U18-pojat nimetty Portugalin turnaukseen

Suomi kohtaa isäntämaan lisäksi Georgian sekä Itävallan. Palloliitto selvittää mahdollisuutta otteluiden striimaamiseen.

Minihuuhkajat saa maaliskuussa lisää kovia maaotteluita. Kuvassa Eero Uusitalo.Kuva: Nico Dewaele

8.3.2023 klo 15:58

U18-pojat (2005 ja myöhemmin syntyneet) pelaa vuoden ensimmäiset maaottelunsa maaliskuun lopulla. Minihuuhkajat aloittaa Portugalissa valmistautumisensa lokakuun EM-karsintoihin – joukkue arvottiin samaan EM-karsintalohkoon Tshekin, Romanian ja San Marinon kanssa. Tshekissä pelattavan turnauksen kaksi parasta joukkuetta sekä karsintojen paras lohkokolmonen etenevät EM-jatkokarsintoihin.

– On jännittävää päästä aloittamaan uusi projekti kunnolla. Joukkueen ensimmäinen U18-tapahtuma oli jo syksyllä, mutta en päässyt silloin paikalle, kun meillä oli U19-karsinnat samaan aikaan. Olin kuitenkin valitsemassa pelaajia joukkueeseen ja näin kaikki ottelut, joten minulla on hyvä kuva ikäluokasta, päävalmentaja Peter Lundberg toteaa.

Lundbergin mukaan joukkueen terveystilanne on kokonaisuudessaan varsin hyvä. Ikäluokan runkopelaajista Tomas Galvez nimettiin eilen Pikkuhuuhkajien maaliskuun maaotteluihin, minkä lisäksi muutamalla pelaajalla on pieniä loukkaantumisia.

– Muutama vuonna 2006 syntynyt pelaaja taistelee ehdottomasti paikoista tässä joukkueessa. U17-maajoukkueella on samaan aikaan EM-jatkokarsintaturnaus, joten pojat kuitenkin pelaavat luonnollisesti siellä.

Suomi pelasi edelliset maaottelunsa syyskuun Tshekin turnauksessa. Minihuuhkajat päätyi Meksikon kanssa 1–1-tasapeliin, ja Tshekkiä vastaan lukemat olivat 2–2. Joukkue päätti turnauksen komeaan 3–1-voittoon Slovakiasta.

Kai Nyyssönen teki hyvää työtä päävalmentajana, ja peleissä nähtiin paljon sellaisia asioita, joita halusin. Kolme ottelua ilman tappioita oli hyvä suoritus joukkueelta – moni pelaaja antoi turnauksessa erinomaisia näyttöjä. Syksyn tapahtumasta voi ottaa monta juttua mukaan.

Tulevista vastustajista päävalmentaja odottaa kovia mittareita. Isäntämaa Portugali eteni viime kesän U17-EM-lopputurnauksessa aina välieriin asti – lopulta joukkue taipui mestari Ranskalle.

– Portugali on todennäköisesti kovin vastustajamme, mutta Georgia ja Itävalta ovat niin ikään hyviä joukkueita. Saamme varmasti kolme laadukasta maaottelua, jotka palvelevat meitä valmistautumisessa karsintoihin.

Suomen joukkue (aiemmat seurat Suomessa):
Jaaso Jantunen (mv), SC Freiburg (HJK)
Niklas Schulz (mv), JäPS (PKKU, HyPS, KäPa)
Dario Naamo, FC Honka (KäPa, TiPS)
Aaro Soiniemi, KäPa (NJS)
Lucas von Hellens, CS Maritimo
Eero Uusitalo, TPS (TuNL)
Daniel Armstrong, Atalanta BC (Ilves)
William Grönblom, HJK (BK-46)
Alex Lietsa, HJK (PPJ) (nimetty Pekka Hietalahti, KäPa (SAPA) tilalle 21.3.)
Valentin Purosalo, FC Inter (TuNL)
Juho Talvitie, Lommel SK (Ilves)
Antti Tella, FC Honka (Espoon Tikka)
Lauri Laine, FC Honka
Danila Bulgakov, AC Oulu (TP-47)
Joonas Kekarainen, KäPa (VJS)
Dren Terrnava, Parma (TPS, TuNL)
Otto Hannula, HJK (VJS)
Vincent Ulundu, FC Honka (KäPa, HJK)
Lauri Sahimaa, KuPS
Marlo Hyvönen, FC Honka (KäPa, KelA, TuPS)
Roni Hudd, VPS
Onni Hänninen, FC Lahti (FC Kuusysi)

Suomen ottelut (Suomen aikaa):
Pe 24.3. 13:00 Suomi – Georgia (Complexo Desportivo de Azevido, Rebordosa)
Su 26.3. 13:00 Suomi – Itävalta (Estadio Municipal de Vila Mea, Vila Mea)
Ti 28.3. 13:00 Portugali – Suomi (Estadio Municipal de Alpendorada, Marco de Canaveses)

Palloliitto selvittää mahdollisuutta otteluiden striimaamiseen.

Lisää aiheesta

Etkö löytänyt etsimääsi?

Seuraa meitä

Kaikki some-tilimme

Liity postituslistalle

Saat alennuksen Huuhkajien ja Helmareiden ottelulipuista. Lisäksi saat etuosto-oikeuden Huuhkajien ottelulippuihin sekä etuja Maajoukkueen verkkokauppaan.

Postituslistalle liittyminen

Pääyhteistyökumppanit