U17-tytöt nimetty syyskuun maajoukkuetapahtumaan

Keskiviikkona 14. syyskuuta pelattava Ranska-maaottelu näkyy suorana Palloliiton YouTube-kanavalla. Kumpaankin otteluun on vapaa sisäänpääsy.

U17-tytöt palaa Eerikkilään reilun puolen vuoden tauon jälkeen. Joukkue pelasi helmikuussa harjoitusottelun Kansallisen Liigan HPS:aa vastaan.Kuva: Ⓒ Kalevi Hämäläinen /SPL

30.8.2022 klo 15:38

U17-tytöt (2006 ja myöhemmin syntyneet) jatkaa syyskuussa valmistautumistaan lokakuun EM-karsintaturnaukseen. Pikkuhelmarit kokoontuu Eerikkilässä maanantaina 12. syyskuuta ja pelaa viikon aikana kaksi ottelua – ensin Suomi kohtaa Ranskan ja tapahtuman päätöspäivänä VG-62:n P2008-joukkueen.

Akan Okomoh aloitti U17-päävalmentajana elokuun alussa, ja tuleva tapahtuma on Pikkuhelmareiden ensimmäinen Okomohin ollessa päävastuussa. Helmareiden päävalmentajaksi nimetyn Marko Salorannan korvaaja odottaa tapahtumaa innokkain mielin.

– On ollut suuri kunnia hypätä ”Maken” suuriin saappaisiin. Olen seurannut viime vuosina läheltä eri päävalmentajien tekemistä ja saanut heiltä paljon oppia – uskon, että löydän sopivan tavan toimia tiimini sekä pelaajiemme kanssa. Tämä syksy on hieno haaste, Okomoh sanoo.

Koska syyskuun tapahtuma järjestetään kv-ikkunan ulkopuolella, keskittyy osa pelaajista Kansallisen Liigan otteluihin. Tämä tarjoaa muille pelaajille oivan näyttöpaikan, ja mukana on myös ensikertalaisia.

– Debytantit ovat esiintyneet hyvin jo pitkään, ja he ovat ansainneet paikkansa joukkueessa. On mielenkiintoista nähdä, kuinka he pärjäävät maajoukkueympäristössä. Olen nähnyt kaikilta pelaajilta melko paljon pelejä vuosien varrelta ja erityisesti viime ajoilta – odotan innolla, että pääsen työskentelemään heidän kanssaan.

U17-tyttöjen edelliset ottelut ovat heinäkuun alkupuolelta, jolloin joukkue pelasi vielä Salorannan alaisuudessa. Suomi osallistui tuolloin Norjassa järjestettyyn PM-turnaukseen – Pikkuhelmarit voitti Färsaaret, mutta kärsi tappiot Ruotsille sekä Islannille.

– Turnaus ei ollut meiltä tuloksellisesti onnistunein, mutta peleissä oli paljon positiivista. Pystyimme pysymään pallossa ja hyökkäämään varsin monipuolisesti. Hyökkäyspelin osalta meidän täytyy kuitenkin pystyä luomaan enemmän onnistuneita etenemisiä ja viimeistelemään tehokkaammin, Okomoh avaa.

– Meidän tulee kehittää puolustuspelimme organisointia, ja erikoistilanteissa on vielä tekemistä. Ranskaa vastaan meidän täytyy onnistua kummassakin todella hyvin – ne tulevat olemaan tärkeitä asioita myös karsinnoissa.

Ranska kuuluu Euroopan kärkimaihin, ja päävalmentaja odottaa ottelusta kivikovaa testiä. Syyskuun ottelut ovat Pikkuhelmareille viimeiset ennen EM-karsintoja, joissa se kohtaa emäntämaa Pohjois-Irlannin, Irlannin sekä Itävallan. Kolme maata jatkaa ensi keväänä pelattaviin jatkokarsintoihin.

– Olemme nähneet Ranskan pelejä, ja on varmaa, että haaste on kova – uskon kuitenkin mahdollisuuksiimme. On todella tärkeää, että pelaajamme saavat kokemuksia ikäluokan huippupelaajia vastaan. Näissä peleissä on loistava mahdollisuus mitata omaa tasoa, Okomoh toteaa.

– Karsintavastustajistamme etenkin Irlannilla ja Itävallalla on todella hyviä yksilöitä. Ranska-peli valmistaa meitä karsintaan todella hyvin – jos valmistautuminen sujuu hyvin, meillä on erinomaiset mahdollisuudet taistella lohkovoitosta.

Suomen ottelut:
Ke 14.9. klo 14:00 Suomi – Ranska, Jari Litmanen Areena
La 17.9. klo 12:00 Suomi – VG-62 P2008, Jari Litmanen Areena

Suomen joukkue (aiemmat seurat Suomessa):
Venla Roine (mv) TPS (KaaNa)
Viivi Mäki-Kamppi (mv) SJK (SeMi, KaNu)
Ella Timonen (mv) VJS (PPS)
Nanna Nyman ONS (OrPa, Oulu Blue Cats)
Adeliina Laine TPS
Pinja Turkia FC Peltirumpu (MyPa)
Linda Nurmi HJK
Olivia Krook EPS
Edit Mare HJK
Sanni Kouva ONS
Anelma Lahikainen HJK (SAPA)
Bettina Aho FC Peltirumpu (MyPa, Sudet, Valkealan Kajo)
Sofia Jahnukainen PKKU (TuPS)
Nenet Seifulla Valtti (TiPS)
Iida Kainulainen FC Honka (HooGee)
Iiris Holmström Valtti
Milja Kiviranta HJK (KTP, Jäntevä)
Ellen Ainasoja KPV (HBK)
Tilda Råtts FC Sport
Melina Löflund EPS
Kerttu Sarelius HJK
Steffi Hassinen PK-35 (PuiU, IF Sibbo-Vargarna, FC Kontu)
Helmi Mujunen Ilves (TPV)

Lisää aiheesta

Etkö löytänyt etsimääsi?

Seuraa meitä

Kaikki some-tilimme

Liity postituslistalle

Saat alennuksen Huuhkajien ja Helmareiden ottelulipuista. Lisäksi saat etuosto-oikeuden Huuhkajien ottelulippuihin sekä etuja Maajoukkueen verkkokauppaan.

Postituslistalle liittyminen

Pääyhteistyökumppanit