”Kauden tärkein peli” – Suomen Cupin finalistit valmiina viikonlopun otteluihin

FC Honka ja Ilves kohtaavat Miesten Suomen Cupin finaalissa Olympiastadionilla lauantaina. Naisten Suomen Cupin finaalissa sunnuntaina mestaruuden ratkaisevat Kuopion Palloseura ja HJK.

Suomen Cup 2023Kuva: Ⓒ Jyri Sulander

29.9.2023 klo 10:47

Olympiastadionilla järjestettiin torstaina Suomen Cupin finaalien lehdistötilaisuus, jossa joukkueiden edustajat ennakoivat viikonlopun otteluja.

FC Hongan ja Ilveksen välinen ottelu käynnistää finaaliviikonlopun lauantaina kello 16.00.

– Tämä on jokaiselle pelaajallemme mahdollisuus kirjoittaa itsensä seuramme historiaan. Seuramme on kolme kertaa Suomen Cupin voittanut ja kaikki vanhat mestarit on kutsuttu lauantain loppuotteluun, Ilveksen varatoimitusjohtaja Toni Hevonkorpi kertoi.

Ottelussa on valtavat panokset – voittaja saa paikan ensi kauden europeleihin ja jopa puolen miljoonan euron taloudellisen hyödyn.

– Tämä on kauden tärkein peli ja tavoitteemme on eurokentille pääsy. Olemme taistelleet itsemme finaaliin ja sen voittamalla tavoitteet täyttyisivät, FC Hongan päävalmentaja Vesa Vasara kommentoi.

FC Hongan Roman Eremenko palaa Olympiastadionille yli kahdeksan vuoden tauon jälkeen. 73 A-maaottelun keskikenttämies pelasi viimeksi historiallisella stadionilla, kun Huuhkajat taipui Unkarille EM-karsintaottelussa kesäkuussa 2015.

– En uskonut, että tulisin pelaamaan Olympiastadionilla vielä kerran. Harvoin näitä cup-finaaleja tulee uran aikana, Eremenko tunnelmoi.

Naisten Suomen Cupin uusittu pokaali saa uuden omistajan sunnuntaina kello 15.00, kun KuPS ja HJK kohtaavat finaalissa. Kansallisen Liigan puolella KuPS johtaa sarjaa kuuden pisteen erolla toisena olevaan HJK:hon.

– Hyppäsin remmiin kesken kauden ja se on ollut haastavaa, mutta myös todella kivaa. Odotamme sunnuntaita ja revanssia kauden aiemmista kohtaamisista, päävalmentaja Pauliina Miettinen kommentoi.

KuPS tavoittelee sunnuntaina seurahistoriansa ensimmäistä Naisten Suomen Cupin mestaruutta.

– Olen saavuttanut Suomessa paljon, mutta Suomen Cupin voitto vielä puuttuu. Tämä on koko joukkueella todella tärkeä ottelu, hyökkääjä Gentjana Rochi totesi.

HJK hävisi viime vuonna cupin finaalin Åland Unitedille. Kapteeni Mimmi Nurmela ei halua uusintaa viime vuoden pettymyksestä.

– Koko viikon ja koko kauden ajan olen yrittänyt tuoda hyvää fiilistä nuoreen joukkueeseen. Olympiastadion on historiallinen paikka ja siellä pelaamisesta saa aina lisäbuustin, Nurmela sanoi.

HJK ja KuPS ovat kohdanneet tällä kaudella neljästi. Kolme otteluista on päättynyt HJK:n voittoon.

– Meillä on nuori ja ennakkoluuloton jengi, emmekä pelkää KuPS:ia, päävalmentaja Arttu Heinonen sanoi.

Osta liput Suomen Cupin finaaleihin täältä!

Suomen Cupin finaalit ovat katsottavissa sekä Ruutu+-palvelussa että JIM-kanavalla.

Suomen Cupin lehdistötilaisuus

Lisää aiheesta

Etkö löytänyt etsimääsi?

Seuraa meitä

Kaikki some-tilimme

Liity postituslistalle

Saat alennuksen Huuhkajien ja Helmareiden ottelulipuista. Lisäksi saat etuosto-oikeuden Huuhkajien ottelulippuihin sekä etuja Maajoukkueen verkkokauppaan.

Postituslistalle liittyminen

Pääyhteistyökumppanit