U17-pojat nimetty kesäkuun lopun Baltic Cupiin

Suomen joukkue ja otteluohjelma löytyvät uutisen lopusta. Turnauksen kaikki ottelut näkyvät suorana Futbols TV:n välityksellä.

Leevi Palmula nähtiin Suomen riveissä myös Kroatian turnauksessa.

12.6.2024 klo 14:55

U17-pojat (2008 ja myöhemmin syntyneet) osallistuu kesäkuun lopussa perinteiseen Baltic Cupiin. Turnaus pelataan tällä kertaa Latviassa – Minihuuhkajat kohtaa isäntämaan lisäksi Viron sekä Liettuan.

– Meillä on vaihtunut lähes puoli joukkuetta, kun ryhmää verrataan kevään UEFA Development -turnauksen joukkueeseen. Ikäluokassa on monia mielenkiintoisia pelaajia, jotka eivät olleet mukana Kroatiassa – he ansaitsevat näyttöpaikan Baltic Cupissa, päävalmentaja Erkka V. Lehtola toteaa.

– On tärkeää, että löydämme vuoden aikana poikia, joista on meille mahdollisimman paljon hyötyä syksyn EM-karsinnoissa. Samalla täytyy miettiä niitä potentiaalisia pelaajia, joilla on mahdollisuus nousta ikäluokan runkopelaajiksi tulevina vuosina. Tämä on tuttua tasapainoilua näissä ikäluokissa.

Lehtola ja kumppanit ovat tarkkailleet suurta määrää pelaajia, sillä 2008 ja 2009 syntyneiden UEFA A -malliryhmäleiri järjestetään Eerikkilässä heti heinäkuun alussa. Baltic Cupiin nimetyt pelaajat eivät osallistu 1.–5. heinäkuuta järjestettävälle leirille.

– Baltic Cupiin tulee 22 pelaajaa ja noin 50 saman ikäluokan pelaajaa nimetään malliryhmäleirille. Se tarkoittaa, että tarkkailun alla on todella suuri määrä pelaajia. Informaation kerääminen puhelimitse ja katsomalla pelejä sekä videoita on erittäin työlästä. Sitä työtä on tehty ja tehdään edelleen, Lehtola jatkaa.

– Seurat kuvaavat pelejään kiitettävästi niin B-poikien SM-sarjassa kuin Ykkösessä. Siitä haluan kiittää seuroja sekä seurajoukkueiden valmentajia, jotka ovat hyvin aktiivisia maajoukkueen suuntaan. Emme voi koskaan nähdä tarpeeksi pelaajia, mutta yritys on kova.

Suomi avaa Baltic Cupin Viroa vastaan ja kohtaa seuraavaksi Liettuan – turnaus päättyy isäntämaa Latviaa vastaan. Aikataulu on tiivis, sillä pelien välissä on vain yksi välipäivä.

– On hienoa lähteä pelaamaan Baltic Cupia jälleen kerran. Lähdemme parantamaan peliämme Kroatian turnauksesta – on mielenkiintoista nähdä, kuinka uudet pelaajat pärjäävät kansainvälisissä peleissä.

Suomen joukkue (aiemmat seurat Suomessa):
Niilo Husu (mv), Ilves
Konsta Kauppinen (mv), KuPS
Otto Eloluoto, FC Inter (TPS, Raision Nappulaliiga)
Ashton Ezinwa, KV Mechelen
Eetu Grönlund, HJK (PiTa)
Hermanni Honkola, SJK (FC Seinäjoki)
Tatu Hukkanen, KuPS (Nilsiän Pallo-Haukat)
Bruno Katz, HJK (KäPa)
Miska Laaksonen, P-Iirot (Lauttakylän Luja) (nimetty Ville Kumpu, Ilves tilalle 24.6.)
Casper Langhoff, FC Honka (PPJ, GrIFK)
Valtteri Lehtomäki, Ilves (Valkeakosken Nappulaliiga)
Antton Nylund, HJK
Osagie Okungbowa, KäPa (FC Viikingit, Valtti, HCFA, HJK)
Leevi Palmula, HJK
Samuel Ramos, Djurgårdens IF
Aapo Ruohio, LAUTP
Eerik Salmivuori, PPJ (HJK)
Lauri Suutarinen, FC Vaajakoski (Jyväskylän Komeetat, Jyväskylän Nousu)
Otto Tiitinen, Ilves (HyPS, LPS)
Topias Töllinen, PKKU (RiPS, HyPS)
Nicholas Vainio, AIK
Tomi Väkiparta, FC Jazz (MuSa)

Suomen ottelut:
Ke 26.6. 16.00 Suomi – Viro, Sporta bāze Daugavgrīva (Riika)
Pe 28.6. 16.00 Liettua – Suomi, Sporta bāze Daugavgrīva (Riika)
Su 30.6. 12.00 Latvia – Suomi, Jāņa Skredeļa stadions (Riika)

Turnauksen kaikki ottelut näkyvät suorana Futbols TV:ssä. Latvian otteluiden katsominen vaatii maksuttoman rekisteröinnin – muut pelit ovat vapaasti katsottavissa.

Lisää aiheesta

Etkö löytänyt etsimääsi?

Seuraa meitä

Kaikki some-tilimme

Liity postituslistalle

Saat alennuksen Huuhkajien ja Helmareiden ottelulipuista. Lisäksi saat etuosto-oikeuden Huuhkajien ottelulippuihin sekä etuja Maajoukkueen verkkokauppaan.

Postituslistalle liittyminen

Pääyhteistyökumppanit