UEFA hyväksyi Palloliiton vastalauseen – Armenian miesten futsalmaajoukkue peluutti MM-karsintaottelussa Suomea vastaan edustusoikeudettomia pelaajia

Suomen Palloliitto teki vastalauseen Armenian joukkueen edustusoikeudettomista pelaajista maiden välisen MM-karsintaottelun jälkeen. UEFA on hyväksynyt Suomen vastalauseen ja ottelun lopputulokseksi muutetaan Suomen eduksi 0-5.

UEFA on hyväksynyt Suomen vastalauseen ja Armenia-ottelun lopputulokseksi muutetaan Suomen eduksi 0-5.

10.10.2023 klo 12:22

Miesten futsalmaajoukkue kohtasi MM-karsintojen Elite Roundin toisessa ottelussaan Armenian Jerevanissa 20. syyskuuta. Suomi haki vieraskentältä tärkeät pisteet lukemin 2–3 (1–2).

Ottelun jälkeen Suomen Palloliitto jätti UEFA:lle suunnitellusti vastalauseen, jonka mukaan Armenian joukkueessa pelasi edustusoikeudettomia pelaajia. 

UEFA:n kurinpito on julkaissut tänään päätöksensä asiassa Suomen hyväksi. Ottelun lopputulokseksi muutetaan 0-5 UEFA:n kurinpitomääräysten mukaisesti. Myös Portugalin vastalause samasta asiasta Georgiaa vastaan hyväksyttiin. 

Palloliiton futsalpäällikkö Jyrki Filppu kertoo, että MM-karsinnan lohkoarvontojen aikaan useat eurooppalaiset maat havahtuivat epäoikeudenmukaiseen ilmiöön. 

– Nousi vahva epäilys, että Armenian ja Georgian brasilialaistaustaisten pelaajien FIFA:n määrittelemät kansalaisuusehdot eivät kaikilta osin täyttyneet, koska pelaajien seurahistoria ei osoita heidän pelanneen näissä maissa.

Filpun mukaan kysymys on lajin uskottavuudesta ja sen eurooppalaisesta tulevaisuudesta sekä kansallisten liittojen ja FIFAn edustuskelpoisuussääntöjen noudattamisesta.

– Toimintapa on puhuttanut laajasti, mutta nyt asiasta tehtiin ensimmäiset viralliset vastalauseet UEFA:lle, Filppu taustoittaa ja jatkaa.

– Odotamme, että kaikki kansainvälisessä kilpailujärjestelmässä mukana olevat maat sitoutuvat voimassa oleviin sääntöihin. Toivomme, että esimerkkimme ja myönteinen päätös vastalauseeseemme toimii esimerkkinä muillekin maille ja pelioikeudettomien pelaajien käyttö kitketään lajista pysyvästi, Filppu sanoo.

Miesten futsalmaajoukkue hävisi MM-karsintojen Elite Roundilla viime lauantaina Georgialle vierasottelussa Tbilisissä 2-5. Tällä viikolla joukkueet kohtaavat uudelleen Turun Kupittaan palloiluhallissa keskiviikkona 11. lokakuuta klo 18:10.

Otteluita voi seurata Yle TV2:n ja Yle Areenan välityksellä.

UEFA:n uutinen >> 

"Tervetuloa katsomaan huippufutsalia" – Sergei Korsunov haluaa nähdä Turussa paljon futsalkansaa >>

Lisää aiheesta

Etkö löytänyt etsimääsi?

Seuraa meitä

Kaikki some-tilimme

Liity postituslistalle

Saat alennuksen Huuhkajien ja Helmareiden ottelulipuista. Lisäksi saat etuosto-oikeuden Huuhkajien ottelulippuihin sekä etuja Maajoukkueen verkkokauppaan.

Postituslistalle liittyminen

Pääyhteistyökumppanit