U16-pojat nimetty Ruotsi-tuplamaaotteluun

Mahdollisista striimeistä tiedotetaan myöhemmin. Otteluohjelma sekä Suomen joukkue löytyvät uutisen lopusta.

Taavi Koukkumäki oli mukana myös ikäluokan ensimmäisissä maaotteluissa.

Taavi Koukkumäki oli mukana myös ikäluokan ensimmäisissä maaotteluissa.Kuva: Marko Syväkari

3.8.2022 klo 11:40

U16-pojat (2007 ja myöhemmin syntyneet) pelaa elokuussa tuplamaaottelun Ruotsin vieraana. Maaottelut pelataan Åbyssä 18. ja 21. elokuuta – Minihuuhkajat matkaa länsinaapuriin tiistaina 16. elokuuta.

Ikäluokan edellinen tapahtuma järjestettiin heinäkuun alussa, kun reilut 30 pelaajaa osallistui UEFA A -malliryhmäleirille. Päävalmentaja Kai Nyyssösen mukaan leiri oli hyvin informatiivinen – sille oli tilausta myös siksi, että sarjat ovat olleet kesällä tauolla.

– Moni joukkue lomaili kesä-heinäkuussa, joten viime viikkoina on tullut nähtyä enemmän otteluita videoilta kuin paikan päältä. Malliryhmäleirillä näimme sellaisia pelaajia, joita emme olleet ennen nähneet – oli myös antoisaa päästä keskustelemaan pelaajien kanssa rauhassa, sillä maajoukkuetapahtumat ovat hektisiä, Nyyssönen toteaa.

– Saamme Ruotsiin jalkeille 20 pelaajan nipun, jossa on kuusi ensikertalaista. On hienoa, että saamme jälleen laajennettua ryhmää, joka pääsee pelaamaan ensimmäisen vuoden maaotteluita. Toistaiseksi jo 31 ikäluokan pelaajaa on pelannut maaotteluita.

Suomi ja Ruotsi ovat perinteisesti kohdanneet heti nuorimman ikäluokan ensimmäisessä maaottelussa, mutta koronavirus on aiheuttanut perinteelle pienen katkon. Koronan tuomista haasteista huolimatta Minihuuhkajat on pelannut kaikkiaan viisi maaottelua.

– Kun joukkueessa tapahtuu muutoksia, menee rutiinien löytämiseen aikansa. (Toukokuun) Puolan turnauksen tapaan haluamme pitää puolustuspelin hyvällä tasolla ja estää vastustajan pääsyn maalipaikoille. Tilanteenvaihtopelaamisemme on ollut tehokasta, mutta haluamme tulevissa otteluissa hallita palloa paremmin myös vastustajan kenttäpuoliskolla, Nyyssönen avaa.

– On hienoa päästä näkemään, missä menemme toiseen pohjoismaalaiseen joukkueeseen verrattuna. Tunnemme Ruotsin aika hyvin ja tiedämme, että vastaan tulee laadukas ryhmä. Viime vuosina Suomen maajoukkueet ovat saaneet hyviä tuloksia Ruotsia vastaan – pyrimme pitämään tästä kiinni.

Suomen ottelut (Suomen aikaa):
Ruotsi – Suomi 18.8. 19:00, Åby
Ruotsi – Suomi 21.8. 13:00, Åby

Suomen joukkue (suluissa kasvattajaseurat):
Osku Maukonen (mv) FC Lahti (FC Reipas)
Ukko Happonen (mv) PKKU (ToTe, TuPS)
Ilkka Koivukoski OLS (nimetty Peetu Harden HJK tilalle 9.8.)
Kerkko Harjula KäPa (SAPA)
Jere Kari HJK (PPJ)
Sulo Ketola P-Iirot (FC Rauma)
Taavi Koukkumäki FC Honka (GrIFK, EPS, EBK)
Adam Le Goff-Conan HJK
Olle Lämsä OLS
Aniis Machaal VPS J
Otto Minkkinen KäPa (LAUTP, PEPO)
Maxim Nazari FC Honka (EPS)
Nuutti Nenonen PKKU (TiPS, KoPSe)
Djoully Nzoko FC Inter (TPS)
Otso-Pekka Parkkila OLS
Santeri Romppanen PKKU (KP-75, ToTe)
Matias Siltanen KuPS
Eemil Tanninen JIPPO-j (FC POGOSTA)
Eetu Turkki Ilves
David Weiss PKKU

Lisää aiheesta

Seuraa meitä

Liity postituslistalle

Saat alennuksen Huuhkajien ja Helmareiden ottelulipuista. Lisäksi saat etuosto-oikeuden Huuhkajien ottelulippuihin sekä etuja Maajoukkueen verkkokauppaan.

Postituslistalle liittyminen

Pääyhteistyökumppanit