Maajoukkueet

U17-tytöt päätti EM-kisat hienoon voittoon

Suomen U17-tytöt kohtasi Norjan EM-lopputurnauksen lohkovaiheen päätösottelussa maanantaina Mostarissa Bosnia-Hertsegovinassa.

Suomi kohtasi Norjan U17-tyttöjen EM-kisoissa.

Suomi kohtasi Norjan U17-tyttöjen EM-kisoissa.Kuva: Ⓒ UEFA /CHEDOMIL MUCOVIC

10.5.2022 klo. 10:01

Sekä Suomi että Norja olivat hävinneet ottelunsa Ranskaa ja Espanjaa vastaan, joten maanantai-illan ottelun panoksena oli lohkon kolmas sija. Molemmat joukkueet hakivat ottelussa turnauksen avausmaaliaan ja pisteitään.

Elli Mäkipelkola pääsi testaamaan Pia Grinde-Hansenin torjuntavirettä jo avausminuutilla, mutta norjalaisvahti torjui terävän laukauksen. Sateinen sää oli tehnyt olosuhteista haastavat, ja molemmilla joukkueilla oli ottelun alussa vaikeuksia syöttöpelinsä kanssa.

Norjan ensimmäinen maalipaikka tuli kulmapotkusta Mina Follandille, jonka ohi suuntautunut ohjaus ei työllistänyt Pikkuhelmareiden maalivahti Siiri Forsströmiä. Hetki tästä ja Forsström koppasi Signe Gaupsetin vaarallisen keskityksen varmasti.

Pikkuhelmarit pääsi tuulettamaan ottelun ja turnauksen avausmaaliaan 20. minuutilla. Ilona Wallan tarkka kulmapotku löysi takatolpalta täysin vapaana olleen Elli Seiron, joka viimeisteli varmasti ja puski Suomen johtoon. Milja Kivirannalla oli mahdollisuus tuplata Suomen johto puolen tunnin kohdalla hyvän riiston jälkeen, mutta keskikenttäpelaajan laukaus painui ohi Norjan maalin.

Pikkuhelmarit hallitsi peliä vahvasti ensimmäisen puoliajan viimeisen vartin aikana. Suomella oli vielä yksi mahdollisuus maalintekoon juuri ennen taukoa, mutta Amelia Luotosen ohjaus Nelli Kalskeen keskityksestä ei suuntautunut maalipuiden väliin.

Norja aloitti toisen jakson korkeammalla prässillä ja pääsi siten peliin paremmin mukaan. Prässi tuotti tulosta 55. minuutilla, kun Gaupset onnistui riistossa Suomen boksissa ja sijoitti pallon ulkosyrjällä maaliin. Norja oli toisella jaksolla hallitsevampi osapuoli hyvin toimineen prässipelinsä ansiosta, mutta Suomen puolustusta ei ollut helppo murtaa. Follandin laukaus leijaili Forsströmin maalin ohi hieman tunnin jälkeen.

Suomi puhkaisi Norjan puolustulinjan hienolla kombinaatiolla 72. minuutilla. Läpiajoon päässyt Lotta Kalske oli kuitenkin niukasti paitsiossa. Maalipaikat olivat toisella jaksolla harvassa, ja turnauksen rasitus sekä raskaat olosuhteet näkyivät kentällä.

Kellossa oli 80. minuuttia, kun Pikkuhelmarit siirtyi jälleen johtoon. Pallo pelattiin vasempaan laitaan vaihdosta kentälle tulleelle Jutta Angerialle. Angeria leikkasi keskustaan ja laukoi pallon upeasti Grinde-Hansenin yli maaliin. 

Suomi pelasi ottelun viimeiset minuutit fiksusti eikä Norja päässyt kunnon tekopaikoille. Ida Mortensen Natvikin keskitys oli leijailla Suomen maaliin hieman ennen täyttä aikaa, mutta peliväline tippui Suomen onneksi maalin katolle.

Lisäosumia ei lisäajalla enää nähty ja Suomi pääsi päättämään EM-kisat hienoon voittoon.

Suomi-Norja 2-1 (1-0)
20' Elli Seiro 1-0
55' Signe Gaupset 1-1
80' Jutta Angeria 2-1

Suomi:
12 Siiri Forsström (mv)
2 Helmi Perkaus >> 67' Aura Nyholm
5 Nelli Kalske
7 Julia Schalin (C) >> 88' Siiri Siivonen
9 Elli Seiro >> 83' Sofia Jahnukainen
10 Ilona Walta >> 67' Jutta Angeria
11 Amelia Luotonen >> 46' Lotta Kalske
14 Sara Arimo
15 Milja Kiviranta
16 Helmi Raijas
17 Elli Mäkipelkola

Tyttöjen maajoukkueet

Seuraa meitä

Liity postituslistalle

Saat alennuksen Huuhkajien ja Helmareiden ottelulipuista. Lisäksi saat etuosto-oikeuden Huuhkajien ottelulippuihin sekä etuja Maajoukkueen verkkokauppaan.

Postituslistalle liittyminen

Pääyhteistyökumppanit