U15-pojat voittoon Unkarista Puolan turnauksen avauksessa

U15-pojat (2007 ja myöhemmin syntyneet) avasi Puolassa pelattavan neljän maan turnauksen tiistaina voitolla Unkarista maalein 4-3 (4-2).

U15-poikien avaus Unkaria vastaan

3.5.2022 klo 13:43

Ottelun alkuminuutit olivat pientä tunnustelua, mutta ensimmäinen maalipaikka avautui Suomelle jo ennen kymmenen peliminuutin täyttymistä. Unkarin maalivahti Tamás Fodor-Papp pelasi pallon suoraan Sulo Ketolalle, mutta paikkasi virheensä torjumalla Ketolan laukauksen. Pari minuuttia myöhemmin syntyi avausmaali. Hyvän katkon jälkeen pallo pelattiin pystyyn Eemil Tanniselle, joka toisella yrittämällä sai lauottua pallon verkkoon ja Suomen johtoon.

Unkari pääsi ensi kertaa hätyyttämän toden teolla Osku Maukosen maalia vartin pelin jälkeen, mutta ylärima pelasti Suomen. Unkari sai vähitellen paremmin otetta pelistä, mutta Suomi iski vastahyökkäyksellä 25. minuutilla. Ketola eteni vahvasti vasemmalta ja pelasi pallon maalinedustalle Taavi Koukkumäelle, joka tuplasi Suomen johdon.

Puolen tunnin kohdalla Suomelle tuli musta minuutti. Ensin Kevin Mondovics pääsi vapaasti maalinedustalta ohjaamaan numeroiksi 1-2 ja seuraavalla minuutilla pallo ajautui epäonnistuneen purun seurauksena Zálan Kugyelalle, joka iski lähietäisyydeltä tasoituksen.

- Tuollainen on aika tyypillistä nuorille pelaajille, mutta hyvin tuosta kuitenkin nopeasti taas noustiin, päävalmentaja Kai Nyyssönen kiitteli.

Tauon alla Suomi vastasikin samalla mitalla. Ensin Koukkumäki pamautti iltapäivän toisen maalinsa ja heti perään Ketola pelattiin keskeltä läpi ja hallittu nosto ohi Fodor-Pappin muutti lukemiksi 2-4.

- Se ryhmä, joka aloitti, onnistui hyvin tavoitteissa. Yläalueen prässi toimi, saimme siitä myös luotua paikkoja ja maalejakin. Siihen olen erittäin tyytyväinen, sanoi Nyyssönen.

Toisen jakson alussa sadekuuro piiskasi kenttää ja toi oman mausteensa olosuhteisiin. Unkari lähti hakemaan kavennusta ja myös sai sen, kun toista jaksoa oli pelattu reilu viisi minuuttia. Márton Szép siirsi numeroiksi 3-4 ja kavennus toi lisäuskoa Unkarille, joka piti tämän jälkeen peliä hienokseltaan hallussaan.

- Siinä meillä oli vähän vaikea vaihe. Huolellisuutta ja rohkeutta pelata itsemme pois tilanteista olisi tarvittu. Alkoi näkyä myös, että jalka alkoi vähän pelaajilla painaa.

Suomi tekikin reilun tunnin pelin jälkeen viisi vaihtoa ja tuoreiden jalkojen myötä pelin painopistettä saatiin taas enemmän Unkarin päätyyn. Aivan huippupaikkoja kummassakaan kenttäpäädyssä ei kuitenkaan enää nähty ja Suomi hoiti lopussa puolustustehtävät tyylikkäästi sinetöiden voiton nimiinsä turnauksen avaukseksi.

- Paljon hyvää pelissä oli ja totta kai myös tulosta haettiin ja se saatiin, Nyyssönen summasi.

Suomi kohtaa turnauksen toisessa ottelussaan heti keskiviikkona Slovakian.

- Tässä on nyt alle 24 tuntia seuraavaan otteluun. Lähtökohtaisesti ne, jotka tänään aloittivat vaihdossa, ovat huomenna avauksessa. Kaikki pelaajat ovat ainakin tällä tietoa käytössä, mitään loukkaantumisia ei tänään tullut, Nyyssönen kertoi.

Unkari – Suomi 3-4 (2-4)
12. 0-1 Eemil Tanninen
25. 0-2 Taavi Koukkumäki
20. 1-2 Kevin Mondovics
31. 2-2 Zálan Kugyela
38. 2-3 Koukkumäki
39. 2-4 Sulo Ketola
47. 3-4 Márton Szép