Ykkösen kauden kolmas kierros pelataan lauantaina

Ykkösen kauden kaikki ottelut näkyvät suorana Ruudun välityksellä.

Sekä KäPa että MP nappasi keskiviikkona paikan Suomen Cupin neljänneltä kierrokselta.Kuva: Mikko Piispa

28.4.2023 klo 11:38

SalPa – HIFK
La 29.4. 16:00, Salon keskuskenttä

Kautensa JäPS-voitolla aloittanut SalPa kärsi viime viikonloppuna niukan tappion SJK Akatemialle. Tiistaina salolaiset olivat suurissa vaikeuksissa Kolmosen MuSa:a vastaan, mutta joukkue onnistui lopulta hakemaan Suomen Cupin jatkopaikan. Albijon Muzaci tasoitti kamppailun loppuhetkillä, ja rangaistuspotkuilla SalPa oli omaa luokkaansa.

HIFK on toistaiseksi ainoa joukkue, joka ei ole onnistunut avaamaan pistetiliään Ykkösessä. Myös helsinkiläisten maalisaldo näyttää nollaa – HIFK kärsi 0–2-tappion sekä Gnistania että MP:tä vastaan. Kannattajat saivat hieman aihetta iloon cupissa, kun PK-35 kaatui rangaistuspotkuilla. Joko tulosta tulisi myös sarjapeleissä?

Lipunmyynti
Kotijoukkueen ennakko

TPS – JäPS
La 29.4. 16:00, Yläkenttä

Tappio EIF:ää vastaan ja tasapeli KPV:n vieraana eivät varmasti tyydytä turkulaisten leirissä. Monen papereissa ennakkosuosikkina kauteen lähtenyt TPS on tehnyt reilun 180 minuutin aikana vain yhden maalin, ja senkin rangaistuspotkusta. Cupissa Tepsin tie nousi pystyyn keskiviikkona, kun sarjaporrasta ylempänä pelaava Ilves oli vahvempi lukemin 2–0.

JäPS sai avattua voittotilinsä kotiavauksessaan, kun EIF kaatui Amos Ramströmin osumalla. Järvenpääläiset jatkoivat voittojen tiellä myös cupin puolella – Kolmosen LPS piti vieraansa tiukoilla, mutta lopulta lukemat olivat varsin selkeät 3–1. TPS ja JäPS ovat toisilleen tuttuja vastuksia viime kaudelta, jolloin joukkueet kohtasivat kolmesti. Turkulaiset veivät pidemmän korren kahdessa ensimmäisessä kamppailussa, mutta JäPS voitti kolmannen.

Lipunmyynti
Kotijoukkueen ennakko

EIF – FF Jaro
La 29.4. 16:00, Tammisaaren keskuskenttä

Tammisaarelaiset juhlivat avauskierroksella TPS-voittoa, mutta viime viikonloppuna joukkue joutui pettymään Järvenpäässä. Tiistaina Kolmosen ÅIFK piti EIF:n kurissa ensimmäisen 45-minuuttisen ajan – Gabriel Xatartin miehistö karkasi toisella puolikkaalla 4–0-voittoon, ja joukkueen cup-taival jatkuu. Simon Lindholm on pelikiellossa FF Jaroa vastaan.

FF Jaro on yksi joukkueista, joiden kausi ei ole käynnistynyt odotetulla tavalla. SJK Akatemialle kärsittyä tappiota ovat seuranneet tasapeli KäPa:a vastaan ja cup-häviö KPV:lle – joukkue on tehnyt näissä otteluissa vain kaksi maalia. Lauantain vastus on pietarsaarelaisille hyvin tuttu, ja peli on joukkueille jo 2020-luvun kymmenes keskinäinen kohtaaminen.

Vierasjoukkueen ennakko

MP – KPV
La 29.4. 16:00, Mikkelin jalkapallohalli

MP:n kaksi Helsingin reissua tuottivat yhteensä kolme pistettä. Viime viikonlopun komea HIFK-voitto antoi varmasti itseluottamusta – keskiviikkona MP otti toisen voittonsa putkeen, kun se murskasi Kolmosen Kultsu FC:n 5–1. Eri pelaajat ovat vastanneet mikkeliläisten seitsemästä edellisestä maalista, ja ratkaisijoita kaivataan myös kotiavauksessa.

KPV osoitti Ykköscupissa, että joukkue todella osaa puolustaa. Sarjapeleissä kokkolalaiset ovat pitäneet maalinsa puhtaana kahdessa ensimmäisessä pelissä, mutta Christian Sundin suojatit eivät ole myöskään onnistuneet maalinteossa, joten pistetilille on kertynyt vain kaksi pinnaa. Cupissa maalitili viimein aukesi, ja KPV haki makoisan 2–1-derbyvoiton FF Jarosta.

Lipunmyynti

JJK – SJK Akatemia
La 29.4. 17:00, Viitaniemen tekonurmi

Sarjanousija JJK:lla on alla kaksi sarjaottelua, joista se olisi voinut saada enemmän kuin yhden pisteen. Joukkue pääsi pisteiden makuun heti Kokkolassa, mutta Gnistanin vieraana tuloksena oli tappio – Kettulauma oli kuitenkin hyvin pelissä mukana vielä Luka Savelan ulosajonkin jälkeen. Keskiviikon cup-ottelussa Kolmosen kaatui rutiininomaisesti 2–0.

SJK Akatemia on kenties kahden ensimmäisen kierroksen suurin yllättäjä, sillä joukkue on napsinut otteluistaan kuusi pistettä. Akatemia kukisti sekä FF Jaron että SalPa:n yhdellä maalilla – viime kaudella moni tiukka kamppailu kääntyi vastustajan eduksi. JJK:n ja Akatemian välinen Ykköscup-ottelu päättyi 3–3-tasapeliin, joten lauantailta voi hyvin odottaa maaleja.

Lipunmyynti
Vierasjoukkueen ennakko

KäPa – Gnistan
La 29.4. 18:00, Brahen kenttä

Helsingin paikallisottelu on samalla kärkikamppailu. Gnistan majailee piikkipaikalla kuudella pisteellään, ja KäPa on kolmantena kaksi pistettä ”Kipinän” perässä. Kumpikin on aloittanut kautensa vakuuttavalla tavalla, ja molemmat jatkavat myös cupissa – KäPa peittosi Kolmosen JäPS/47:n 4–1 ja Gnistan Nelosen VJS/2:n 5–1.

Paikalliskilpailijat kohtasivat toisensa harjoitusottelussa huhtikuun alussa, ja tällöin Gnistan voitti 2–1. Edelliset keskinäiset sarjapelit nähtiin Kakkosen kaudella 2019, jolloing oulunkyläläisten kotipeli päättyi lukemiin 3–3, ja KäPa:n kotiottelussa päädyttiin Kipinän 1–0-voittoon. KäPa on voittanut Gnistanin virallisessa pelissä viimeksi kaudella 2016 – päättyykö putki lauantai-iltana?

Lipunmyynti

Ykkösen sarjataulukko ja otteluohjelma löytyvät täältä.

Lisää aiheesta

Etkö löytänyt etsimääsi?

Seuraa meitä

Kaikki some-tilimme

Liity postituslistalle

Saat alennuksen Huuhkajien ja Helmareiden ottelulipuista. Lisäksi saat etuosto-oikeuden Huuhkajien ottelulippuihin sekä etuja Maajoukkueen verkkokauppaan.

Postituslistalle liittyminen

Pääyhteistyökumppanit