Pohjoismaiden Palloliitot lähestyivät FIFA:a kirjeellä - Qatarin vierastyöläisten oloja parannettava

Suomen Palloliitto lähestyi yhdessä muiden pohjoismaiden kanssa Fifaa ennen kansainvälisen jalkapalloliiton perjantaista etäkongressia.

Kuvituskuva

20.5.2021 klo 18:00

Suomen, Tanskan, Färsaarten, Islannin, Norjan ja Ruotsin jalkapalloliitot vaativat vierastyöläisten ihmisoikeuksien ja työolojen parantamista. Lisäksi Pohjoismaat vaativat kuolemantapausten riippumatonta tutkintaa ja ihmisoikeusjärjestöjen pääsyä Qatariin. 

Pohjoismaiset jalkapalloliitot ovat vuodesta 2015 lähtien työskennelleet yhdessä muutoksen aikaansaamiseksi Qatarissa kriittisen vuoropuhelun, poliittisen painostuksen ja muiden toimenpiteiden avulla. Liitot ovat tuoneet näitä asioita esille myös Fifan kokouksissa sekä vierailleet Qatarissa vuosina 2016 ja 2019. 

– Meidän pohjoismaisten liittojen tavoitteena on varmistaa, että vuoden 2022 MM-kisat toteutetaan kaikkien tuhansien siirtotyöläisten ihmisoikeuksia ja työoikeuksia noudattaen. Qatarissa jo käyttöön otetuista parannuksista huolimatta siirtotyöläisten nykytilannetta on parannettava, kuuden pohjoismaisen jalkapalloliiton puheenjohtajat kirjoittavat. 

– Olemme huolissamme näistä asioista, koska me välitämme. Välitämme ennen kaikkea vierastyöläisten ihmisoikeuksista. Välitämme kaikista jalkapallon ystävistä, jotka odottavat kovasti jalkapallon MM-kisoja. Välitämme jalkapalloyhteisöstä ja kannamme vastuumme jalkapallon MM-kisojen jättämistä jalanjäljistä. Välitämme siitä perinnöstä, jonka Qatariin kisojen jälkeen jätämme. 

Pohjoismaiden Palloliittojen puheenjohtajien allekirjoittaman kirjeen voi lukea alta.

Kirjeen liitteenä olevassa sähköpostissa Pohjoismaiden jalkapalloliitot pyytävät Fifaa vaatimaan selvitystä kenialaisen siirtotyöläisen Malcolm Bidalin kohtalosta. Bidali on kansainvälisten järjestöjen mukaan vangittu ja sittemmin kadonnut Qatarissa. 

Lisää aiheesta

Etkö löytänyt etsimääsi?

Seuraa meitä

Kaikki some-tilimme

Liity postituslistalle

Saat alennuksen Huuhkajien ja Helmareiden ottelulipuista. Lisäksi saat etuosto-oikeuden Huuhkajien ottelulippuihin sekä etuja Maajoukkueen verkkokauppaan.

Postituslistalle liittyminen

Pääyhteistyökumppanit