Ykkösen torstai oli helsinkiläisten juhlaa

PK-35 vastasi kierroksen toistaiseksi isoimmasta yllätyksestä kaatamalla sarjakärki Tepsin.

TPS joutui pettymään Pihlajamäessä. PK-35-kapteeni Esa Terävä oli vahvasti mukana isäntien kummassakin maalissa.Kuva: Ⓒ Kalevi Hämäläinen /SPL

5.8.2022 klo 10:45

PEPO – IF Gnistan 1–2 (1–2)

Kotijoukkue siirtyi johtoon kuudennella minuutilla, kun Samu Suoraniemen kulmapotku tavoitti Topi Pasin pään, ja pallo pomppi verkon perukoille. Vieraat tulivat tasoihin Rony Huhtalan 24. minuutin yksilösuorituksen jälkeen – varttia myöhemmin PEPO:lle tuli paha pallonmenetys, ja Momodou Sarr rankaisi isäntiä.

Roope Huhtalan pusku osui Gnistanin ylärimaan 51. minuutilla, ja parikymmentä minuuttia myöhemmin Fabian de Abreu kolisteli PEPO:n poikkipuuta. Jesse Huhtalalla sekä Irfan Sadikilla oli lopussa mainiot paikat maalintekoon, mutta tasoitusta ei nähty – Jiri Koski otti upean torjunnan, kun Sadik pääsi kokeilemaan lähietäisyydeltä.

Ruudun ottelukooste
Vierasjoukkueen raportti

PK-35 – TPS 2–1 (2–0)

Vieraiden Demba Savage pääsi hyvään paikkaan heti alkuminuuteilla, mutta viimeistely meni hieman ohi. Reilun vartin kohdalla Miguel Medina keskitti boksiin, ja Esa Terävä puski avausmaalin isäntien ensimmäisestä paikasta. 29. minuutilla Terävä pelasi pallon laidalle, josta Olmes Garcia aloitti vahvan nousun – kuljetus päättyi tarkkaan viimeistelyyn, ja Pallokerho johti jo 2–0.

Terävällä oli mahdollisuus illan toiseen osumaan vajaan tunnin kohdalla, mutta Aati Marttinen torjui viimeistely-yrityksen kulmapotkuksi. Muutamaa minuuttia myöhemmin TPS oli hyvin lähellä kavennusta – Simo Roihan nosto pysähtyi kuitenkin ylärimaan. 2–1-osuma syntyi viimein 77. minuutilla, kun Albijon Muzaci onnistui itse hankkimastaan rangaistuspotkusta. Roiha oli vielä lisäajalla lähellä tasoitusmaalia, mutta PK-35 pääsi lopulta juhlimaan komeaa voittoa.