U23-naiset valmiina Ranska-otteluun

Pikkuhelmarit palaa huomenna maaotteluiden pariin muutaman kuukauden tauon jälkeen. Ranskassa pelattavista maaotteluista ei ole luvassa livelähetyksiä.

Pikkuhelmarit hakee revanssia Ranskasta - kesällä 2021 ranskalaiset juhlivat 2-1-voittoa.

Pikkuhelmarit hakee revanssia Ranskasta - kesällä 2021 ranskalaiset juhlivat 2-1-voittoa.

4.10.2022 klo 17:28

Alle 23-vuotiaiden naisten maajoukkue (1999 ja myöhemmin syntyneet) saa huomenna keskiviikkona vastaansa kovatasoisen Ranskan. Pikkuhelmarit matkusti Ranskaan eilen – alun perin nimettyyn joukkueeseen tehtiin viime metreillä yksi muutos, kun Eerika Appelqvist korvasi Eva Nyströmin Suomen puolustuksessa.

– Terveystilanteemme on hyvä, mutta monella pelaajallamme oli sunnuntaina peli, joten maanantain palloharjoituksiin osallistui vain kymmenen kenttäpelaajaa. Tänään kävimme harjoituksissa läpi sekä omaa pelaamistamme että Ranskan pelaamista. Valmistautumisaika on lyhyt, mutta kaikki odottavat matsia positiivisin mielin, päävalmentaja Jarmo Matikainen sanoo.

– Meillä on mukana kaksi maalivahtia ja 18 kenttäpelaajaa, ja pyrimme tarjoamaan mahdollisimman monelle pelaajalle kokemuksen kansainvälisestä ottelusta. Se ei suoraan tarkoita avauspaikkaa jokaiselle, mutta vastuuta halutaan antaa – nämä ovat todella arvokkaita tapahtumia yksittäisille pelaajille.

Suomen valmennus sai Ranskan pelaajalistan viikonloppuna. Mukana on Matikaisen odotusten mukaisesti paljon pelaajia joukkueesta, joka osallistui elokuussa alle 20-vuotiaiden MM-lopputurnaukseen.

– Kymmenkunta pelaajaa nousi U23-maajoukkueeseen tuosta kisaryhmästä. Muilla pelaajilla on aiempaa kokemusta U23-maajoukkueesta – heidän puolustuslinjansa tullee olemaan melko samanlainen kuin kevään ja kesän maaotteluissa. Hyökkäyspäässä on sen sijaan enemmän nuorempia pelaajia, Matikainen avaa.

– Suomi pelasi Ranskaa vastaan kesällä 2021, ja olemme käyneet läpi sitä ottelua, vaikka Ranskalla ei olekaan enää monia samoja pelaajia. Olemme nähneet myös U20-maajoukkueen pelejä MM-kisoista, ja tiedämme, millaisia pelaajia tulee vastaan. Vastus on varmasti erittäin kova.

Suomen ottelut (Suomen aikaa):
Ke 5.10. klo 15:30 Ranska – Suomi, Clairefontaine
La 8.10. klo 11:00 Ranska – Suomi, Croissy-sur-Seine

Lisää aiheesta

Seuraa meitä

Liity postituslistalle

Saat alennuksen Huuhkajien ja Helmareiden ottelulipuista. Lisäksi saat etuosto-oikeuden Huuhkajien ottelulippuihin sekä etuja Maajoukkueen verkkokauppaan.

Postituslistalle liittyminen

Pääyhteistyökumppanit