Etelä jyräsi alueturnauksen mestaruuteen

Mestarijoukkueen pelaajat, otteluiden tulokset sekä palkitut pelaajat löytyvät uutisen lopusta. Otteluiden tallenteet löytyvät Palloliiton YouTube-kanavalta.

Alueturnauksen parhaat pelaajat palkittiin tänään lauantaina.Kuva: Ⓒ Kalevi Hämäläinen /SPL

10.12.2022 klo 16:33

U16-poikien (2007 ja myöhemmin syntyneet) alueturnaus päättyi tänään Etelän joukkueen juhliin. Samu Kosken valmentama Etelä ratkaisi mestaruuden päätöspäivänä – Länsi jäi lopulta neljän pisteen päähän turnausvoitosta. Kolmossijan nappasi Idän ja Etelän yhteisjoukkue, joka nousi viimeisissä peleissä Pohjoisen ja Pohjanmaan joukkueen ohi.

U17-päävalmentaja Erkka V. Lehtola toivoi ennen turnausta, että peleissä nähdään sekä kovaa intensiteettiä että malttia pelata rauhassa. Lehtolan oli viimeisten pelien jälkeen hyvin tyytyväinen näkemäänsä.

– Kun Etelä ja Länsi pelasivat mestaruudesta viimeisissä peleissä, näkyi selvästi, että virtaa riitti vielä kolmantenakin päivänä. Pojat panivat parastaan, kamppailivat täysillä ja halusivat voittaa. Kun alueturnauksen pelejä vertaa Tähtitarhaan, huomaa, että näillä pojilla on vuoden verran enemmän kokemusta. Se on pitkä aika tässä iässä, Lehtola toteaa.

– Alueturnaus on hyvä turnausmalli, jota ei olla juuri muokattu viime vuosina. Tämä on meille vuosittain todella arvokas tarkkailutapahtuma – näemme peleissä ison määrän pelaajia ja saamme samalla kerrottua heille maajoukkuetoiminnasta.

U16-päävalmentaja Kai Nyyssönen oli samoilla linjoilla Lehtolan kanssa siitä, että pelaajilla riitti loppuun asti virtaa, intohimoa ja halua näyttää osaamistaan. Tapahtuma oli Nyyssöselle viimeinen 2007 syntyneiden kanssa, joten mies lähti kotimatkalle haikein mielin.

– Pelasimme marraskuussa 2021 Portugalin turnauksessa – matka siitä tähän päivään on ollut hieno. Siinä ajassa on tapahtunut isoa kasvua niin henkisesti ja fyysisesti. Olen tutustunut heihin paremmin tämän vuoden aikana, ja yli 40 heistä ehti tehdä maajoukkuedebyyttinsä, Nyyssönen sanoo.

– Oli hienoa nähdä aiemmin syksyllä, kun U17-maajoukkue (2006) paineli jatkoon EM-karsinnoista – ensi syksynä on jännittävää seurata, kuinka tämä ikäluokka pärjää karsinnoissa. Ikäluokalla on paljon potentiaalia menestyä tulevina vuosina.

Ikäluokan seuraava maajoukkueleiri järjestetään helmikuussa, jolloin joukkue leireilee ensi kertaa Lehtolan alaisuudessa. Ensi vuoden kalenterista tiedotetaan tarkemmin myöhemmin.

– Monet pelaajat antoivat kolmen päivän aikana hyviä näyttöjä. Se, ettei pelaajaa valittu tähdistöön ei tarkoita sitä, ettei hän olisi mukana seuraavassa maajoukkuetapahtumassa. Sama menee toisin päin – paikka tähdistössä ei tarkoita suoraan maajoukkuepaikkaa. Alueturnauksesta puuttui monia hyviä pelaajia, mutta he voivat hyvinkin olla mukana helmikuun leirillä.

Mestarijoukkue
Mitja Haapanen HJK (mv)
Jami Aimola FC Honka (mv)
Erik Davidian FC Honka
Peetu Harden HJK
Fation Haxhiu FC Honka
Florian Haziri PKKU
Jere Kari HJK
Taavi Koukkumäki FC Honka
Adam Le Goff-Conan HJK
Ronal Malik HJK
Toivo Mero HJK
Oskari Multala PKKU
Nuutti Nenonen PKKU
Antti Pastinen KäPa
Daniel Ripatti KäPa
Santeri Romppanen PKKU
Adam Zahedi FC Honka
Konsta Johansson KäPa
Lukas Oustimenko HJK
Bawer Sheikhani FC Espoo
Severi Mäkelä PKKU
Roope Heikkilä FC Honka

Valmentaja: Samu Koski

Tulokset (yhden puoliajan voitosta 3 pistettä, tasapelistä 1 p)
Itä/Etelä – Länsi 0–2, 0–4 (tallenne)
Pohjoinen/Pohjanmaa – Etelä 2–3, 1–1 (tallenne)
Länsi – Pohjoinen/Pohjanmaa 1–3, 0–0 (tallenne)
Etelä – Itä/Etelä 1–0, 1–1 (tallenne)
Pohjoinen/Pohjanmaa – Itä/Etelä 0–4, 0–3 (tallenne)
Etelä – Länsi 2–1, 2–2 (tallenne)

Sarjataulukko
Etelä: 12 p
Länsi: 8 p
Itä/Etelä: 7 p
Pohjoinen/Pohjanmaa: 5 p

Tähdistöjoukkue
Maalivahti: Jaakko Poutanen Ilves
Puolustajat: Roope Heikkilä FC Honka, Jere Kari HJK, Tomas Sovelius Ilves, Eetu Turkki Ilves
Keskikenttä: Djoully Nzoko FC Inter, Peetu Harden HJK, Miika Mahlamäki JJK, Toivo Mero HJK
Hyökkääjät: Sonosi Daldum KuPS, Samu Herronen KPV

Turnauksen paras pelaaja: Tomas Sovelius Ilves

Paras maalintekijä: Samu Herronen KPV

Joukkueiden nimilistat löydät täältä.

Lisää aiheesta

Etkö löytänyt etsimääsi?

Seuraa meitä

Kaikki some-tilimme

Liity postituslistalle

Saat alennuksen Huuhkajien ja Helmareiden ottelulipuista. Lisäksi saat etuosto-oikeuden Huuhkajien ottelulippuihin sekä etuja Maajoukkueen verkkokauppaan.

Postituslistalle liittyminen

Pääyhteistyökumppanit