Maajoukkueet

"Tiedämme, mihin olemme menossa" – Helmarit valmiina EM-kisoihin

Naisten A-maajoukkue leireilee tällä hetkellä Hollannissa.

Amanda Rantanen Helmareiden harjoituksissa Hollannissa.

Amanda Rantanen Helmareiden harjoituksissa Hollannissa.Kuva: Ⓒ SPL /Eveliina Parikka

29.6.2022 klo. 18:13

Suomen ja Japanin välinen maanantaina Turussa pelattu ottelu päättyi Helmareiden tappioon lukemin 1-5. Tulos oli pettymys, mutta ottelu antoi paljon oppia ensi viikolla käynnistyviin EM-kisoihin valmistautuvalla joukkueelle.

– Puolustuspelaamisemme pitää olla parempaa varsinkin erikoistilanteissa. Niihin pitää keskittyä ja niissä pitää parantaa, Jutta Rantala kertoi keskiviikkona järjestetyssä mediatilaisuudessa.

Suomi oli maanantaina ensimmäisellä jaksolla jopa hallitsevampi osapuoli ja Helmarit loi useita hyviä maalipaikkoja. Emmi Alasen mukaan juuri ensimmäisen jakson hyökkäyspään onnistumiset täytyy saada mukaan tuleviin otteluihin.

– Japani-ottelu oli iso pettymys tuloksen puolesta. Ensimmäinen jakso oli meiltä todella hyvää peliä – otamme sieltä ne positiiviset asiat mukaan. Kulmapotkujen puolustamiseen pitää laittaa lisää fokusta, mutta loimme myös hyviä maalipaikkoja omista kulmapotkuistamme, Alanen kommentoi.

Helmarit kohtaa vielä Hollannin lauantaina Enschedessä ennen matkustamista Englantiin ja EM-lopputurnaukseen. Ensimmäisellä leiriviikolla keskittyminen oli fyysisellä puolella, mutta tällä viikolla panostetaan enemmän pelin taktiseen puoleen.

– Viime viikko oli fyysisesti raskas. Tällä viikolla tulemme keskittymään laatuun enemmän. On tärkeää, että palautuminen on optimaalista tulevaan Hollanti-otteluun, mutta myös tuleviin kisoihin. Keskitymme pieniin yksityiskohtiin, joilla kehitämme peliämme, Alanen avasi joukkueen harjoittelua.

"Keskittyminen on ollut olennaisessa"

EM-kisat käynnistyvät Suomen osalta perjantaina 8.7., kun Helmarit haastaa maailmanhuippuihin lukeutuvan Espanjan Milton Keynesissä. Espanjan jälkeen Suomi kohtaa vielä lohkovaiheessa Tanskan ja Saksan. Haaste on kova, mutta Amanda Rantasen mukaan lähtökohdat ovat joukkueelle mieluisat.

– On ihan hyvä lähteä altavastaajan roolista. Meillä ei ole mitään menetettävää ja laitamme kaiken likoon. Kaikki kisoissa olevat maat ovat todella kovia, ja jokainen lohko olisi kova. Siistiä päästä pelaamaan kovia maita vastaan ja antamaan kaikkemme, Rantanen totesi.

EM-kisojen lähestyminen ei ole vielä näkynyt isommin joukkueen arjessa.

– Alkuleiri on menty Suomessa, nyt olemme Hollannissa ja matkustamme Englantiin vasta ensi viikolla. Sen takia olemme pystyneet pitämään ilmapiirin hyvin rentona. Teemme edelleen niitä omia juttuja, ei tässä ole ollut suurta muutosta normaaleihin leireihin, Heidi Kollanen kertoi.

Rantanen kuitenkin myöntää, että kisatunnelma on nousussa.

– Keskittyminen on ollut olennaisessa ja tiedämme, mihin olemme menossa. Kisojen lähestyminen näkyy vain positiivisesti meidän tekemisessämme tällä hetkellä. Mutta onhan kaikilla varmasti pieni kutkutus siitä, että enää viikko kisojen alkuun, Rantanen tunnelmoi.

Helmarit kohtaa Hollannin lauantaina Suomen aikaa kello 19.00 Enschedessä EM-kisojen kenraaliharjoituksessa. Lähetys käynnistyy Yle Areenassa kello 18.55 ja Yle TV2:ssa kello 19.30.

Helmarit

Seuraa meitä

Liity postituslistalle

Saat alennuksen Huuhkajien ja Helmareiden ottelulipuista. Lisäksi saat etuosto-oikeuden Huuhkajien ottelulippuihin sekä etuja Maajoukkueen verkkokauppaan.

Postituslistalle liittyminen

Pääyhteistyökumppanit