Tuija Hyyrysen ura Juventuksessa sai komean päätöksen

Tuija Hyyrynen pääsi viikonloppuna nostelemaan kauden kolmatta pokaaliaan Juventuksen paidassa torinolaisjoukkueen voitettua Italian cupin. Samalla ottelu oli Hyyryselle viimeinen Juventuksessa.

Tuija Hyyrynen pääsi nostelemaan vielä cup-pokaalia Juventuksen kanssa.Kuva: Ⓒ SPL / Loic Baratoux /Loic Baratoux

24.5.2022 klo 21:35

Hyyrynen pelasi Juventuksessa viisi kautta voittaen jokaisena vuotena Italian mestaruuden. Lisäksi tilille tuli kaksi Italian cupin voittoa sekä kolme Super Cupin voittoa. Juventus ja Hyyrynen ilmoittivat cupin finaalin alla, ettei Hyyrynen jatka enää ensi kaudella joukkueen riveissä.

Hyyrysestä tuli kauden aikana myös ensimmäinen ulkomaalaispelaaja, joka on pelannut seurassa yli 100 ottelua.

Italian cupin finaalissa Juventus teki historiaa voittamalla AS Roman 2-1 (0-1). Juventus voitti ensimmäistä kertaa historiassaan triplamestaruuden. Hyyrynen oli finaalissa penkillä.

USA:n NWSL:ssä Natalia Kuikka syötti Portland Thornsin ainokaisen 1-1 (0-0)-tasapelissä Washington Spiritiä vastaan. Kuikka tuli vaihtoon 58. minuutilla.

Damallsvenskanissa Juliette Kemppi oli Kalmarin sankari tehdessään kaksi maalia Kalmarin kaataessa Umeå IK:n 3-2 (2-2). Henna Honkanen sen sijaan vastasi yhdestä Umeån osumasta. Kemppi ja Honkanen pelasivat koko pelin ja Umeån riveissä täydet minuutit merkkauttivat myös Emma Santamäki, Anni Miettunen sekä Vilma Koivisto. Katriina Kosola tuli 82. minuutilla kentälle.

Emmi Alanen teki jo toisessa peräkkäisessä pelissään maalin Kristianstadin murskatessa AIK:n 5-1 (2-0). Alanen sai vastuuta koko pelin kuten myös AIK:n Milla-Maj Majasaari sekä Kaisa Collin.

Ria Ölingin FC Rosengård jatkaa sarjakärjessä ja tappioitta joukkueen voitettua kärkikamppailussa Eskilstuna Unitedin 3-0 (0-0). Ölingille tuttuun tapaan vastuuta koko pelin verran.

Linda Sällströmin, Julia tunturin ja Jutta Rantalan edustaman Vittsjön vahva meno sai jatko 1-0 (0-0)-voitolla Heidi Kollasen ja Amanda Rantasen Örebrosta. Sällström tuli vaihtoon vartti ennen loppua, mutta muille Helmareille täydet minuutit.

Olga Ahtinen sai tililleen 84. minuuttia Linköpingin vahvan alkukauden saadessa jatkoa 5-1 (2-1)-voitolla Brommapojkarnaa vastaan.

Anna Tamminen, Eva Nystöm ja Adelina Engman pääsivät juhlimaan Tukholman paikallisottelun voittoa Hammarbyn kukistaessa Djurgårdenin 2-1 (0-0). Suomalaiskolmikko sai vastuuta koko pelin.