U18-pojat nimetty Kroatian turnaukseen

Suomi kohtaa isäntämaan lisäksi Sveitsin. Otteluista ei ole luvassa livelähetyksiä, mutta tallenteet pyritään lataamaan Palloliiton YouTube-kanavalle.

Otto Ruoppi on esiintynyt edukseen talven Liigacupissa. Kuva tammikuun 2023 Belgia-voitosta.Kuva: Ⓒ Kalevi Hämäläinen /SPL

5.3.2024 klo 13:55

U18-pojat (2006 ja myöhemmin syntyneet) pelaa vuoden ensimmäiset maaottelunsa maaliskuussa. Minihuuhkajat kohtaa Sveitsin 22.3. ja Kroatian 24.3. – päävalmentaja Peter Lundberg nimesi joukkueeseen kaksi maalivahtia ja 20 kenttäpelaajaa.

– Odotan innolla sitä, että näen pelaajat uudestaan. Runkomme on tuttu, mutta mukana on myös uusia pelaajia, jotka ovat kehittyneet paljon tämän talven aikana. Monet pelaajista ovat saaneet mukavasti vastuuta Liigacupissa sekä Ykkösliigacupissa – ulkomailla pelaavilla pelaajillamme on niin ikään hyvä pelituntuma. Meillä on jonkin verran loukkaantumisia, mutta isossa kuvassa terveystilanne on ihan hyvä, Lundberg sanoo.

Minihuuhkajat pelasi edelliset maaottelunsa viime marraskuussa, jolloin Itävalta voitti tuplamaaottelun kummankin osan. Kroatiassa Lundbergin miehistö pyrkii palaamaan voittokantaan.

– Saamme varmasti kaksi kovaa maaottelua. Päästimme liikaa maaleja edellisissä maaotteluissamme – koko joukkueen puolustaminen on yksi iso asia, jossa meidän tulee kehittyä. Tämän ikäluokan peleissä on näkynyt paljon hyviä asioita pallollisessa pelissä, ja haluamme parantaa sitä puolta entisestään.

Suomi aloittaa Kroatiassa valmistautumisen maajoukkuevuoteen, joka kruunautuu syksyn U19-EM-karsintoihin. Joukkueen ohjelma tarkentuu, kun EM-karsintojen lohkoarvonnat on suoritettu.

– Olen tyytyväinen tämän vuoden ohjelmaamme. Osallistumme kesäkuussa kovatasoiseen turnaukseen Portugalissa ja pelaamme syyskuussa tuplamaaottelun Romaniaa vastaan. Odotan mielenkiinnolla sitä, millaisen EM-karsintalohkon saamme – päätavoitteemme on syksyn karsinnoissa, ja pyrimme valmistautumaan niihin mahdollisimman hyvin.

Suomen joukkue (aiemmat seurat Suomessa):
Eero Vuorjoki (mv), FC Inter (FC Honka)
Tomas von Hellens (mv), CS Maritimo
Akseli Puukko, FC Lahti (FC Reipas)
Niko Nurmi, KäPa (FC Honka, LPS)
Emil Leveälahti, HJK (LePa)
Kaius Simojoki, HJK (KäPa, PPJ)
Gershon Henry, Saint Louis Soccer
Eemil Toivonen, HJK (FC Kontu, MPS)
Gabriel Oksanen, SJK
Eetu Saarela, AC Oulu (OLS)
Samuel Pasanen, FC Lahti (FC Reipas, FC Kuusysi)
Julius Körkkö, AC Oulu (Tervarit Juniorit, HauPa)
Iiro Mendolin, FC Groningen (FC Inter, KaaPo, KaaNa)
Otto Ruoppi, KuPS (MP)
Juho Lähteenmäki, FC Nordsjaelland (Ilves)
Daniel Riihilahti, SK Brann (HJK, MPS)
Julius Paananen, AC Oulu (OLS, OTP, ORPa)
Vilho Huovila, FC Lahti (Kajo, Sudet, Kuusysi)
Elmer Vauhkonen, HJK (KuPS, PK-37)
Pyry Mentu, HJK
Onni Helén, TPS (TuNL)
David Ezeh, HJK (Gnistan, HPS)

Suomen ottelut (Suomen aikaa):
Pe 22.3. 16.30 Suomi – Sveitsi, Stadium Krimeja (Rijeka)
Su 24.3. 13.45 Kroatia – Suomi, Stadium Krimeja (Rijeka)

Lisää aiheesta

Etkö löytänyt etsimääsi?

Seuraa meitä

Kaikki some-tilimme

Liity postituslistalle

Saat alennuksen Huuhkajien ja Helmareiden ottelulipuista. Lisäksi saat etuosto-oikeuden Huuhkajien ottelulippuihin sekä etuja Maajoukkueen verkkokauppaan.

Postituslistalle liittyminen

Pääyhteistyökumppanit