Harrastaminen seurassa

Tietoa seuratoiminnasta jalkapallon ja futsalin parissa pelitoiminnan lisäksi.

Harrastaminen seurassa

Seuratoiminta jalkapallon ja futsalin parissa on paljon muutakin itse pelitoiminnan lisäksi. Osallistu vapaaehtoisena, rakenna seura- ja kannattajakulttuuria, tai perehdy tarkemmin harrastamisen hinnan taustoihin.

Seuratoiminta Suomessa on yhdistystoimintaa, jota säätelee yhdistyslaki. Yhdistys järjestää toimintaa jäsenilleen. Lapsesi on siis yhdistyksen jäsen. Voit liittyä myös itse jäseneksi seuraan maksamalla jäsenmaksun. Jäsenet ovat seuran sääntöjen määräämällä tavalla oikeutettuja osallistumaan seuran vuosikokouksiin. Vuosikokouksissa päätetään seuran hallituksesta/johtokunnasta sekä mm. seuran budjetista, taloudesta ja jäsenmaksujen suuruudesta.

Joukkueen asioista päättää joukkueenjohto yleensä seuran toimintamallien ohjaamana. Joukkueenjohdossa toimii yleensä vanhempainillassa vanhemmista valitut joukkueenjohtaja, huoltaja, rahastonhoitaja sekä mahdollisesti muitakin tehtäviä varten valittuja vanhempia. Valmentajat voivat olla seuran nimeämiä ja/ tai vanhemmista valittuja.

Liityttyään jäseneksi seuraan lapsesi yleensä saa seuran edustusoikeuden. Kun lapsesi vaihtaa seuraa, hän samalla liittyy uuden seuran jäseneksi ja hänen on saatava vanhasta seurasta hyväksyntä siirolle. Uuden seuran tulee pyytää siirtoa vanhasta seurasta ja se on hyväksyttävä, mikäli velvoitteet (mm. maksut) vanhaa seuraa kohtaan on hoidettu.

Harjoittelu joukkueessa tapahtuu yleensä seuran varaamilla vuoroilla. Joukkue ja sen jäsenet ovat velvollisia huolehtimaan vuoroillaan siisteydestä, eli kentälle tai pukukoppeihin ei saa jättää roskia. Harjoituksista ja peleistä poissaolosta on tapana ilmoittaa valmentajalle, joukkueessa sovitulla tavalla. Valmentaja johtaa ja ohjaa peliä ja harjoituksia. Kun seuralla on varattu harjoitusvuoro kentällä, ei kentällä samaan aikaan saa olla muita urheilijoita ilman valmentajan lupaa. Tämä on hyvä ymmärtää, kun ohjataan lasta omatoimiseen harjoitteluun kentille. Yleensä kentät ovat iltaisin varattuja.

Kiinnostavia materiaaleja seuratoiminnasta

Mokkapala & megafoni

Seurassa harrastamisen sivulinkit

Seurassa harrastamisesta tiivistetysti

Harrastamisen hinta

Harrastamisen hinta -keskustelut ovat nousseet viime vuosina vahvasti esiin ja julkisuudessa liikkuu runsaasti erilaista tietoa harrastuskustannuksista. Palloliiton toiminta-ajatuksen ”Jalkapalloa jokaiselle” mukaisesti on tärkeätä pitää lajimme kustannuksiltaan tasolla, joka mahdollistaa osallistumisen harrastajien perheiden varallisuudesta riippumatta. Yhtä tärkeätä on kerätä oikeaa tietoa harrastamisen kustannuksiin liittyen.

Seurojen yhteiskunnallinen merkitys

UEFA SROI -mallinnus on työväline, jolla mitataan jalkapalloon sijoitetun pääoman sosiaalista tuottoa. Mallinnuksessa on hyödynnetty laajasti asiantuntijoita sekä tutkimustietoa, ja ensi kertaa suomalaisen jalkapallon arvo voidaan todentaa.
Uusimman tutkimuspäivityksen mukaan jalkapallon vuotuinen vaikuttavuus Suomessa on peräti 1,96 miljardia euroa. Suomessa laskelmassa on huomioitu 140 000 rekisteröityä pelaajaa.

Seuraa meitä

Liity postituslistalle

Saat alennuksen Huuhkajien ja Helmareiden ottelulipuista. Lisäksi saat etuosto-oikeuden Huuhkajien ottelulippuihin sekä etuja Maajoukkueen verkkokauppaan.

Postituslistalle liittyminen

Pääyhteistyökumppanit