Pikkuhuuhkajien valmennustiimi julki – pelaajat nimetty joulukuun maajoukkueleirille

Leiri järjestetään yhteistyössä Puolustusvoimien urheilukoulun kanssa. Pikkuhuuhkajat ja urheilukoulu pelaavat tapahtuman päätteeksi sisäisen ottelun.

Kai Meriluoto debytoi Pikkuhuuhkajissa jo kesäkuussa.Kuva: Ⓒ SPL /Riku Laukkanen

24.11.2022 klo 17:55

Alle 21-vuotiaiden maajoukkue (2002 ja myöhemmin syntyneet) leireilee Eerikkilässä 6.–8. joulukuuta. Pikkuhuuhkajat kokoontuu tällöin ensi kertaa Mika Lehkosuon alaisuudessa – Lehkosuo aloittaa tehtävässä virallisesti 1. tammikuuta 2023, mutta hän vetää leirin uuden tiiminsä kanssa.

Tiimi uudistuu merkittävästi edellisistä EM-karsinnoista. Osalla valmentajista on aiempaa kokemusta juniorimaajoukkueista, mutta mukana on myös uusia nimiä.

Gert Remmel on minulle tuttu valmentaja yli vuosikymmenen takaa, ja ehdimme tehdä yhteistyötä FC Hongassa. Olemme pitäneet tiiviisti yhteyttä vuosien saatossa. Myös uusi fysiikkavalmentaja Toni Huuhka on entinen kollegani. Työskentelimme vuoden ajan Kongsvingerissä, ja hän on todella ammattitaitoinen, Lehkosuo kehuu.

– Gert ja Tuomas Silvennoinen työskentelivät yhdessä Giorgione Calciossa – Tuomas on minulle uusi tuttavuus, mutta tiedän, mitä osaamista hän tuo tiimiimme. Gertille ja Tuomakselle on kaavailtu sellaista työnjakoa, että Gert on vierelläni penkillä ja Tuomas toimii katsomovalmentajana. On tärkeää, että he pystyvät kommunikoimaan sujuvasti pelin aikana, ja siksi on iso etu, että he tuntevat toisensa entuudestaan.

Maalivahtivalmentaja Eemeli Reponen, videoanalyytikko Tommi Helminen, lääkäri Jonne Väisänen ja huoltaja Ville Niemelä ovat työskennelleet viime vuosina eri poikien ja tyttöjen maajoukkueiden parissa. Väisänen ja maajoukkuemanageri Ville Sairanen olivat mukana myös kesäkuussa päättyneessä U21-projektissa (2000 ja myöhemmin syntyneet).

– Olen vuosien saatossa seurannut mielenkiinnolla Eemelin toimintaa sekä hänen tapaansa ajatella maalivahtivalmennuksesta. Maalivahdilla on iso merkitys pelinavaamisessa, ja meillä on siitä hyvin samanlaisia ajatuksia, Lehkosuo sanoo.

– Tommia, Jonnea ja Villeä en tunne henkilökohtaisesti, mutta heitä olen kuullut heistä paljon kehuja. Olen tehnyt tarkan taustatyön siitä, millaisia he ovat – käytin viimeisen parin kuukauden aikana paljon aikaa siihen, että sain kasaan haluamani tiimin. Lopputulos nähdään toki vasta silloin, kun tosipelit alkavat, Lehkosuo jatkaa.

– Olen erittäin tyytyväinen tiimiin, joka meillä on kasassa. On hienoa, että pääsemme tapaamaan kasvotusten vielä tämän vuoden puolella. EM-karsintojen alkuun on vielä pitkä aika, mutta on tärkeää päästä keskustelemaan toiminnastamme jo hyvissä ajoin.

