Maajoukkueet

Ykkösen kärkijoukkueet kärsivät tappiot viikonloppuna

Kuudessa ottelussa mätettiin peräti 33 maalia. Jatkosarjojen taulukot löytyvät kierrosraportin lopusta.

Daniel Rantasen TPS joutui pettymään seitsemän maalin trillerissä.

Daniel Rantasen TPS joutui pettymään seitsemän maalin trillerissä.Kuva: Ⓒ Tiina Pirilä /SPL

18.9.2022 klo. 21:26

PEPO – PK-35 4–2 (1–1)

Vierasjoukkue karkasi johtoon avausjakson puolivälissä, kun Olmes Garcia ohjasi Hussein Mohamedin keskityksen PEPO:n maaliin. Irfan Sadik onnistui pari minuuttia myöhemmin toisessa päässä, mutta tilanne liputettiin paitsioksi. Isännät saivat pallon verkon perukoille jälleen 38. minuutilla, jolloin osuma myös hyväksyttiin – Daniel Heikkinen tuikkasi Calvin N’Sombon jatkon sisään takatolpalta.

Vieraiden Otso Knuuttila venyi toisen jakson alussa hienoon pelastukseen, kun Zachary Sukunda haki johtomaalia. 2–1-maali tulikin seuranneesta kulmapotkusta – Samu Suoraniemi keskitti ja Roope Huhtala viimeisteli lähietäisyydeltä. 72. minuutilla PK-35:n urakka hankaloitui huomattavasti, kun Omar Jama ajettiin ulos keskialueen liukutaklauksen seurauksena.

Sadikilla oli muutama minuutti tästä loistava tilaisuus PEPO:n kolmanteen, mutta Knuuttila piti Pallokerhon mukana pelissä. Seurannut kulmapotku tuotti jälleen tulosta, kun pallo pomppi lopulta Huhtalalle, joka tökkäisi illan toisensa. PK-35 tuli vielä maalin päähän Yassin Adamin komealla osumalla, mutta PEPO ratkaisi kamppailun lopullisesti lisäajalla – Nikke Veikkanen karkasi läpi ja viimeisteli tyhjään maaliin.

Ruudun kooste
Kotijoukkueen raportti
Vierasjoukkueen raportti

PIF – MP 3–4 (2–0)

Piffen sai kamppailuun loistavan alun, kun Emre Vezir puski avausosuman heti alkuhetkillä. 13. minuutilla Yoonis Muse laukoi hieman ohi, ja muutamaa minuuttia myöhemmin MP kävi lähellä maalintekoa – PIF vastasi toisesta osumasta hetkeä myöhemmin, kun Daniel Enqvist keskitti ja Vezir viimeisteli tyylikkäästi. Nuutti Laaksonen onnistui maalinteossa vielä avausjakson aikana, mutta mikkeliläispelaaja oli tilanteessa paitsiossa.

MP joutui alivoimalle toisen jakson alussa, kun Väinö Vehkonen sai toisen varoituksensa. Tästä huolimatta vierasjoukkue osui kymmenen minuutin aikana peräti neljästi – Kevin Beugré, Topi Keskinen, Antti-Pekka Kesonen ja Juuso Liukkonen osuivat kukin kerran. PIF tuli maalin päähän MP:n omalla maalilla, mutta pisteet matkasivat lopulta Mikkeliin.

Ruudun kooste
Vierasjoukkueen raportti

JäPS – TPS 4–3 (2–3)

Tepsin Kasper Hämäläinen vei vieraat johtoon heti toisella minuutilla. Turkulaisten johto ei kauaa kestänyt, kun Antti Ulmasen keskitys tavoitti Aleksi Ristolan pään, ja konkari puski komean tasoituksen. JäPS onnistui toistamiseen jakson puolivälissä Enoch Banzan tykitettyä pallon maalin kattoon – vain muutamaa minuuttia myöhemmin Hämäläinen tarjoili Olli Jakoselle, joka tuikkasi tasoitusmaalin. Hämäläinen oli lähellä maalintekoa taas toisen puolikkaan alussa, ja kymmenisen minuuttia tästä Laiho venyi upeasti Simo Roihan puskuun.

Avausjakson lopulla Janne Laiho pelasti JäPS:n, kun Hämäläinen laukoi terävästi. Maalivahti joutui kuitenkin antautumaan vielä kerran, kun Daniel Rantanen upotti itse hankkimansa vapaapotkun alakulmaan. Peli sai uuden käänteen 74. minuutilla – Samba Benga ajettiin ulos, ja muutama minuutti tästä Herkko Kuosa laukoi upean 3–3-osuman.

