U17- ja U19-poikien EM-karsintalohkot arvottu – U17-pojat pelaa keväällä EM-jatkokarsinnoissa

Minihuuhkajat matkaavat Turkkiin, Liechtensteiniin sekä Tshekkiin.

Kuvituskuva.Kuva: UEFA

8.12.2022 klo 13:08

Sveitsin Nyonissa suoritettiin tänään torstaina U17- ja U19-poikien EM-karsintojen sekä EM-jatkokarsintojen lohkoarvonnat.

U17-poikien (2006 ja myöhemmin syntyneet) EM-jatkokarsintaturnaus järjestetään Turkissa ensi maaliskuussa. Turnausisännän lisäksi Suomen lohkoon arvottiin Espanja ja Saksa. Kahdeksan lohkovoittajaa sekä seitsemän parasta lohkokakkosta etenevät EM-lopputurnaukseen, joka pelataan Unkarissa touko-kesäkuussa 2023. Muut jatkokarsintalohkot löytyvät täältä.

Kauden 2023–2024 karsinnat

Tulevan U17-maajoukkueen (2007 ja myöhemmin syntyneet) lohkoon arvottiin Saksa, Ukraina ja Liechtenstein. Karsintaturnaus pelataan Liechtensteinissa ensi lokakuussa – lohkon kaksi parasta joukkuetta sekä karsintojen viisi parasta lohkokolmosta etenevät EM-jatkokarsintoihin.

– Lohko on kova, ja etenkin Saksan taso tiedetään joka ikäluokassa. Ukraina on hieno ja perinteikäs futismaa – toivottavasti ukrainalaispojat pystyvät edes jotenkin pelaamaan futista ja valmistautumaan karsintoihin sodasta huolimatta. Ukraina on kakkoskorin maa, ja pelimme heitä vastaan on jatkopaikan suhteen supertärkeä, päävalmentaja Erkka V. Lehtola toteaa.

– On selvää, että meidän täytyy onnistua hyvin, jotta pääsemme jatkoon. Meillä ei ole vielä tarkempaa tietoa vastustajista, eikä niihin tutustumisen kanssa ole hirveätä kiirettä. Nyt kun karsintavastustajat sekä turnauksen ajankohta varmistui, alamme viilaamaan ensi vuoden ohjelmaa.

U17-poikien EM-lopputurnaus pelataan Kyproksella vuonna 2024 – turnausisännän lisäksi EM-kisoihin etenee 15 maata. Kaikki karsintalohkot löydät täältä.

Tuleva U19-maajoukkue (2005 ja myöhemmin syntyneet) kamppailee jatkokarsintapaikoista Tshekin, Romanian ja San Marinon kanssa. Karsintaturnaus pelataan Tshekissä* ensi lokakuussa – lohkon kaksi parasta joukkuetta sekä karsintojen paras lohkokolmonen etenevät EM-jatkokarsintoihin.

– Saamme varmaan olla varsin tyytyväisiä arpaonneemme, kun vältimme Euroopan terävimmän kärjen maat. Tshekki on joukkueelle tuttu vastus syyskuulta (2–2-tasapeli), joten tiedämme, mitä on luvassa. He olivat melko suoraviivainen joukkue. Romania on kova futismaa, jolla on tietyissä ikäluokissa todella hyviä joukkueita. San Marinosta on vaikea sanoa mitään, mutta meidän on luonnollisesti saatava hyvä tulos heitä vastaan, jotta pääsemme kahden parhaan joukkoon, päävalmentaja Peter Lundberg sanoo.

– Syyskuun Tshekin turnaus oli hyvä startti uudelle projektille. Turnaus meni päällekkäin U19-poikien (2004 ja myöh.) Portugalin turnauksen kanssa, joten en ollut itse paikalla, mutta olin vahvasti mukana pelaajavalinnoissa. Näin monia pelaajia ja keskustelin heidän kanssaan – näen, että minulla on jo nyt varsin hyvä näkemys ikäluokan pelaajista. On mielenkiintoista seurata pelaajien tekemisiä omissa seurajoukkueissaan talven ja kevään aikana, ja odotan innolla seuraavaa maajoukkuetapahtumaamme.

U19-poikien EM-lopputurnaus pelataan Pohjois-Irlannissa kesällä 2024, ja mukaan pääsee isäntien lisäksi seitsemän muuta maata. Kaikki karsintalohkot löydät täältä.

* San Marino arvottiin alun perin turnausisännäksi, mutta karsinnat järjestetään lopulta Tshekissä

Lisää aiheesta

Etkö löytänyt etsimääsi?

Seuraa meitä

Kaikki some-tilimme

Liity postituslistalle

Saat alennuksen Huuhkajien ja Helmareiden ottelulipuista. Lisäksi saat etuosto-oikeuden Huuhkajien ottelulippuihin sekä etuja Maajoukkueen verkkokauppaan.

Postituslistalle liittyminen

Pääyhteistyökumppanit