Upean kauden pelannut Jutta Rantala puhdisti palkintopöydän

Rantala oli Leicesterin juhlituin pelaaja seuran viettäessä jo kauden päättäjäisiä – kausi on tosin vielä kesken. Myös Keski- ja Etelä-Euroopassa sarjakaudet alkavat vedellä viimeisiään.

Jutta Rantalan debyyttikausi on ollut todellinen menestys.Kuva: Leicester City FC

6.5.2024 klo 20:28

Jutta Rantala palkittiin viime viikolla vuoden pelaajana niin joukkuekavereiden kuin kannattajien toimesta. Rantala on kaikissa kilpailuissa tehnyt tällä kaudella kymmenen maalia ja syöttänyt seitsemän. Viimeisin syöttöpiste tuli viikonloppuna, kun Leicester pelasi 1–1-tasapelin West Hamia vastaan.

Ottelu oli Leicesterille seitsemäs peräkkäinen Superliigassa, jossa joukkue jää ilman täyttä pistepottia. Rantalan joukkue on pudonnut sarjassa kymmenenneksi.

Emma Koivisto oli viikon aikana kahdesti tositoimissa – Liverpool paranteli asemiaan sarjassa kahdella voitolla. Liverpool juhli vappua kaatamalla sarjakärki Chelsean makoisasti 4–3 voittomaalin tullessa lisäajalla. Koivisto tuli vaihtoon ensimmäisen puoliajan lisäajalla.

Viikonloppuna Liverpool nousi sarjassa neljänneksi voitettuaan Manchester Unitedin 1–0. Tällä kertaa Koivisto tuli toisen puoliajan lisäajalla vaihtoon.

Tottenham kasvatti tappiottomien sarjaotteluidensa putken viiteen pelatessaan 2–2-tasapelin Evertonin vieraana. Täydet minuutit uurastanut Eveliina Summanen syötti Tottenhamin avausmaalin. Olga Ahtinen ei puolestaan saanut komennusta kentälle.

Italian Serie A:ssa Tinja-Riikka Korpelan AS Roman ei höllännyt kaasua, vaikka mestaruus ratkesi jo viime viikolla. Korpela oli penkillä, kun Roma voitti Inter Milanon 4–3.

Alemmassa loppusarjassa Nora Heroum tuli reilun tunnin kohdalla kentälle Sampdorian kukistaessa Napolin 2–0.

Oona Sevenius puolestaan kirjautti täydet minuutit Comon paidassa – AC Milan oli kotonaan vahvempi lukemin 1–0.

Sampdoria ja Como vaihtoivat sijoituksia päikseen, mutta kummallakaan joukkueella ei ole loppukauden peleissä suurempaa panosta.

Real Sociedadin alakulo Espanjan liigassa sai jatkoa 3–4-tappiolla Levanten vieraana. Sanni Franssi sai vaihtokomennuksen 73. minuutilla. Real Sociedad on pelannut kymmenen peräkkäistä ottelua ilman voittoa – joukkue on pudonnut sarjassa yhdeksänneksi. Akuuttia putoamisvaaraa ei kuitenkaan ole, vaikka teoriassa sekin on vielä mahdollista. Putoamisrajaan on matkaa kahdeksan pistettä, ja otteluita on jäljellä neljä.

Belgian liigassa Milla-Maj Majasaaren mahtivire Anderlechtin tolppien välissä jatkui, kun Anderlecht kaatoi kärkiottelussa Leuvenin vieraskentällä 1–0. Samalla Anderlecht ponkaisi yksin kärkipaikalle – joukkue johtaa sarjaa kahden pisteen erolla ennen Standard Liegeä, kun kolme kierrosta on pelaamatta.

Tanskassa Tiia Peltosen esitykset Fortuna Hjörringin alakerrassa noteerattiin huhtikuun kuukauden tähdistöjoukkueen valinnoissa, kun suomalainen nimettiin mukaan.

