Viimeiset pelit pelattu ennen EM-kisoja – kolme Helmaria maalinteossa

Ruotsin Damallsvenskanissa vetäydyttiin viikonlopun jälkeen EM-tauolle ja Linda Sällströmin sekä Olga Ahtisen maalivireet saivat jatkoa. Myös Natalia Kuikka onnistui tekemään kauden avausmaalinsa.

Linda Sällström teki viikonloppuna kauden kolmannen maalinsa.Kuva: Ⓒ SPL /Jyri Sulander

20.6.2022 klo 12:15

Ahtinen teki maalin toisessa peräkkäisessä ottelussa ja nosti samalla kauden maalimääränsä kolmeen Linköpingin jatkaessa vahvaa kauttaan 7-0 (3-0)-murskavoitolla Umeå IK:sta. Ahtisen lisäksi suomalaispelaajista täyden pelin urakoivat Umeån Vilma Koivisto, Emma Santamäki ja Anni Miettunen. Katriina Kosola tuli 73. minuutilla vaihdosta kentälle. Linköping lähti EM-tauolle toiselta sijalta ja Umeå on karsijan paikalla 12.

Linda Sällströmin kauden kolmas maali ei riittänyt tuomaan Vittsjölle voittoa, kun Örebro katkaisi tappioputkensa hakiessaan 2-1 (2-1)-vierasvoiton. Sällström, joukkuekaveri Jutta Rantala sekä Örebron Elli Pikkujämsä sekä Heidi Kollanen kirjauttivat täyden 90-minuuttisen. Vittsjö lähti tauolle kuudennelta sijalta ja Örebro on kymmenes.

Ria Ölingin FC Rosengård pääsi nautiskelemaan 6-0 (2-0)-voittoa AIK:sta ja lähtee sarjatauolle viiden pisteen johtoasemassa. Öling otettiin vaihtoon 79. minuutilla ja AIK:n Jenny Danielssonin urakka päättyi muutamaa minuuttia aiemmin. AIK on sarjassa viimeisenä.

Anna Tammisen, Eva Nyströmin ja Adelina Engmanin Hammarby joutui taipumaan kotikentällään Häckenille 1-2 (0-0). Engman tuli vajaan tunnin kohdalla vaihtoon ja Nyström sekä Tamminen pelasivat koko ottelun. Hammarby on tiukassa keskikastissa seitsemäntenä.

Emmi Alanen tuli lisäajalla vaihtoon Kristianstadin kaataessa kotonaan Piteån 1-0 (1-0). Kristianstad on sarjassa kolmantena.

Juliette Kemppi jäi ilman maalia Kalmarin taipuessa kotonaan Djurgårdenille 0-1 (0-1). Kemppi sai vastuuta koko ottelun.

USA:n NWSL:ssä Natalia Kuikka avasi kauden maalitilinsä, kun Portland Thorns kaatoi Orlando Priden selvästi 6-0 (2-0). Portland on tiukassa sarjassa toisena.