Kanerva: "Tehoja pitää saada hyökkäyspelaamiseen"

Huuhkajat kohtaa Viron Portugalissa torstaina 12.1. Suomen aikaa kello 18.00.

Päävalmentaja Markku Kanervan mukaan joukkue on keskittynyt hyökkäyspeliin Viro-ottelun alla.Kuva: Ⓒ SPL /Jyri Sulander

11.1.2023 klo 19:31

Päävalmentaja Markku Kanerva on ollut tyytyväinen Huuhkajien kohta viikon kestäneeseen Algarven leiriin – lukuun ottamatta maanantain 2–0-tappiota Ruotsille.

– Leiri on mennyt suunnitelmien mukaisesti, paitsi että suunnitelmana oli voittaa Ruotsi.

Ruotsi-ottelu on käsiteltiin joukkueessa huolellisesti. Huuhkajien pelin suurimmat kehityskohteet löytyvät hyökkäyspäästä. Suomella oli vaikeuksia murtaa Ruotsin tiivistä puolustusmuotoa.

– Hyökkäyspelaaminen jätti toivomisen varaa. Ruotsi puolusti tiiviisti ja hyvin. Emme saaneet meidän laitatoppareita nousemaan tarpeeksi haastamaan keskikentän linjaa, jolloin prässin taakse olisi syntynyt tiloja edetä. Perusasiat, kuten syöttöjen laatu, eivät olleet tarpeeksi hyvällä tasolla. Myös tilastot vahvistavat sen. Tehoja pitää saada hyökkäyspelaamiseen, Kanerva sanoi ja jatkoi:

– Puolustuspelaamisessakin on skarpattavaa, mutta ykkösteema on ollut hyökkäyspelin tehostaminen. Siinä on mietitty myös ihan rakenteellisia muutoksia, jos ajatellaan ryhmitystä.

Torstaina vastaan asettuva Viro kohtasi Islannin sunnuntaina Portugalissa. Suomen valmennusjohto oli paikalla seuraamassa 1–1-tasatulokseen päättynyttä ottelua. Torstain ottelu pelataan Ferreirasissa Estadio da Noralla, jonka pelialusta ei ole parhaassa mahdollisessa kunnossa.

– Viro on tyypillisesti fyysinen ja suoraviivainen joukkue. Pelialusta antaa oman haasteensa huomiseen peliin. Kenttä ei ole ihan samaa tasoa verrattuna Estadio Algarveen (Ruotsi-ottelun stadion). Luulen, että meidän joukkue kärsii siitä enemmän, koska pyrimme pelaamaan maata pitkin. Siihen pitää sopeutua tarvittaessa.

Suomen kokoonpanossa on torstain ottelussa 17 kenttäpelaajaa ja kolme maalivahtia Robert Ivanovin, Niilo Mäenpään, Richard Jensenin ja Tomas Galvezin palattua seurajoukkueidensa pariin. Suomen joukkueesta Viljami Sinisalo, Elmo Henriksson, Robin Tihi, Jaakko Oksanen, Matti Peltola, Ville Koski ja Noah Pallas tavoittelevat vielä A-maajoukkuedebyyttiään. Kanerva lupailee muutoksia torstain kokoonpanoon.

– Pelaajat ovat terveitä. Ensimmäisessä matsissa oli seitsemän debytanttia ja huomenna debyyttejä tullaan näkemään lisää. Saamme tuoreita jalkoja kentälle.

Huuhkajat kohtaa Viron torstaina 12.1. Suomen aikaa kello 18.00. Yle Areena näyttää ottelun suorana lähetyksenä.

Lisää aiheesta

Etkö löytänyt etsimääsi?

Seuraa meitä

Kaikki some-tilimme

Liity postituslistalle

Saat alennuksen Huuhkajien ja Helmareiden ottelulipuista. Lisäksi saat etuosto-oikeuden Huuhkajien ottelulippuihin sekä etuja Maajoukkueen verkkokauppaan.

Postituslistalle liittyminen

Pääyhteistyökumppanit