Suomen Palloliiton otteluiden yleiset katsojaohjeet

Tervetuloa viihtyisään ja turvalliseen jalkapallo-otteluun!

Tutustumalla näihin ohjeisiin ja noudattamalla niitä varmistat omasi ja muiden katsojien viihtymisen ottelutapahtumassa.

 1. Jalkapallo-ottelu on kokoontumislain mukaan yleisötilaisuus, jonka järjestyksestä ja turvallisuudesta vastaa ottelun järjestäjä.

 2. Jalkapallo-ottelun järjestäjä vastaa pelaajien, joukkueiden taustahenkilöiden, erotuomariston, katsojien, toimitsijoiden sekä median edustajien turvallisuudesta.

 3. Jalkapallo-ottelun järjestäjällä on vastuuvakuutus ottelutapahtumalle.

 4. Ottelutapahtuman turvallisuuden ja viihtyvyyden vuoksi sisääntuloporteilla suoritetaan turvatarkastuksia, joista on tiedotettu ennakkoon Jalkapalloliigan ja seurojen nettisivuilla, porteille asetetuissa ohjetauluissa sekä pääsylipuissa.

 5. Jalkapallo-otteluun ei saa Suomen lain eikä Palloliiton jalkapallo-otteluiden turvallisuusmääräysten mukaan tuoda vaarallisia esineitä, aineita tai päihteitä kuten

  1. alkoholia, huumeita tms.

  2. ampuma-, terä- tai lyömäaseita

  3. räjähdysaineita, räjähteitä, ilotulitteita, soihtuja tai savuja

  4. rasistisia, poliittisia tai muuten loukkaavia julisteita tai banderolleja

  5. muita sellaisia esineitä (esim. kaikenlaiset pullot) tai aineita, joilla voidaan uhata toisen henkeä tai terveyttä taikka joilla voidaan aiheuttaa vaaraa ottelutapahtuman järjestykselle ja turvallisuudelle

 6. Jalkapallo-otteluun ei saa päästää henkilöä,

  1. joka on häiritsevästi päihtynyt

  2. jonka voidaan olettaa muutoin aiheuttavan häiriötä tai vaarantavan turvallisuutta tai jonka hallusta sisääntulotarkastusten yhteydessä tavataan kohdassa 5. mainittuja esineitä tai aineita

  3. jonka aikaisemman käytöksen perusteella on syytä epäillä vaarantavan ottelutapahtuman järjestystä ja turvallisuutta

 7. Kaikenlainen rasismi tai rasistinen käyttäytyminen samoin kuin herjaava, loukkaava taikka selkeästi epäasiallinen huutelu on kiellettyä.

 8. Kaikenlaisten esineiden heittäminen katsomoista kentälle on kiellettyä.

 9. Kentällemeno katsomoista ilman asianmukaista lupaa on ottelutapahtuman aikana kiellettyä.

 10. Näiden ohjeiden laiminlyönti taikka noudattamatta jättäminen voi estää sisäänpääsyn tai johtaa ottelutapahtumasta poistamiseen.

 11. Kielletyt esineet stadionilla:

Seuraa meitä

Liity postituslistalle

Saat alennuksen Huuhkajien ja Helmareiden ottelulipuista. Lisäksi saat etuosto-oikeuden Huuhkajien ottelulippuihin sekä etuja Maajoukkueen verkkokauppaan.

Postituslistalle liittyminen

Pääyhteistyökumppanit