Emmi Alanen korostaa kotiyleisön tukea – ”Saamme siitä todella paljon energiaa”

Helmarit emännöi Norjaa perjantain huipputärkeässä EM-karsintaottelussa. Turun Veritas Stadionilla pelattavaan otteluun on myyty jo 6000 lippua.

Helmarit valmistautuu Turussa perjantain Norja-otteluun.Kuva: Ⓒ Jyri Sulander / SPL

10.7.2024 klo 22:25

Maanantaina Turkuun kokoontunut Suomen joukkue on aloittanut valmistautumisen perjantain otteluun harjoittelemalla kahdesti aurinkoisella Veritas Stadionilla. Edessä on vielä torstain viimeistelyharjoitus, jonka jälkeen Marko Salorannan suojatit ovat valmiina kohtaamaan lohkon toista sijaa hallussaan pitävän Norjan.

- Olemme käyneet läpi puolustus- ja hyökkäyspelaamistamme. Olemme myös analysoineet aikaisempia otteluita ja käyneet läpi, että mitä pystymme parantamaan ja miten pystymme rankaisemaan Norjaa, Helmareiden keskikenttäpelaaja Emmi Alanen kertoo.

Helmareiden ja Gemma Graingerin luotsaama Norja kohtasivat edellisen kerran huhtikuussa. Oslossa pelattu EM-karsintojen avausottelu päättyi Norjan 4–0-voittoon, joka jätti runsaasti hampaan koloon Suomen joukkueelle.

- Varmasti tulee olemaan todella kova ottelu. Vieraspelissä menetimme kolme pistettä ja meillä on siitä ottelusta paljon parannettavaa. Meidän pitää nostaa pelimme tasoa perjantain otteluun, jotta pystymme ottamaan kolme pistettä, Alanen ennakoi.

Perjantain ottelun panoksia voi kuvailla varsin suuriksi, sillä molemmilla joukkueilla on suora EM-kisapaikka täysin omissa käsissään. Alasen mukaan kovat panokset eivät tuo ylimääräistä painetta Suomen joukkueelle.

- Joukkueessa on todella keskittynyt tunnelma ja harjoituksissa on ollut hyvä energia. Tuntuu, että kaikki ovat valmiina perjantaihin, Alanen sanoo.

106 pelatun A-maaottelun myötä Helmareiden kaikkien aikojen ottelutilaston yhdeksättä sijaa hallussaan pitävä Alanen teki maanantaina paluun Helmareihin oltuaan kuluvan vuoden aiemmista tapahtumista sivussa loukkaantumisten vuoksi. Edellisen kerran Kristianstads DFF:n keskikenttäpelaaja nähtiin maajoukkuepaidassa viime joulukuussa Slovakiaa vastaan pelatussa Nations League -ottelussa, jossa Evijärven Urheilijoiden kasvatti viimeisteli Suomen avausmaalin.

- On tuntunut todella kivalta, kun on päässyt taas mukaan tänne. Siitä on kulunut pitkä aika, kun olen viimeksi ollut täällä. Tuntuu paremmalta ja paremmalta koko ajan, Alanen iloitsee.

Emmi Alanen pääsi tuulettamaan maalia edellisessä maaottelussaan.Kuva: Ⓒ Jyri Sulander / SPL

Voimaa kotiyleisöstä ja Helmareiden ympärillä kasvavasta buumista

Helmareiden kaksi kotiottelua kuluvissa EM-karsinnoissa ovat vetäneet stadioneiden lehtereille yhteensä peräti 12 819 katsojaa. Kun loppuunmyytyyn Hollanti-otteluun ja 5142 silmäparin edessä pelattuun Italia-otteluun lisätään esimerkiksi viime syyskuun 7052 katsojaa Bolt Arenalle houkutellut Kroatia-ottelu voidaan sanoa, että kiinnostus ja buumi Helmareiden ympärillä on kovassa kasvussa.

- Olen ylpeä siitä, että olemme pystyneet tuomaan esiin meidän hyvää energiaamme ja ihmiset ovat kiinnostuneita meistä. On aivan mahtavaa, että yleisöä on tullut paljon myös paikan päälle, koska me saamme siitä todella paljon energiaa, Alanen sanoo.

Myös perjantain Norja-ottelu kesäisessä Turussa kiinnostaa suomalaista jalkapallokansaa, sillä otteluun on myyty jo yli 6000 lippua. Alanen odottaakin, että runsaslukuinen ja äänekäs kotiyleisö tuo Helmareille selkeää etua karsintojen viimeisessä kotiottelussa.

- Se antaa todella paljon ylimääräistä virtaa ja jokainen pelaaja haluaa antaa vielä ylimääräistä kentällä. Vastustajan näkökulmasta se alkaa varmasti hieman tuntumaan ja painamaan, kun toisella joukkueella on kotiyleisön tuki takanaan koko 90 minuuttia, Alanen päättää.

Helmarit kohtaa Norjan perjantaina Turun Veritas Stadionilla ja klo 19.00 käynnistyvään otteluun on myyty jo 6000 lippua. Hanki oma lippusi TÄSTÄ.

Lisää aiheesta

Etkö löytänyt etsimääsi?

Seuraa meitä

Kaikki some-tilimme

Liity postituslistalle

Saat alennuksen Huuhkajien ja Helmareiden ottelulipuista. Lisäksi saat etuosto-oikeuden Huuhkajien ottelulippuihin sekä etuja Maajoukkueen verkkokauppaan.

Postituslistalle liittyminen

Pääyhteistyökumppanit