U17-pojat nimetty EM-jatkokarsintaturnaukseen

Suomen ottelut pelataan Vantaan Myyrmäessä – kaikki Minihuuhkajien pelit näkyvät suorana ja selostettuna Palloliiton YouTube-kanavalla. Otteluohjelma ja lisätietoa lipunmyynnistä uutisen lopussa.

Djoully Nzoko oli pelipäällä, kun Suomi kaatoi Islannin kenraaliharjoituksessaan.Kuva: Ⓒ Kalevi Hämäläinen /SPL

6.3.2024 klo 13:55

U17-pojat (2007 ja myöhemmin syntyneet) isännöi maaliskuussa kovatasoista EM-jatkokarsintaturnausta. Minihuuhkajat pelaa samassa karsintalohkossa Hollannin, Belgian ja Italian kanssa. EM-jatkokarsintojen lohkovoittajat (8) sekä seitsemän parasta lohkokakkosta etenevät Kyproksella järjestettävään EM-lopputurnaukseen.

Päävalmentaja Erkka V. Lehtola nimesi joukkueeseen kaksi maalivahtia ja 18 kenttäpelaajaa. Päävalmentajan mukaan kilpailu paikoista oli erittäin kovaa – tällä kertaa käytettävissä olivat kaikki ulkomailla pelaavat pelaajat. Valmistavissa maaotteluissaan Suomi joutui tulemaan toimeen ilman useaa runkopelaajaansa.

– Joukkueen nimeäminen oli hikinen operaatio – tietyillä pelipaikoilla oli positiivisia ongelmia, ja hyviä pelaajia jäi joukkueen ulkopuolelle. Valinnanvaraa oli enemmän kuin aiemmilla kerroilla. Tähän vaikutti myös se, että terveystilanteemme on erittäin hyvä. Sulo Ketola on palannut pelikuntoon, mutta hän oli pitkään sivussa, ja kun muut hyökkääjät ovat onnistuneet, ei häntä otettu mukaan, Lehtola avaa.

– Punnitsimme vaihtoehtoja kaikilta mahdollisilta kanteilta. Valintoihin vaikuttivat muun muassa se, ketkä pelaajat pystyvät pelaamaan useampaa paikkaa. Neljällä avainpelaajallemme on varoitus alla (syksyn EM-karsinnoista), ja varoitustilit saattavat täyttyä kolmen ottelun kivikovassa turnauksessa. Mikäli loukkaantumisia tai sairastumisia tulee, muutokset ovat vielä mahdollisia, Lehtola jatkaa.

– Soittelin eilen pelaajille, jotka jäivät niukasti ryhmän ulkopuolelle.  Heidän on tärkeää muistaa, että heissä on paljon potentiaalia kasvaa huippupelaajiksi. Kalle Huhta, Tomas Sovelius ja Tuomas Collin tulevat joukkueen mukaan kolmeksi ensimmäiseksi päiväksi. Pääsemme näin harjoittelemaan täysillä kentällisillä. Arvostan todella paljon sitä, että kolmikko tulee auttamaan joukkuettamme. Se ei ole henkisesti helpoin paikka, kun on jäänyt niukasti ryhmän ulkopuolelle.

Minihuuhkajat pelasi vuoden ensimmäiset maaottelunsa tammikuussa, jolloin joukkue haki Portugalista tasapelin ja komean voiton. Helmikuun lopussa Suomi kärsi tappion Islannille Eerikkilässä – Lehtolan miehistö sai revanssin Islannista Myyrmäessä viime perjantaina pelatussa kenraaliharjoituksessaan.

Joukkue kokoontuu Vantaalla sunnuntaina 17. maaliskuuta. Todennäköisesti osa Italiassa pelaavista pojista puristaa sarjaottelun vielä samana päivänä ja saapuu kotimaahan vasta maanantaina. Nämä pelaajat ehtivät harjoittelemaan joukkueen kanssa vain tiistaina, jolloin Minihuuhkajilla on avauspeliin valmistavat harjoitukset.

