Maajoukkueet

U17-tyttöjen PM-turnaus alkaa Ruotsi-ottelulla

Perjantaina pelattava kamppailu alkaa kello 17:00 Suomen aikaa. Pikkuhelmareiden pelejä voi seurata suorana – striimilinkit julkaistaan avauskokoonpanouutisten mukana tunti ennen otteluita.

Pikkuhelmarit saapui Norjaan eilen keskiviikkona.

Pikkuhelmarit saapui Norjaan eilen keskiviikkona.

30.6.2022 klo. 14:37

U17-tytöt (2006 ja myöhemmin syntyneet) matkusti keskiviikkona Norjaan, jossa joukkue osallistuu PM-turnaukseen. Tällä kertaa turnaus alkaa puolivälieristä, ja Pikkuhelmarit kohtaa avausottelussaan Ruotsin – muut parit ovat Norja–Islanti, Tanska–Färsaaret ja Hollanti–Intia. Voittajat etenevät välieriin, kun otteluiden häviäjät puolestaan pelaavat sijoista 5–8.

Päävalmentaja Marko Salorannan mukaan kaikki turnaukseen nimetyt pelaajat ovat pelikunnossa, joten lähtökohdat Ruotsi-peliin ovat mainiot. Valmennustiimistä erityisesti Toni Koskinen on tutustunut vastustajaan, joka tulee taatusti olemaan kova mittari.

– Vastaan asettuu aika perinteinen Ruotsi. Muutaman viikon takaisessa UEFA Development -turnauksessa Ruotsin pelaamisessa ei ollut suurempia yllätyksiä, vaikkakin heidän hyökkäyspelinsä oli totuttua monipuolisempaa. He etenevät suoraviivaisesti, ja etenkin yksi hyökkääjistä juoksee erittäin vahvasti selustaan, Saloranta avaa.

– Ruotsi on hyvä joukkue, mutta meillä on kaikki mahdollisuudet voittoon. Haluamme totta kai päästä välieriin – mikäli voitamme, vastaan tulee Tanska tai Färsaaret. Haluamme saada turnauksessa kolme mahdollisimman vaativaa ottelua, ja voitto huomenna varmistaisi sen.

Ikäluokan edelliset maaottelut ovat huhtikuun UEFA Development -turnauksesta, jossa Pikkuhelmarit kaatoi emäntämaan, mutta kärsi tappiot Sveitsille ja Tanskalle. Salorannan tiimillä on selkeät ajatukset siitä, missä joukkueen tulee parantaa.

– Walesin turnauksessa näkyi, että pelaajilla ei ollut hirveästi kokemusta kansainvälisistä peleistä. Vaatimustaso on erilainen kuin omissa sarjapeleissä. Boksin ja selustan puolustamisemme tullaan punnitsemaan heti Ruotsia vastaan – niissä meidän täytyy olla paljon parempia kuin huhtikuussa. Eilisissä harjoituksessa kumpikin näytti hyvältä, Saloranta toteaa.

– Hyökkäyspäässä meidän täytyy hyödyntää paremmin tilanteet, joissa pääsemme hyökkäyskolmannekselle. Pääsimme Walesissa lähelle maalia, muttemme luoneet tarpeeksi tekopaikkoja. Mikäli haluamme voittaa kovia maita, tulee meidän olla tehokkaampia.

Suomen otteluohjelma (Suomen aikaa):
Pe 1.7. klo 17:00 Suomi – Ruotsi (Jessheim Stadion)
Ma 4.7. (vastustaja, alkamisaika sekä pelipaikka selviävät myöhemmin)
To 7.7. (vastustaja, alkamisaika sekä pelipaikka selviävät myöhemmin)

Seuraa meitä

Liity postituslistalle

Saat alennuksen Huuhkajien ja Helmareiden ottelulipuista. Lisäksi saat etuosto-oikeuden Huuhkajien ottelulippuihin sekä etuja Maajoukkueen verkkokauppaan.

Postituslistalle liittyminen

Pääyhteistyökumppanit