U16-pojat nimetty elokuun Ruotsi-tuplamaaotteluun

Eerikkilässä pelattavat maaottelut näkyvät suorana ja selostettuna Palloliiton YouTube-kanavalla – katsomoon on vapaa pääsy. Suomen otteluohjelma ja joukkue löytyvät uutisen lopusta.

Maximillian Aerts on tuttu näky Suomen maalilla. Kuva marraskuun 2022 Serbia-ottelusta.Kuva: Ⓒ MN Press photo /Nebojsa Parausic

3.8.2023 klo 15:58

U16-pojat (2008 ja myöhemmin syntyneet) isännöi Ruotsia tuplamaaottelussa elokuussa. Minihuuhkajat ja Ruotsi kohtaavat Eerikkilän Jari Litmanen Areenalla 17. ja 20. elokuuta – kyseessä ovat Suomen ensimmäiset maaottelut reiluun kolmeen kuukauteen.

– Meillä oli heinäkuun alussa UEFA A -malliryhmäleiri, joten edellisestä tapahtumamme jälkeen ei ole onneksi niin pitkää taukoa. Pelaajat sekä valmentajat ehtivät ladata akkuja kesän aikana, mutta nyt sarjat ovat jälleen pyörähtäneet käyntiin. On mahtavaa päästä jatkamaan töitä joukkueen kanssa taas parin viikon päästä, päävalmentaja Kai Nyyssönen sanoo.

Minihuuhkajat pelasi edelliset maaottelunsa toukokuussa, jolloin joukkue osallistui Kroatian turnaukseen. Suomi aloitti kahdeksan maan turnauksen 5–2-voitolla Walesistä ja kärsi seuraavassa pelissään 0–2-tappion turnausisännälle. 1–1-tasapeli Etelä-Korean kanssa vei Nyyssösen miehistön pronssiotteluun, jossa Bosnia-Hertsegovina oli vahvempi lukemin 3–2.

– Pelasimme neljä maaottelua viiden päivän aikana, ja aikataulu oli todella tiukka. Joukkue kasvoi turnauksen aikana – pronssimatsin niukka tappio harmitti, mutta siitä on hyvä jatkaa. Teimme turnauksessa maaleja, mutta päästimme niitä liikaa, ja siinä meidän on parannettava. Pystymme olemaan vielä parempia kummassakin boksissa.

Suurin osa joukkueesta on ollut mukana vuoden aiemmissa maaotteluissa, mutta Tatu Hukkanen ja Joel Avikainen nousevat maajoukkueeseen ensikertalaisina. Kaikkiaan joukkueessa on kolme maalivahtia sekä 18 kenttäpelaajaa, joista kaikki tulevat saamaan hyvän näyttöpaikan tuplamaaottelussa.

– Ruotsi ei ole pelannut tällä ikäluokalla yhtään maaottelua – he leireilevät tällä hetkellä Tukholmassa, joten he ovat valmistautuneet maaotteluihin hyvin. Me kokoonnumme keskiviikkona ja pelaamme heti torstaina, eli ehdimme vetää vain yhdet harjoitukset. Sapluunamme on kuitenkin tuttu, ja uskon, että pääsemme nopeasti kiinni siihen, mihin toukokuussa jäimme, Nyyssönen toteaa.

– Näissä peleissä meidän täytyy olla aktiivisia sekä pallollisessa että pallottomassa pelaamisessa. Pelaajien pitää olla rohkeita viimeisellä kolmanneksella ja luoda uhkaa Ruotsin boksiin. Samoin haluamme nähdä juoksuvoimaisen, työteliään, taistelevan ja peliin heittäytyvän Suomen, Nyyssönen jatkaa.

– Olin eilen katsomassa U17-maajoukkueen Ruotsi-ottelua Imatralla, ja oli hienoa nähdä paljon yleisöä lehtereillä. Toivottavasti ihmiset löytävät myös Eerikkilään sankoin joukoin – Ruotsi-otteluissa on aina ylimääräinen kipinä, joka sytyttää joukkueet. Kumpikin joukkue haluaa varmasti voittaa, eikä kumpikaan todellakaan halua hävitä.

Suomen ottelut:
To 17.8. klo 18:00 Suomi – Ruotsi, Jari Litmanen Areena (Eerikkilä)
Su 20.8. klo 10:30 Suomi – Ruotsi, Jari Litmanen Areena (Eerikkilä)

Suomen joukkue (aiemmat seurat Suomessa):
Maximillian Aerts (mv), VJS (KoiPS, HJK, KäPa, TiPS)
Jone Tarkanmäki, HJK (LePa, FC Espoo) (nimetty Milo Knaapinen (mv), HJK (BK-46) tilalle 9.8.)
Niilo Husu (mv), Ilves
Musa Hietakangas, HJK (FC Espoo, KaPy)
Eetu Grönlund, HJK (PiTa)
Albion Musa, TiPS
Tatu Hukkanen, KuPS (Nilsiän Pallo-Haukat)
Ville Kumpu, Ilves
Tomi Väkiparta, FC Jazz (MuSa)
Joel Avikainen, HJK
Otto Eloluoto, FC Inter (TPS, Raision Nappulaliiga)
Bruno Katz, HJK (KäPa)
Antton Nylund, HJK
Eeli Kiiskilä, FC Jazz (MuSa)
Adam Zaitra, HJK (KyIF)
Otto Tiitinen, Ilves (HyPS, LPS)
Niilo Siren, VJS (TiPS)
Ossi Niemi, PKKU (RiPS, HyPS) (nimetty Alberto Velasquez, HJK tilalle 9.8.)
Alan Ahmed, TPS (FC Inter, SalPa)
Rasmus Tuomi, FC Inter (TPS, Raision Nappulaliiga)
Ahti Haikala, FC Honka (LPS, ToTe, PK-35)

Lisää aiheesta

Etkö löytänyt etsimääsi?

Seuraa meitä

Kaikki some-tilimme

Liity postituslistalle

Saat alennuksen Huuhkajien ja Helmareiden ottelulipuista. Lisäksi saat etuosto-oikeuden Huuhkajien ottelulippuihin sekä etuja Maajoukkueen verkkokauppaan.

Postituslistalle liittyminen

Pääyhteistyökumppanit