Vinkkejä vanhemmilta vanhemmille

Kokosimme vanhempien toisilleen antamia vinkkejä ja niksejä.

Vinkkejä vertaisryhmältä

Pyysimme vanhemmilta vinkkejä toisille vanhemmille ja saimme vastauksia todella runsaasti.
Näistä vinkeistä koottiin kokonainen opus futisvanhemmille.

Vinkkejä vanhemmilta vanhemmille

Aikatauluta ajoissa

Aikataulut kannattaa suunnitella etukäteen. Eli kuka vie ja hakee treeneihin ja peleihin. Merkitsen myös sellaiset menot työkalenteriin, jotka edellyttävät poistumistani toimistolta ennen kello neljää, jottei kukaan buukkaa siihen palaveria.

Kaisa

Aikatauluttaminen, suunnitelmallisuus ja kalenteri. Niin tylsältä kuin se kuulostaakin, niin on vain itsekin tässä iässä lasten harrastaessa pitänyt nämä yksinkertaiset asiat opetella! :)

Eeva

Tutustu muihin vanhempiin

Ehdottomasti tärkeintä on mielestäni tutustua muihin kentän laidalla oleviin vanhempiin! Yhdessä tekeminen on aina mukavampaa ja helpottaa myös arjen pyörittämisessä, esim. kimppakyytien järjestämisessä.

Minja

Tutustu muihin futisäiteihin reippaasti. Äitien yhteisapu ja yhteistyö on korvaamatonta. Yhdessä tekemällä ja yhdessä olemalla futisarki sujuu hymyssä suin jos pyykit, kuskaamiset, värjöttelyt kentän laidoilla etc. meinaa välillä kiristää hermoja.

Liisi-Maria

Verkostoidu ja tutustu muihin vanhempiin. Kimppakyyditykset antaa suuren helpotuksen arkeen jos lapsilla samaan aikaan treenejä eri osoitteissa. Näin pystyy helpottamaan kyydityspulmia. Whatsapp-ryhmä vanhempien kesken on helppo tapa saada kyyditykset järjestymään. Myös muiden vanhempien seura ja vertaistuki on kenttien laidalla iso ja ihana asia.

Tiia

Kannusta kaikkia

Aina kun olet kentän laidalla, muista kannustaa. On sitten kyseessä oman lapsen, oman seuran tai ihan kenen vaan peli. Sinun taputuksesi hienon suorituksen kunniaksi tai kannustava huutosi tappioasemassa olevalle joukkueelle voi merkitä todella paljon. Aina ei pelaajilla tai joukkueilla ole tukijoukkoja katsomossa, niin hyvä kannustus on aika paikallaan.

Tara

Autetaan toisiamme

Aina ei tarvitse selvitä kaikesta yksin. Futisäidit yhdessä ovat vahvempia kuin vain yksi, autetaan tarvittaessa toisiamme.

Sara

Hyvä yhteistyö joukkueen vanhempien kesken on kullan arvoista! Rohkeasti mukaan joukkueen toimintaan, mitä enemmän porukkaa auttaa joukkueen pyörittämisessä sitä vähemmän kenenkään yksittäisen harteille jää.

Henrika

Lisää vinkkejä Futisvanhemman selviytymisoppaasta

Etkö löytänyt etsimääsi?

Seuraa meitä

Liity postituslistalle

Saat alennuksen Huuhkajien ja Helmareiden ottelulipuista. Lisäksi saat etuosto-oikeuden Huuhkajien ottelulippuihin sekä etuja Maajoukkueen verkkokauppaan.

Postituslistalle liittyminen

Pääyhteistyökumppanit