U17-tytöt nimetty EM-karsintaturnaukseen

Pohjois-Irlannissa pelattavan EM-karsintaturnauksen kolme parasta maata etenee keväällä 2023 pelattavaan EM-jatkokarsintaturnaukseen. Suomen joukkue ja otteluohjelma löytyvät uutisen lopusta.

Anelma Lahikainen oli mukana Pikkuhelmareiden Ranska-voitossa.

Anelma Lahikainen oli mukana Pikkuhelmareiden Ranska-voitossa.Kuva: Ⓒ Kalevi Hämäläinen /SPL

6.10.2022 klo 15:51

U17-tytöt (2006 ja myöhemmin syntyneet) aloittaa EM-karsintaurakkansa reilun parin viikon päästä. Päävalmentaja Akan Okomoh nimesi joukkueeseen kaksi maalivahtia ja 16 kenttäpelaajaa – joukkuetta täydennetään kahdella pelaajalla 15. lokakuuta mennessä.

– Suhteessa edelliseen leiriin karsintajoukkueeseen tulee muutamia muutoksia. Katsomme tulevina viikonloppuina otteluita eri sarjoista ja täydennämme vielä joukkuetta. Ikäluokassa on paljon hyviä pelaajia, joten valinnat eivät ole helppoja, Okomoh toteaa.

– Terveystilanteemme on pääosin hyvä, mutta muutama pelaaja ei pääse karsintoihin loukkaantumisten takia. Ilona Walta loukkaantui viime sunnuntain Suomen Cupin finaalissa – hänen poissaolonsa on meille iso menetys.

Pikkuhelmarit pelasi edellisen maaottelunsa syyskuussa, jolloin Euroopan huippumaiden joukkoon kuuluva Ranska kaatui maalein 1–0. Eerikkilässä vietetty viikko oli Suomelle erittäin tärkeä.

– Minulla on karsintoja kohtaan odottavaiset ja hyvät fiilikset. Meillä on alla onnistunut valmistava tapahtuma, ja saamme karsinnoissa kolme hyvää matsia lisää. On hienoa lähteä mittaamaan tasoamme – tulemme antamaan kaikkemme, jotta tulos karsinnoista on positiivinen. Meillä on erinomainen joukkue kasassa, joten luotan mahdollisuuksiimme, Okomoh sanoo.

– Valmistauduimme Eerikkilässä pelaamaan sitä pelimallia vastaan, mitä Pohjois-Irlanti todennäköisesti käyttää. He puolustavat kurinalaisesti, etenevät nopeasti ja ovat hyviä tilanteenvaihdoissa. Irlanti on aika samantyylinen joukkue kuin Pohjois-Irlanti, mutta heillä on ehkä aavistuksen parempia yksilöitä. Itävalta on ennakkoon lohkon kovin vastuksemme – lohko on tasainen, eikä mistään pelistä tule helppoa.

U17-tyttöjen ottelut EM-karsintaturnauksessa (Suomen aikaa):
21.10. 21:00 Suomi – Pohjois-Irlanti, Belfast (Seaview)
24.10. 14:00 Suomi – Irlanti, Belfast (Seaview)
27.10. 16:00 Itävalta – Suomi, Belfast (Solitude)

Pohjois-Irlanti-ottelu näkyy suorana Pohjois-Irlannin YouTube-kanavalla. Irlanti- ja Itävalta-ottelut puolestaan näkyvät suorana Palloliiton YouTube-kanavalla.

Suomen joukkue (aiemmat seurat Suomessa)
Venla Roine (mv) TPS (KaaNa)
Viivi Mäki-Kamppi (mv) SJK (SeMi, KaNu)
Anelma Lahikainen HJK (SAPA)
Pinja Turkia FC Peltirumpu (MyPa)
Nanna Nyman ONS (OrPa, Oulu Blue Cats)
Sanni Kouva ONS
Edit Mare HJK
Ida Heikkinen FC Honka (FC WILD)
Linda Nurmi HJK
Bettina Aho FC Peltirumpu (MyPa, Sudet, Valkealan Kajo)
Ellen Ainasoja KPV (HBK)
Milja Kiviranta HJK (KTP, Jäntevä)
Steffi Hassinen PK-35 (PuiU, IF Sibbo-Vargarna, FC Kontu) (nimetty Sara Attola FC Kontu (HFA) tilalle 14.10.)
Anela Ljesnjanin KaaPo (TPS, EuPa, Lauttakylän Luja)
Iiris Holmström Valtti
Tilda Råtts FC Sport
Sofia Jahnukainen PKKU (TuPS)
Kerttu Sarelius HJK
Neea Tähtisaari ONS (RoPS) (nimetty joukkueeseen 15.10.)
Emilia Laiho FC Peltirumpu (SiU, IPS) (nimetty joukkueeseen 15.10.)

Lisää aiheesta

Seuraa meitä

Liity postituslistalle

Saat alennuksen Huuhkajien ja Helmareiden ottelulipuista. Lisäksi saat etuosto-oikeuden Huuhkajien ottelulippuihin sekä etuja Maajoukkueen verkkokauppaan.

Postituslistalle liittyminen

Pääyhteistyökumppanit