasattiin lukemin 3–3.  
 
Otteluiden jälkeen Suomen Palloliitto jätti UEFA:lle suunnitellusti vastalauseen koskien Georgian joukkueen edustusoikeudettomia pelaajia. Suomi on aikaisemmin tehnyt vastalauseen myös Armenian edustusoikeudettomista pelaajista 20. syyskuuta pelatussa MM-karsintaottelussa. UEFA hyväksyi tämän vastalauseen 10. lokakuuta. Armenia valitti Suomen vastalauseesta, mutta UEFA hylkäsi tämän valituksen.  

UEFA on nyt julkaissut kurinpitopäätökset myös Georgia otteluista Suomen hyväksi. Ottelut tullaan kirjaamaan Suomen voitoiksi lukemin 0–5 ja 5–0.  
 
Edustusoikeudettomiin pelaajiin liittyvät vastalauseet muuttavat merkittävästi tilannetta Suomen MM-karsintojen Main Roundin lohkossa, sillä myös Portugalin jättämät vastalauseet otteluistaan Armeniaa vastaan on hyväksytty. Sekä Armenia että Georgia ovat myös saaneet UEFA:lta sakkorangaistuksen osana kurinpitopäätöstä.  
 
Päätösten myötä Suomi nousee MM-karsintalohkossa toiselle sijalle ennen kahta viimeistä ottelua Portugalia ja Armeniaa vastaan.  
 
Viiden Elite Roundin lohkon voittajat pääsevät suoraan MM-lopputurnaukseen. Neljä parasta lohkokakkosta pelaavat huhtikuussa 2024 kaksiosaisen MM-jatkokarsinnan, josta aukeaa vielä kaksi paikkaa Uzbekistanissa syksyllä 2024 pelattavaan MM-lopputurnaukseen. 

UEFA:n koonti viimeaikaisista kurinpitopäätöksistä on luettavissa täällä. MM-karsintoja koskevat päätökset löytyvät asiakirjan sivulta kahdeksan alkaen.  

 

Suomen MM-karsintojen Main Roundin tuleva ohjelma: 

Pe 15.12 Portugali – Suomi 
Ke 20.12. klo 19:30 Suomi – Armenia, Energia Areena >> osta liput 

Lisää aiheesta

Etkö löytänyt etsimääsi?

Seuraa meitä

Kaikki some-tilimme

Liity postituslistalle

Saat alennuksen Huuhkajien ja Helmareiden ottelulipuista. Lisäksi saat etuosto-oikeuden Huuhkajien ottelulippuihin sekä etuja Maajoukkueen verkkokauppaan.

Postituslistalle liittyminen

Pääyhteistyökumppanit