Pikkuhuuhkajien leiriryhmä koostuu kotimaan kentillä pelaavista pelaajista, sillä tapahtuma järjestetään FIFA:n maajoukkuepäivien ulkopuolella. Lehkosuon Kongsvinger IL:n kausi päättyi vasta lauantaina, joten päävalmentaja ei ole ehtinyt tutustua pelaajiin täydellisesti – Lehkosuo kertoo käyneensä pelaajavalintoja läpi U19-päävalmentaja Peter Lundbergin sekä edellisen U21-päävalmentaja Juha Malisen kanssa.

– Olen toki seurannut Veikkausliigaa, mutta oli tärkeää saada apua Peteriltä ja Juhalta. Leiri on hyvä paikka katsastaa sellaisia pelaajia, jotka eivät ole olleet säännöllisesti maajoukkueiden mukana. En ole nähnyt heistä kaikkia livenä, ja odotan innolla, että pääsen tutustumaan heihin.

Pikkuhuuhkajien uusi valmennustiimi *:
Päävalmentaja: Mika Lehkosuo
Valmentaja: Gert Remmel
Valmentaja: Tuomas Silvennoinen
Maalivahtivalmentaja: Eemeli Reponen
Videoanalyytikko: Tommi Helminen
Fysiikkavalmentaja: Toni Huuhka
Lääkäri: Jonne Väisänen
Huoltaja: Ville Niemelä
Joukkueenjohtaja/maajoukkuemanageri: Ville Sairanen

* Joukkueenjohtoa täydennetään fysioterapeutilla

Suomen joukkue (aiemmat seurat Suomessa):
Samuel Anini jr HJK (AC Oulu, FC Kontu, PKKU, Hakunilan Riento)
Elias Collin AC Oulu (KäPa, FC Haka, NJS)
Jere Kallinen AC Oulu (OLS)
Otto Kemppainen SJK (FC Santa Claus, RoPS, TP-47)
Topi Keskinen HJK (MP)
Matias Kivikko FC Honka (FF Jaro, EsPa)
Miika Koskela AC Oulu (ORPa, OLS, Ajax-Sarkkiranta, OTP)
Marius Könkkölä FC Lahti (SAPA, KäPa, AC Oulu, KulPS, HJK)
Pyry Lampinen KuPS (FC Lahti, FC Kuusysi)
Nooa Laine SJK (Komeetat, JJK, FC Blackbird, HJK)
Kai Meriluoto HJK (Ilves, KyIF)
Tony Miettinen KuPS (SiPS)
Jonathan Muzinga FC Honka (SJK, PK-35, FC Kontu)
Jussi Niska FC Inter (RoPS, FC Santa Claus)
Emmanuel Patut Ilves (JJK, Jyväskylän Nousu)
Oliver Pettersson HJK (EPS, FC Honka, EIF)
Onni Suutari AC Oulu (OLS, FC Raahe, IF Gnistan)

Poisjääneet:
Aapo Venermo FC Honka (FC Kasiysi)

Urheilukoulun joukkue:
Aapo Halme HJK
Aatu Hakala (mv) FC Haka
Taneli Hämäläinen KuPS
Juho Hyvärinen FC Inter
Kaan Kairinen Lillestrøm SK
Roope Kantola FC Inter
Ville Koski FC Honka
Rasmus Leislahti (mv) FC KTP
Elias Mastokangas FC Inter
Jaakko Oksanen KuPS
Anthony Olusanya HJK
Roope Paunio (mv) FC Honka
Matias Riikonen (mv) FC Inter

Lehkosuo kertoo valmennustiiminsä rakentamisesta Suomalaisen jalkapallon ja futsalin kehityspäivillä. Verkkoseminaari järjestetään lauantaina 10. joulukuuta. Lue lisää täältä

Lisää aiheesta

Etkö löytänyt etsimääsi?

Seuraa meitä

Kaikki some-tilimme

Liity postituslistalle

Saat alennuksen Huuhkajien ja Helmareiden ottelulipuista. Lisäksi saat etuosto-oikeuden Huuhkajien ottelulippuihin sekä etuja Maajoukkueen verkkokauppaan.

Postituslistalle liittyminen

Pääyhteistyökumppanit