– Odotan kiihkeästi kokoontumistamme ja vielä enemmän 20. päivää, kun avaamme karsinnat Belgiaa vastaan. Karsinta-avaus on ollut mielessämme lokakuusta asti – joulukuusta asti olemme tienneet, että pääsemme pelaamaan Myyrmäessä ja mahtavassa lohkossa. Oli kiva, että pääsimme ottamaan tuntumaa kenttään ja stadioniin jo viime viikolla. Se on minulle tuttu jo pelivuosiltani, mutta monille pelaajille ei niinkään, Lehtola sanoo.

– Toivon ja odotan, että saamme karsinnoissa aidon kotiyleisön tuen. Tämä on suomalaisille jalkapalloihmisille harvinaista herkkua, kun U17-ikäluokan Euroopan huippupelaajat pelaavat Suomessa. Meidän joukkueemme on pärjännyt tosi hyvin isojakin maita vastaan, ja on mielenkiintoista nähdä, kuinka onnistumme haastamaan vastustajamme.

Suomen joukkue (aiemmat seurat Suomessa):
Osku Maukonen (mv), FC Lahti (FC Reipas)
Ukko Happonen (mv), Bologna FC (PKKU, TuPS, ToTe)
Adam Le Goff-Conan, HJK
Santeri Romppanen, PKKU (KP-75, ToTe)
Axel Sandler, AC Milan (HJK, KäPa, ToTe)
Jere Kari, HJK (PPJ)
Ilari Kangasniemi, FC Internazionale Milano (SJK, FC Seinäjoki, Jalkapalloseura Sepsi -78)
Eetu Turkki, Ilves
Otso-Pekka Parkkila, AC Oulu (OLS)
Djoully Nzoko, FC Inter (TPS)
Matias Siltanen, KuPS
David Weiss, U.S. Sassuolo Calcio (PKKU)
Oskari Multala, PKKU (JäPS)
Leon Vesterbacka, FC Honka (LePa)
Taavi Koukkumäki, Borussia Mönchengladbach (FC Honka, GrIFK, EPS, EBK)
Toivo Mero, HJK (HPS)
Alberto Velasquez, FC Honka (HJK)
Arttu Tulehmo, Ilves
Martin Kirilov, Torino FC (HJK, FC Honka, EBK)
Sonosi Daldum, U.S. Sassuolo Calcio (KuPS)

EM-jatkokarsintojen otteluohjelma:

20.3. klo 13.00 Hollanti – Italia, Myyrmäen jalkapallostadion (Vantaa)
20.3. klo 18.30 Suomi – Belgia, Myyrmäen jalkapallostadion

23.3. klo 13.00 Belgia – Italia, Myyrmäen jalkapallostadion
23.3. klo 18.30 Hollanti – Suomi, Myyrmäen jalkapallostadion

26.3. klo 13.00 Italia – Suomi, Myyrmäen jalkapallostadion
26.3. klo 13.00 Belgia – Hollanti, Mustapekka Areena (Helsinki)

Yksittäislippujen osalta turnaukseen ei ole ennakkomyyntiä, vaan liput myydään portilta (käteinen ja korttimaksu). Yksittäislippujen hinnat portilta ovat aikuisilta 8 € ja alennusryhmiltä (lapsi 6–17, eläkeläinen, työtön, varusmies, opiskelija) 4 €. Alle 6-vuotiaat ilmaiseksi. Joukkueliput ovat myynnissä!

Lisää aiheesta

Etkö löytänyt etsimääsi?

Seuraa meitä

Kaikki some-tilimme

Liity postituslistalle

Saat alennuksen Huuhkajien ja Helmareiden ottelulipuista. Lisäksi saat etuosto-oikeuden Huuhkajien ottelulippuihin sekä etuja Maajoukkueen verkkokauppaan.

Postituslistalle liittyminen

Pääyhteistyökumppanit