Peltosen johdolla Fortuna jatkoi tappiottomien otteluiden putkensa 12 ottelun mittaiseksi kaataessaan AGF:n maalein 5–3. Fortuna on hävinnyt viimeksi lokakuussa.

Emmi Sirenin FC Nordsjaelland piti paikkansa sarjakärjessä voitettuaan HB Kögen vieraskentällä niukasti 1–0.

Nea Lehtolan Bröndby ei aio luovuttaa mestaruutta ilmaiseksi – joukkue voitti kotonaan Koldingin selvästi 3–0. Lehtola viimeisteli kotijoukkueen avausosuman.

Nordsjaelland pitää kärkipaikkaa pisteen erolla ennen Bröndbytä. Tasapelit ovat rasittaneet Fortunan pistekassaa tappiottomasta putkesta huolimatta – sillä on matkaa kärkipaikalle kahdeksan pistettä. Sarjasta on pelaamatta vielä neljä kierrosta.

Damallsvenskanissa nähtiin Tukholman derby. Tele2 Arenalle oli saapunut 5 678 katsojaa seuraamaan, kun Hammarby jatkoi puhtaalla pelillä kaadettuaan Djurgårdenin 4–1. Viime ottelussa loukkaantunut Anna Tamminen oli sivussa Hammarbyn kokoonpanosta, mutta Eva Nyström oli totutusti avauskokoonpanosta tullen vaihtoon muutama minuutti ennen täyttä aikaa.

FC Rosengård jatkaa niin ikään puhtaalla pelillä joukkueen murjottua Linköpingin vieraskentällä maalein 6–1. Ria Öling tuli Rosengårdilta viime hetkillä vaihtoon – Anni Hartikainen ei ollut kokoonpanossa. Vilma Koivisto pelasi Linköpingin riveissä koko ottelun.

Växjön hyvä alkukausi sai jatkoa, kun se kaatoi Trelleborgin kahdella loppuhetken maalilla 2–1. Jenny Danielsson pelasi Växjön riveissä 68 minuuttia, kun Mimmi Nurmela oli puolestaan penkillä.

Vittsjö jatkoi Örebron vaikeaa alkukautta napatessaan lisäajan maalilla niukan 1–0-voiton. Vittsjöltä Julia Tunturi ja Linda Sällström pelasivat koko ottelun – Örebrolta täyden 90-minuuttisen kirjauttivat Sanni Ojanen sekä Minea Lassas. Inka Sarjanoja tuli vaihdosta kentälle 55. minuutilla ja Sara Ikonen seurasi koko pelin penkiltä. Voitto oli Vittsjölle kauden toinen, mutta Örebro on yhä pisteittä.

Anna Koivunen joutui antautumaan kahdesti, kun Brommapojkarna joutui tunnustamaan Häckenin paremmakseen lukemin 2–0. Katariina Kosolaa ei Häckenin kokoonpanossa nähty.

Norjan liigassa Brann venytti voittoputkensa neljään ja aiheutti samalla Rosenborgille kauden avaustappion. Joanna Tynnilä urakoi Brannin riveissä täydet minuutit, kun Rosenborg kaatui 2–1.

Oona Siren sai tililleen niin ikään kokonaisen pelin, kun Lilleström pääsi juhlimaan 2–1-voittoa Kolbotnista. Lilleström ja Brann ovat tasapisteissä sijoilla 3–5.

Yhdyvalloissa Natalia Kuikka oli kahdesti tositoimissa Chicago Red Starsin kanssa. Vapun jälkeen Red Stars joutui tunnustamaan Washington Spiritin vahvemmakseen 2–4-numeroin.

Viikonloppuna Red Stars sai balsamia haavoilleen hakiessaan 2–1-voiton Bayn vieraana. Kuikka urakoi totutusti molemmissa peleissä täydet minuutit. Red Stars on nyt viidentenä sarjassa.