Aaro Paappanen jatkaa futsalmaajoukkuetaivalta odottavaisin fiiliksin

U19 futsalmaajoukkue ja miesten B-maajoukkue leireilevät samaan aikaan Eerikkilässä 16.-19.1.2023. Nuorten maajoukkue valmistautuu kohti maaliskuun EM-karsintoja Latviassa ja yhteisleiri tukee intensiivistä valmistautumisjaksoa ennen tärkeitä pelejä. Leirin aikana pelataan kaksi keskinäistä harjoitusottelua.

Maajoukkueen edustustehtävät ovat nuorille pelaajille upeita hetkiä, Aaro Paappanen kuvassa pelinumerolla 6Kuva: Marko Demidoff

16.1.2023 klo 13:07

Yhteisleiri tukee molempien joukkueiden pelaajien kehitystä

U19 futsalmaajoukkueen nimeäminen Latvian Main Roundille lähestyy ja jokainen tapahtuma on pelaajille mahdollisuus antaa näyttöjä päävalmentaja Kerkko Huhtaselle tiimeineen. Seuraavalla leirillä helmi-maaliskuun vaihteessa alkaa jo kisoihin lähtevä kokoonpano olla valittu.

Samaan aikaan Eerikkilään kokoontuvan B-maajoukkueen leirille on kutsuttu pelaajia, joilla nähdään lähitulevaisuudessa potentiaalia murtautua A-maajoukkueen toimintaan. Suomen futsalmaajoukkueen päävalmentaja Sergio Gargelli haluaa olla hyvin perillä pelaajien kehityksestä, ja B-maajoukkueleiri antaa mahdollisuuden nähdä pelaajia muuallakin kuin heidän seuraympäristössään. 

Keskinäiset ottelut pelataan keskiviikkona ja torstaina.

Aaro Paappanen on hakenut kansainvälistä nostetta futsaluralleen

Aaro Paappanen on GFT:n miesten liigajoukkueen kanssa sopimuksen tehnyt nuori pelaaja, joka on noussut U19 maajoukkueen pelaajiin. Lisäksi Paappanen on tehnyt P19 Futsal-Liigassa tällä kaudella jo 9 maalia GFT:n pelipaita päällä. GFT johtaa omaa lohkoaan sarjassa. Paappanen nähdään myös tänään alkavalla leirillä.

 

Paappanen GFT:n pelipaidassa Miesten Futsal-Liigan pelissä TPK:ta vastaanKuva: Tara Jaakkola

– Aloitin jalkapallon 6-vuotiaana ja futsalin 10-vuotiaana, mainitsee Paappanen pelaamisensa alkuvaiheista. – Opiskelen Mäkelänrinteen urheilulukiossa kolmatta vuotta. Urheilun ja opiskelun yhdistäminen onnistuu Mäkelänrinteessä erittäin hyvin. Aamuharjoittelulle on varattu hyvin aikaa ja harjoittelutilat ovat "Märskyssä" ensiluokkaisia.

Paappasen alku futsaltielle on kulkenut yläkoululeirien kautta.

– Osallistuin 12-vuotiaana Panu Aution futsalleirille Vierumäellä. Sen jälkeen käynnistyivät Panun johdolla yläkoululeirit, joista on jäänyt vain hyviä asioita mieleen, suurelta osin leirien ryhmähengen ansiosta. Leireillä sain kehitettyä lajikohtaisia taitoja todella paljon. Leiriviikot toivat myös hyvää vaihtelua ja lisämotivaatiota arjen jalkapallo- ja futsalharjoitteluun. 

U19 futsalmaajoukkue Ranskan harjoitusturnauksessa. Paappanen kuvassa oikealla.Kuva: Marko Demidoff

Paappanen osallistui jo edellisen U19 ikäluokan futsalmaajoukkueen toimintaan ja on nyt ollut nimettynä kaikkiin tapahtumiin oman ikäluokkansa kanssa.

– Todella odottavaiset fiilikset ja on hienoa päästä pelaamaan B-maajoukkuetta vastaan. Siellä on paljon tuttuja pelaajia edellisestä U19-maajoukkueesta sekä liigakentiltä. Samalla saamme hiottua U19-maajoukkueen taktisia asioita EM-karsintoja varten.

Sen lisäksi että Paappanen oli edustamassa Suomea Ranskassa syksyllä pelatuissa harjoitusotteluissa, on nuorelle futsaltaiturille kertynyt myös kansainvälistä futsalkokemusta Espanjan leiriltä.

 

Aaro Paappanen El Pozo Murcian kakkosjoukkueen kanssaKuva: El Pozo Murcia

– Harjoittelin viime kesän lopulla Espanjassa El Pozo Murciassa vajaan kaksi viikkoa. 

Pelasin ja harjoittelin El Pozon 2. joukkueessa ja lisäksi pelasin muutaman ottelun U19-joukkueen kanssa. Oli hienoa kokea, miten futsalin ammattilaisorganisaatio toimii junioreista edustusjoukkueeseen. Samalla pääsin testaamaan tasoani oman ikäluokan huippujen kanssa.

– Nuorten maajoukkue- sekä pelaajakehitystoiminta ovat antaneet lisämotivaatiota harjoitteluun, sillä alue- ja maajoukkueleirit ovat toimineet hyvinä lyhyen aikavälin tavoitteina. Maajoukkueleirien ajan pääsee harjoittelemaan muutaman päivän ajan intensiivisesti ikäluokan kärkipelaajien kanssa ja samalla voi antaa näyttöjä maajoukkuevalmentajille. 

Nuoren futsalpelaajan tavoitteet ovat totta kai korkealla.

– Tavoitteeni on päästä pelaamaan miesten A-maajoukkueeseen sekä edetä mahdollisimman pitkälle futsalpelaajana.

Aaro Paappanen tavoittelee paikkaa U19 futsalmaajoukkueen Latvian kisakoneestaKuva: Marko Demidoff

Lisää aiheesta

Etkö löytänyt etsimääsi?

Seuraa meitä

Kaikki some-tilimme

Liity postituslistalle

Saat alennuksen Huuhkajien ja Helmareiden ottelulipuista. Lisäksi saat etuosto-oikeuden Huuhkajien ottelulippuihin sekä etuja Maajoukkueen verkkokauppaan.

Postituslistalle liittyminen

Pääyhteistyökumppanit