Maajoukkueet

U18-pojilla harvinainen vastus – Minihuuhkajat kohtaa Meksikon

Keskiviikon kamppailu alkaa kello 17:00 Suomen aikaa. Palloliitto ei saanut oikeuksia striimata turnauksen otteluita YouTube-kanavalleen.

Dario Naamo tekee tällä viikolla paluun Suomi-paitaan.

Dario Naamo tekee tällä viikolla paluun Suomi-paitaan.Kuva: Ⓒ Tiina Pirilä /SPL

20.9.2022 klo. 18:46

U18-pojat (2005 ja myöhemmin syntyneet) matkusti eilen maanantaina Tshekkiin, jossa joukkue pelaa loppuviikon aikana kolme maaottelua. Alun perin nimettyyn joukkueeseen tehtiin viime metreillä yksi muutos – Aaro Toivonen joutui jäämään sivuun, ja tilalle valittiin Yllson Lika.

– Eilinen oli pitkä matkustuspäivä, kun kokoonnuimme Helsinki-Vantaalla aamukuudelta ja olimme perillä iltapäivällä. Vedimme illemmalla vain kevyen harjoituksen, jotta pelaajien rasitus pysyi matalalla, Peter Lundbergia päävalmentajana tuuraava Kai Nyyssönen sanoo.  

– Kertasimme eilen puolustuspeliämme, ja tänään olemme keskittyneet hyökkäyspelin periaatteisiimme sekä erikoistilanteisiin. Peter haluaa nähdä pelaamisessamme tiettyjä asioita, joita olemme käyneet läpi. Kaikki pelaajat ovat onneksemme tällä hetkellä terveinä ja käytettävissä.

Minihuuhkajien avausvastus on eksoottinen Meksiko. Poikien maajoukkueet pelaavat melko harvoin muita kuin eurooppalaisia maita vastaan, ja Nyyssönen iloitsee mahdollisuudesta.

– Meksiko on valmistautunut turnaukseen huolella, sillä joukkue on kokoontunut kotimaassaan jo viikko sitten. Meksiko on kova futismaa, ja heidän pelitapansa eroaa varmasti eurooppalaisjoukkueista – pojat odottavat matsia varmasti innolla.

Muutama pelaaja oli mukana 2004 syntyneiden kesäkuun tapahtumissa, mutta muun muassa Dario Naamo palasi maajoukkueeseen puolen vuoden tauon jälkeen. Kesän Ruotsin turnaus jäi välistä sairastelun takia – sittemmin puolustaja on pysynyt terveenä ja ehtinyt myös tehdä liigadebyyttinsä FC Hongan riveissä.

– Olin kesällä aika paljon edustuksen mukana, mutta viime viikot olen harjoitellut Akatemian kanssa, kun taistelemme noususta Ykköseen. Treeneistä edarin kanssa jäi tosi hyvä fiilis – tuntuu, että kehityin siellä paljon. Siellä oli korkea tempo, mikä toi hyvän haasteen itselleni.

Naamo kuului Erkka V. Lehtolan luottopelaajiin U17-vaiheessa, ja laitapakki pelasi täydet minuutit viime kevään EM-jatkokarsinnoissa. Meksiko on myös Naamolle täysin uusi vastus.

– Meillä ei ole paljoa tietoa vastustajasta, mutta pelistä tulee varmasti siisti kokemus. Meidän on tärkeää saada peliin hyvä alku ja onnistua pelinrakentelussa, että saamme ottelusta hyvän tuloksen. Meidän tulee olla täysillä mukana pelissä heti alusta asti.

Suomen ottelut (Suomen aikaa):
Ke 21.9. klo 17:00 Meksiko – Suomi, Dolní Němčí
Pe 23.9. klo 17:00 Tshekki – Suomi, Kroměříž
Su 25.9. klo 11:00 Suomi – Slovakia, Brumov

Seuraa meitä

Liity postituslistalle

Saat alennuksen Huuhkajien ja Helmareiden ottelulipuista. Lisäksi saat etuosto-oikeuden Huuhkajien ottelulippuihin sekä etuja Maajoukkueen verkkokauppaan.

Postituslistalle liittyminen

Pääyhteistyökumppanit