Maajoukkueet

U18-tytöt voittoon Islannista

U18-tytöt (2004 ja myöhemmin syntyneet) aloitti kaksoismaaottelun Islantia vastaan 1-0 (1-0)-voitolla. Suomen maalin viimeisteli Oona Sevenius.

Onna Sevenius tavoittelee palloa Islantia vastaan.

Onna Sevenius teki Suomen maalin. Kuva: Ⓒ SPL /Kalevi Hämäläinen

22.6.2022 klo. 21:30

Suomi aloitti ottelun pirteästi, kun heti seitsemännellä minuutilla Oona Sevenius sai maalipaikan, mutta kuti kohdistui suoraan Islannin vahti Aldis Gudlaugsdottirin syliin. Hieman perään Inka Saranojalle osui puolittainen paikka, mutta maali jäi vielä syntymättä.

Hyvän Suomen alun jälkeen ottelu tasaantui, kunnes hieman ennen puolen tunnin täyttymistä Suomelle osui vahva vaihe. Ensin erinomaisen pelin pelannut Noora Juusela petasi paikan Sofia Määtälle, mutta Gudlaugsdottir sai näppinsä väliin takakulmaan suuntautuneeseen kutiin.

Neela Antikainen yritti kaukaa 33. minuutilla, mutta pallo laskeutui Islannin maalin katolle. Määttä pääsi pian uuden uhittelemaan Islannin maalia.

Painostus tuotti lopulta tulosta 35. minuutilla. Inka Sarjanoja syötti hienosti Seveniukselle Islannin topparien väliin ja Sevenius sijoitti pallon tarkasti tolpan juureen.

Toiselle puoliajalle Suomi tuli heti vahvasti. Sarjanoja pääsi heti avausminuutilla yrittämään maalintekoa, mutta laukaus ei löytänyt tietään verkon perukoille. Hieman myöhemmin Juusela syötti päädystä keskelle ja Sarjanoja laukoi tolppaan. Sevenius pääsi kahdestikin kokeilemaan paluupalloon, mutta islantilaiset ehtivät eteen.

57. minuutilla Seveniuksen laukaisuyritys otti kimmokkeen Islannin puolustajasta ja pallo tuli kuin tarjottimella Määtälle, joka oli yksin maalivahtia vastaan, mutta yritys epäonnistui. Reilut kymmenen minuuttia myöhemmin Sarjanoja pääsi irti, mutta yritys kilpistyi päin islantilaisvahtia. Suomen ahnas hyökkäyskalusto aiheutti jatkuvasti päänvaivaa islantilaispuolustukselle.

Parikymmentä minuuttia ennen loppua Suomi aloitti vaihtoruletin, joka osaltaan sekoitti hieman Suomen peliä. Islanti saikin enemmän pelin juonesta kiinni ja loi painetta loppuhetkillä Suomen maalille, mutta Suomen puolustus kesti maalivahti Maija Kootan johdolla.

Esitys oli kokonaisuudessaan Suomelta vakuuttava ja eheä. Loppua lukuun ottamatta valkopaidat kontrolloivat peliä ja määräsivät ottelun tahdin. Päävalmentaja Arttu Pitkäkangas oli joukkueensa esitykseen tyytyväinen, vaikka maaleja olisi paikoista voinut syntyä enemmänkin.

- Voitto oli tavoitteena ja olen siihen tosi tyytyväinen. Peliesitykseen olen tyytyväinen ja hyökkäyspelaamisemme oli todella vahvaa. Pystyimme organisoiduilla hyökkäyksillä tuottamaan uhkaa ja meillä oli mahdollisuuksia tehdä pari kolmekin maalia lisää, Pitkäkangas aloitti ottelun perkaamisen.

- Puolustuspelaamisen osalta saimme hyvin riistoja, mutta hukkasimme niiden jälkeisiä mahdollisuuksia. Kokonaisuudessaan hyvä peli meiltä, päävalmentaja jatkoi,

Viimeistelyn lisäksi ainoa pienimuotoinen tahra oli ottelun loppuhetket jolloin Islanti sai luotua enemmän painetta Suomen maalille.

- Olimme hallitsevampi osapuoli loppua lukuun ottamatta. Islanti jahtasi tasoitusmaalia ja meidän pelimme hieman hajosi. Siellä oli samanlaisia tiloja kuin aiemminkin, mutta ehkä meille tuli sellainen pieni paniikkinappula ja johtoasemassa pelaamista pitää parantaa. Voittoa halusimme ja siitä kunnia joukkueelle.

Joukkueet kohtaavat seuraavan kerran perjantaina Nastolassa. Pitkäkankaan mukaan kokoonpanossa tullaan näkemään muutoksia.

- Avaus tulee muuttumaan useammankin pelaajan osalta perjantaina. Yksi tämän leirityksen tavoitteista oli antaa kaikille näyttöpaikka. Ne ketkä pelasivat tänään vähän vähemmän, tai ei ollenkaan, tulevat saamaan mahdollisuutensa perjantaina. Se muutetaanko pelillisesti jotain, niin katsotaan millaisia viilauksia tehdään.

Lahden stadionilla pelattu ottelu keräsi lehtereille yli 300 katsojaa, jotka kannustivat joukkuetta ansiokkaasti läpi ottelun. Pitkäkangas halusikin erikseen kiittää sekä joukkuetta esityksestä että katsojia joukkueelle annetusta tuesta.  

- Tämä oli ensimmäinen maaottelu tänä vuonna ja olen ylpeä sekä onnellinen tästä ansaitusta voitosta. Haluan vielä antaa ison kiitoksen katsojille. Kannustus kuului kyllä ja pelaajiltakin tuli ottelun jälkeen kiitosta. Upea stadion ja kannatus, ja iso kiitos siitä paikalla olleille. Toivottavasti he nauttivat. Tämä oli mahtava kokemus kaikille meille. Toivotaan, että ihmiset pääsevät myös perjantain peliin.

Suomi ja Islanti iskevät yhteen toistamiseen perjantaina Nastolassa. Ottelu alkaa kello 13.00. Palloliiton YouTube-kanava lähettää ottelun jälleen suorana lähetyksenä.

Suomi-Islanti 1-0 (1-0)
35' Oona Sevenius

Suomen kokoonpano:
1 Maija Koota (mv)
4 Jasmin Mansaray (C)
5 Salla Hyvönen
6 Nette-Nina Hiltunen (71' 9 Annika Idman)
7 Daniela Tolonen (71' 10 Matilda Kuusniemi Fishwick)
8 Veera Keto (82' 2 Sara Haapala)
11 Sofia Määttä (71' 17 Liina Tervo)
13 Neela Antikainen
15 Inka Sarjanoja (71' 20 Moona Laine)
16 Noora Juusela (82' 14 Jenna Kähkönen)
18 Oona Sevenius (82' 19 Pauliina Pirinen)

Vaihdossa:
12 Ada Liljeström (mv)
3 Siina Siermala

 

Tyttöjen maajoukkueet

Seuraa meitä

Liity postituslistalle

Saat alennuksen Huuhkajien ja Helmareiden ottelulipuista. Lisäksi saat etuosto-oikeuden Huuhkajien ottelulippuihin sekä etuja Maajoukkueen verkkokauppaan.

Postituslistalle liittyminen

Pääyhteistyökumppanit