Voittomaaliinkin liittyi rutkasti draamaa, kun Ristola osui Hedi Khayatin keskityksestä – kyseessä oli JäPS:n vastaisku, ja Laiho oli vain sekunteja aiemmin torjunut Jakosen yrityksen. Albin Mehmeti oli vielä lisäajalla lähellä viimeistellä isäntien viidennen, mutta Järvenpään illassa päädyttiin 4–3-lukemiin.

Ruudun kooste
Kotijoukkueen raportti
Vierasjoukkueen raportti

SJK Akatemia – Gnistan 2–2 (1–2)

Vierasjoukkue avasi maalihanat 10. minuutilla varsin poikkeuksellisella tavalla, kun kulmapotku pomppi sisään usean SJK-pelaajan kautta. Myös pari minuuttia myöhemmin syntynyt 1–1-osuma merkittiin omaksi maaliksi – Denis Cukicin keskitys meni maaliin Gnistan-puolustajan pään kautta.

Maalitalkoot jatkuivat 19. minuutilla, kun Gnistan sai rangaistuspotkun, ja Momodou Sarr onnistui täplältä. Sarr pääsi varttia myöhemmin läpiajoon, mutta Tuomas Pöyhönen pelasti isännät mainiolla vastaantulollaan – Akatemian Oskar Pihlaja osui hetki tästä tolppaan.

Jean Mabinda kolisutteli isäntien tolppaa toisen jakson alussa, ja Rony Huhtala laukoi vain niukasti ohi Pöyhösen vartioiman maalin. Toisen jakson ainokaisesta vastasi lopulta kotijoukkue – Sami Sipolan keskitys tavoitti Jonathan Muzingan, joka puski tasoituksen komealla syöksyllä.

Ruudun kooste
Kotijoukkueen raportti
Vierasjoukkueen raportti

FF Jaro – KTP 4–2 (2–0)

Ottelussa oli erittäin vauhdikas alku, ja avausmaali nähtiin 11. minuutilla, kun Emile Paul Tendeng upotti rangaistuspotkun. Muutamaa minuuttia myöhemmin Anton Lepola venyi erinomaiseen pelastukseen Alhaji Geron hakiessa alakulmaa. Jaro tuplasi johtonsa vielä ennen taukoa, kun Markus Kronholmin upea vapaapotku meni vastustamattomasti yläkulmaan.

Mika rankaisi isäntien puolustusta toisen jakson alun virheestä, ja espanjalaisen osuma toi KTP:n maalin päähän. Muutamaa minuuttia myöhemmin Joni Remesaho hankki rangaistuspotkun, eikä Gero erehtynyt. Jaron ilta kruunautui 82. minuutilla – Kronholm onnistui toistamiseen vapaapotkusta, ja kotijoukkue karkasi kolmen maalin johtoon. Lassi Nurmos kavensi vielä lopussa, mutta osuma jäi kotkalaisten kannalta laihaksi lohduksi.

Ruudun kooste
Kotijoukkueen raportti
Vierasjoukkueen raportti

KPV – EIF 1–2 (1–0)

Pelin avausosuma syntyi 14. minuutilla Santeri Mäkisen ja Sebastian Mannströmin hienon yhteistyön seurauksena – maalista vastasi Mäkinen. Charalampos Chantzopouloksella oli hyvä paikka tuplata kotijohto avausjakson lopulla, mutta Hemmo Riihimäki torjui komeasti. Myös Valdrin Rashicalla oli paikka toisessa päässä – tuolloin pidemmän korren vei Sergey Lazarev.

EIF sai 68. minuutilla rangaistuspotkun, ja Gela viimeisteli varsin ansaitun 1–1-tasoituksen. Kymmenisen minuuttia tasoitusmaalin jälkeen tammisaarelaiset siirtyivät johtoon, kun Stanislav Efimov tarjoili takatolpalle, josta Oskari Sallinen tuikkasi voittomaalin.  

Ruudun kooste
Vierasjoukkueen raportti

Miesten Ykkönen

Seuraa meitä

Liity postituslistalle

Saat alennuksen Huuhkajien ja Helmareiden ottelulipuista. Lisäksi saat etuosto-oikeuden Huuhkajien ottelulippuihin sekä etuja Maajoukkueen verkkokauppaan.

Postituslistalle liittyminen

Pääyhteistyökumppanit