Jutta Rantala ja Lotta Lindström maalinteossa Englannissa

Mestarien liigassa pelattiin viime viikolla ensimmäiset puolivälierät. Ruotsissa puolestaan saatiin cupin lohkovaihe päätökseen.

Lotta Lindströmin kauden toinen osuma tuli tärkeään paikkaan.Kuva: Ⓒ London City Lionesses /Simon Lapwood

25.3.2024 klo 15:32

Mestarien liigan pudotuspelit käynnistyivät viime tiistaina– suomalaista mukana ovat edelleen Katariina Kosolan Häcken sekä Joanna Tynnilän ja Nanne Ruuskasen Brann.

Häcken kohtasi kotikentällään PSG:n ja joutui taipumaan lukemin 1–2 Kosolan pelatessa koko pelin. Ottelua oli seuraamassa yli 6 300 katsojaa, mikä oli ruotsalaisseuran uusi katsojaennätys.

Brann pisti kotonaan hallitsevalle mestarille FC Barcelonalle tiukasti hanttiin, mutta hävisi niukasti 1–2. Tynnilä tuli vaihtoon 79. minuutilla.

Toiset ja ratkaisevat osaottelut pelataan torstaina.

Häcken eteni jatkoon myös Ruotsin cupissa, kun se voitti oman lohkonsa. Häcken nappasi kolmannen voittonsa kaataessaan Kristianstadin selvästi 7–2. Kosola pelasi 68 minuuttia.

Rosengård päätti oman lohkovaiheensa selvään 13–0-voittoon IFK Göteborgista ja voitti niin ikään lohkonsa. Ria Öling osallistui maalitalkoisiin kahdella osumalla ja pelasi koko ottelun. Anni Hartikainen tuli kentälle 65. minuutilla.

Samassa lohkossa Linköpings FC ja Vittsjö jäivät maaleitta, kun joukkueet päättivät lohkovaiheensa. Vilma Koivisto juoksi kotijoukkueelta kentälle loppuhetkiksi – sekä Julia Tunturi että Heidi Kollanen pelasi koko pelin Vittsjön riveissä.

Hammarby jatkaa viime vuoden cup-mestaruuden puolustamista kaadettuaan Örebron 5–2. Anna Tamminen vartioi Hammarbyn maalia, ja Eva Nyström tuli viimeisellä kympillä vaihtoon. Örebron joukkueesta Sanni Ojanen ja Minea Lassas pelasivat koko ottelun – Inka Sarjanoja juoksi kentälle 62. ja Sara Ikonen 81. minuutilla.

Tänään maanantaina arvottiin välieräparit. Hammarby ja Häcken taistelevat keskenään finaalipaikasta, ja toisessa välierässä iskevät yhteen Piteå ja Rosengård.

Englannin Superliigassa Jutta Rantalan vahva maalivire sai jälleen jatkoa, kun hän viimeisteli Leicesterille yhden osuman – Brighton kuitenkin haki pisteet 3–2-voitolla. Rantala on iskenyt Superliigassa tällä kaudella kuusi maalia ollen joukkueensa paras maalintekijä. Lue ”Jutin” kuulumisia viime viikon haastattelusta!

Tottenham otti toisen peräkkäisen voittonsa sarjajumbo Bristol Cityn kukistuessa vieraskentällä 1–0. Eveliina Summanen urakoi koko ottelun, ja Olga Ahtinen tuli vartti ennen loppua kentälle.

Sarjaporrasta alempana Lotta Lindström oli johdattamassa London City Lionessesin loppuhetkien takaa-ajoa Charltonia vastaan. 71. minuutilla kentälle juossut Lindström puski Lionessesin tasoitusmaalin 89. minuutilla, ja joukkue nousi vielä lisäajalla 2–1-voittoon. Voitto oli naarasleijonille samalla kolmas peräkkäinen ja karisti putoamispeikon kuuden pisteen päähän. Lindströmille maali oli kauden toinen.

Italian Serie A:ssa ei aivan nähty suomalaiskohtaamista, kun Comon Oona Sevenius tuli vaihtoon 67. minuutilla, ja Nora Heroum juoksi Sampdorialta kentälle kahdeksan minuuttia myöhemmin. Kerttu Karresmaa oli Sampdorian penkillä. Sampdoria vei ottelun nimiinsä 1–0 – molemmat joukkueet taistelevat vielä alemman loppusarjan voitosta.

Voitto karttoi Real Sociedadia jo viidennen kerran peräkkäin Espanjan liigassa, kun baskiseura hävisi paikallisottelussa Athletic Bilbaolle lukemin 0–1. Sanni Franssi raatoi Real Sociedadin hyökkäyksessä koko pelin. Real Sociedad on sarjan keskikastissa.

Norjan liigassa Lilleström koki kauden avaustappionsa hävitessään Röan vieraana 0–1. Oona Siren kirjautti koko pelin, ja Emma Peuhkurinen tuli viimeisellä minuutilla vaihtoon.

Tiia Peltosen Fortuna Hjörring pystyi pitämään sarjakärki Bröndbyn kurissa, kun joukkueet päätyivät maalittomaan tasapeliin. Peltonen pelasi koko pelin – Nea Lehtola oli Bröndbyn penkillä.

Milla-Maj Majasaaren hienot otteet Belgian liigassa saivat jatkoa, kun hän piti jälleen nollan Anderlechtin voittaessa Club Brüggen 5–0. Majasaari on voittanut kaikki torjumansa seitsemän ottelua ja pitänyt niissä maalinsa puhtaana viidesti. Anderlecht jatkaa kolmantena pisteen kärkikaksikkoa Leuvenia ja Standard Liegeä perässä.

Katriina Talaslahti vartioi Le Havren maalia, kun Reims haki pisteet 2–0-voitolla. Le Havre on sarjassa yhdeksäntenä.