Tepsin loistovire sai jatkoa Gnistanin vieraana

Turkulaisten voitto ”Kipinästä” tarkoitti sitä, että oman ottelunsa hoitanut MP nousi sarjakärkeen.

Mika Laurikaisen TPS porskuttaa tällä hetkellä komeassa voittoputkessa.Kuva: Ⓒ Tara Jaakkola /SPL

23.7.2023 klo 22:46

FF Jaro – Gnistan 2–2 (1–0)

Kotijoukkue aloitti ottelun todella vahvasti, kun Jim Myrevik tuikkasi avausosuman kulmapotkutilanteesta jo toisella minuutilla. Momodou Sarrilla oli puolen tunnin kohdalla loistava paikka tasoittaa, mutta hyökkääjän viimeistely karkasi lähietäisyydeltä yläilmoihin.

Kareem Moses tuplasi Jaron johdon tunnin kohdalla. Gnistan pääsi maalin päähän muutamaa minuuttia myöhemmin, kun Medo viimeisteli uransa ensimmäisen Ykkösen maalin. Hetki tästä Sarr teki erinomaisen esityön, ja Joakim Latonen sijoitti pallon maaliin. Kummallakin joukkueella oli viimeisen 20-minuuttisen aikana paikkansa, mutta tuloksena oli pistejako.

Huippuhetket (Ruutu)
Kotijoukkueen raportti
Vierasjoukkueen raportti

HIFK – JJK 4–2 (1–0)

Kotiyleisö sai tuulettaa jo kolmen minuutin pelin jälkeen, kun Emil Pallas osui Jarkko Heimosen syötöstä. Varttia myöhemmin pallo pysähtyi toisessa päässä tolppaan, ja Joona Tiainen sai myöhemmin venyä pariin hyvään torjuntaan.

Antti Ulmanen tuplasi isäntien johdon rangaistuspotkusta heti toisen jakson alkajaisiksi. HIFK sai kymmenisen minuuttia myöhemmin toisen rangaistuspotkun – Mosawer Ahadi ei erehtynyt, ja peli oli jo 3–0.

JJK:n kiri alkoi 81. minuutilla, kun Eetu Venäläinen tuikkasi kavennuksen kulmapotkusta. 3–2-maali tuli lisäajalla – Oskar Pihlajan komea laukaus upposi yläkulmaan. Ottelussa nähtiin vielä yksi osuma, kun HIFK:n Nikolas Saira pääsi läpiajoon ja tyylitteli helsinkiläisten neljännen.

SalPa – KäPa 2–0 (0–0)

Kotijoukkueella oli pari kertaa hyvässä paikassa alkuhetkillä, mutta salolaisyleisö joutui odottamaan avausosumaa aina toisen jakson alkuun. Vieraiden osalta mukana oli reilusti epäonnea, kun Roope Huhtalan pusku pomppi omaan maaliin.

SalPa tuplasi johtonsa 68. minuutilla – Joonas Meura nousi korkeimmalle kulmapotkussa ja puski 2–0-maalin. Isäntien Elmo Heinonen tälläsi vielä ylärimaan, ja Halil Bagci otti loppuhetkillä pari mainiota torjuntaa, kun Toivo Valakari ja Marius Söderbäck hakivat kavennusta.

FF Jaro – MP 0–2 (0–1)

FF Jaro oli hyvin lähellä avata maalihanat seitsemännellä minuutilla, mutta Kareem Moseksen pusku kilpistyi ylärimaan. Muutamaa minuuttia myöhemmin Tobi haastoi vahvasti oikealta laidalta, ja pallo kimposi Moseksen jalan kautta isäntien maaliin. Eero Ylösellä oli hyvä paikka tuplata MP:n johto, mutta Emil Öhbergin loistava torjunta pelasti pietarsaarelaiset.

Kotijoukkue aloitti toisen puolikkaan vahvasti, mutta pallo ei uponnut mikkeliläisten maaliin. Ottelun ratkaisu nähtiin lopulta 71. minuutilla, kun Santeri Stenius pääsi tuikkaamaan kauden 10. osumansa lähietäisyydeltä. Komea vierasvoitto nosti MP:n sarjakärkeen.

JäPS – KPV 0–3 (0–1)

KPV:n Niilo Kujasalon laukaus yllätti Robin Källmanin 12. minuutilla, ja vierasjoukkue pääsi etumatkalle – Källman oli hetkeä aiemmin ottanut mainion torjunnan Charalampos Chantzopouloksen vapaapotkuun. Kokkolalaisilla oli avausjakson aikana pari muutakin paikkaa, mutta tauolle mentiin 0–1-tilanteessa.

Vieraiden vahvat otteet jatkuivat toisella jaksolla, ja Kujasalo tuplasi KPV-johdon vajaan tunnin kohdalla vapaapotkun kakkospallosta. KPV sai vielä loppuminuuteilla rangaistuspotkun, ja Juuso Liukkonen viimeisteli vieraiden kolmannen osuman 11 metristä.

Gnistan – TPS 0–3 (0–1)

Turkulaisten Riku Riski pääsi mainioon paikkaan 10. minuutilla, mutta Jiri Kosken erinomainen torjunta pelasi isännät. Muutamaa minuuttia myöhemmin Jere Koponen pysäytti Momodou Sarrin yrityksen – Koski venyi upeasti Alhaji Geron yritykseen vajaan puolen tunnin kohdalla.

Sarrilla oli hetki tästä hyvä tilaisuus maalintekoon, mutta tällä kertaa ylärima pelasti Tepsin. Avausmaali nähtiin lopulta hetki ennen taukoa, kun Daniel Rantanen löysi kulmapotkusta Riskin, joka viimeisteli tyylikkäästi.

Koponen näytti torjuntataitojaan jälleen toisen jakson alussa, kun Sarr pääsi puskemaan takatolpalta. Gero tuplasi vierasjohdon 55. minuutilla, kun Riski löysi kärkimiehen takatolpalta, eikä tämä erehtynyt. Muutamaa minuuttia myöhemmin Koponen oli jälleen mies paikallaan Tepsin maalilla. Turkulaisilla oli loppuhetkien aikana muutama paikka, ja joukkue onnistui maalinteossa vielä kerran, kun Torfiq Ali-Abubakar jatkoi maaliputkeaan.

SJK Akatemia – EIF 0–4 (0–1)

Kotijoukkueella oli ensimmäisen puolituntisen aikana muutama paikka, mutta EIF vastasi avausmaalista – Stanislav Efimovin keskitys tavoitti Tabi Mangan pään, ja tämä puski komean 0–1-osuman. Salim Yussif sai vain hetkeä myöhemmin toisen varoituksensa, ja Akatemia joutui miesvajaalle.

Kasper Paananen oli hyvin lähellä vajaan tunnin kohdalla, mutta ylärima pelasti EIF:n. EIF tuplasi johtonsa 66. minuutilla, kun Noah Lundström osui Alexander Leksellin syötöstä. Tammisaarelaisten kolmas osuma tuli 13 minuuttia myöhemmin – Abdoulaye Kante ohjasi Fahad Mohamedin kulmapotkun taidokkaasti sisään. Viimeinen osuma nähtiin lisäajalla, ja siitä vastasi August Björklund.