Ykkösen kierrokseen mahtui roppakaupalla draamaa

TPS ja KTP pääsivät pienelle karkumatkalle sarjan kärjessä – keskikastissa on nyt äärettömän tasaista.

FF Jaron ja EIF:n välinen kamppailu sai huikean päätöksen.Kuva: Patric Westerlund

12.7.2022 klo 10:48

PIF – TPS 0–2 (0–1)

Vieraiden Simo Roiha pääsi 20. minuutilla hakemaan avausmaalia itse hankkimastaan rangaistuspotkusta, mutta Olli Hakanpää venyi pallon tielle. Reilut kymmenen minuuttia myöhemmin Linus Rönnberg tyylitteli Tepsin johtoon komean haastonsa päätteeksi. Pallo pyöri pari kertaa vaarallisesti Tepsin boksissa, mutta tauolle mentiin lukemissa 0–1.

52. minuutilla Demba Savage laukoi vastaiskun päätteeksi hieman yli. Reilu vartti ennen loppua Albijon Muzaci haki yläkulmaa – Hakanpää venyi jälleen pallon tielle. Viimeinen niitti nähtiin lopulta 86. minuutilla, kun Muzacin keskitys kimposi verkon perukoille kahden PIF-puolustajan kautta.

Ruudun ottelukooste
Vierasjoukkueen raportti

FF Jaro – EIF 3–3 (2–1)

Illan avausmaali syntyi 12. minuutilla, kun Guillermo Sotelon sivuvapaapotku löysi Severi Kähkösen takatolpalta. Muutamaa minuuttia myöhemmin Emile Tendengin syöttö pomppi onnekkaasti Kähköselle, joka tuplasi kotijohdon. EIF tuli maalin päähän juuri ennen taukoa – Alexander Forsström antoi mainion keskityksen, ja Oskari Sallinen puski näyttävän kavennuksen.

EIF tasoitti pelin reilun tunnin pelin kohdalla Valdrin Rashican löydettyä Simon Lindholmin maalin edustalta. 80. minuutilla Rashica pääsi itse viimeistelemään – syöttäjänä toimi tällä kertaa Stanislav Efimov. Ottelu sai lopulta hurjan dramaattisen päätöksen, kun Jaro-vahti Hannes Käldström puski pallon maaliin Antonio Hotan sivuvapaapotkusta kuudennella lisäaikaminuutilla. Osuma merkittiin lopulta Kähköselle, joka näin onnistui täydentämään hattutemppunsa.

Kotijoukkueen raportti

PEPO – PK-35 3–3 (1–1)

PEPO sai kamppailuun mainion alun, kun Zachary Sukunda tykitti isännät johtoon jo toisella minuutilla. Reilun puolen tunnin kohdalla Miguel Medina tarjoili Hussein Mohamedille oivan paikan tasoitukseen, mutta laiturin pusku meni ohi – pari minuuttia tästä Medina tälläsi itse 1–1-osuman.

Olmes Garcia nikkasi vieraiden toisen osuman heti toisen jakson alkuun. Mainion keskityksen kärkimiehelle antoi Nuutti Tykkyläinen. Hetkeä myöhemmin Arttu Kotanen keskitti Nikke Veikkaselle, joka puski nopean kuitin – ja muutama minuutti tästä Tommi Tainio osui toisessa päässä ylärimaan.

PK-35 siirtyi uudestaan johtoon 59. minuutilla, kun Yassin Adam keskitti takatolpalle ja Patrick Aaltonen viimeisteli upeasti. PEPO haki vimmatusti tasoitusta, ja yritys palkittiin lisäajalla – Roope Huhtala puski Samu Suoraniemen kulmapotkun maaliin, joten Lappeenrannassakin päädyttiin 3–3-tasapeliin.

SJK Akatemia – MP 2–1 (2–0)

Avausjakson hahmo oli Samson Ebuka – entinen MP-kärki viimeisteli kauden avausmaalinsa kahdeksannella ja 15. minuutilla. Isäntien Oliver Günes oli vahvasti mukana kummassakin osumassa. MP loi muutaman vaarallisen tilanteen avausjakson loppua kohti, mutta Topi Keskisen tolppalaukausta lähemmäs maalintekoa joukkue ei päässyt.

51. minuutilla vieraiden Juuso Tarvainen puski pallon tolppaan, ja isäntien Oskar Pihlajalla oli 20 minuuttia myöhemmin mainio tilaisuus naulata 3–0-osuma, mutta lisämaaleja saatiin odottaa. Kavennus tuli lopulta MP:n kannalta turhan myöhään – Keskinen onnistui itse hankkimastaan rangaistuspotkusta, mutta maali jäi MP:n kannalta laihaksi lohduksi.

KTP – KPV 3–0 (1–0)

Ottelun ensimmäinen hyvä paikka tuli avausjakson puolivälissä Antti Mäkijärvelle, jonka puskun Sergey Lazarev torjui varmasti. Heti perään pallo oli kimmota KPV-puolustuksesta omaan maaliin, mutta yli 2200-päinen kotiyleisö joutui pettymään. KTP onnistui vielä lisäajalla – Samuel Mahlamäki puski komean osuman Mäkijärven kulmapotkusta.

Toisen jakson alussa Charalampos Chantzopoulos puski vain niukasti yli kotijoukkueen maalin. Reilun tunnin kohdalla Rico Finnäs keskitti ja Joni Mäkelä tuplasi kotijohdon. Vain hetkeä myöhemmin Finnäs antoi upean pallon maalin edustalle, ja Aleksi Tarvonen vei KTP:n 3–0-johtoon – lisämaaleja Kotkan illassa ei nähty.

JäPS – Gnistan 2–1 (1–0)

JäPS:n Olli Valto pääsi jo kolmannella minuutilla loistopaikkaan, mutta puolustajan viimeistely epäonnistui. Hyvin erikoinen avausmaali nähtiin vartin kohdalla – Aleksi Ristola ryöväsi pallon maalivahti Jiri Koskelta, ja kotijoukkueen maaliton putki päättyi hämmentävällä tavalla.

Muutamaa minuuttia myöhemmin Koski otti upean torjunnan, kun Valto puski kohti yläkulmaa. 28. minuutilla Maximo Tolosella oli huippupaikka, mutta Gnistan-taiturin laukaus jäi heppoiseksi. Toisen jakson alussa Tolonen vapautti Jyri Kiurun mainioon paikkaan – yritys meni tällä kertaa ohi. Janne Laiho venyi pian erinomaiseen torjuntaan Tolosen päästyä kokeilemaan lähietäisyydeltä.

JäPS viimeisteli kliinisemmin, ja Ristola osui toistamiseen reilun tunnin kohdalla. Hienon keskityksen antoi vaihtomies Antti Ulmanen. Gnistan osui lopulta 71. minuutilla, kun Fabian de Abreu nousi korkeimmalle Tommi Jäntin kulmapotkussa. Viisi minuuttia tästä Ulmanen pääsi läpi, mutta Koski teki tärkeän torjunnan. Kummallakin joukkueella oli vielä lopussa hyviä paikkoja – Järvenpäässä päädyttiin kuitenkin 2–1-lopputulokseen.