Tasainen Ykkönen jatkuu lauantaina ja sunnuntaina

Kaikki Ykkösen ottelut näkyvät tuttuun tapaan Ruudusta.

Saku Kankaanpään SJK Akatemia saa vieraita Järvenpäästä.

Saku Kankaanpään SJK Akatemia saa vieraita Järvenpäästä.Kuva: Ⓒ Kalevi Hämäläinen /SPL

5.8.2022 klo 15:01

PIF – KTP
La 6.8. 17:00, Pajbacka

Piffen ei onnistunut jatkamaan voittojen tiellä, kun se taipui JäPS:n vieraana maalein 4–1. Eilisten tulosten myötä joukkueella on jo seitsemän pisteen matka viimeisen säilyjän paikalle, joskin sarjanousija on pelannut ottelun PK-35:tä vähemmän. KTP-kamppailuun PIF lähtee revanssi mielessään, sillä kotkalaiset veivät kauden avauskohtaamisen maalein 2–1.

KTP suuntaa Paraisille niin ikään tappio niskassaan. Sarjakakkonen jäi maaleitta EIF:n vieraana ja kärsi toisen peräkkäisen vierastappionsa – kotikentällään KTP ei ole hävinnyt vielä otteluakaan. Kotkalaisten piste-ero kärkipaikalla majailevaan Tepsiin on kuusi pistettä, joten voitto lauantailta olisi tärkeä asia.

SJK Akatemia – JäPS
La 6.8. 17:00, OmaSp Stadion

SJK Akatemia on ainoana Ykkösen joukkueena tahkonnut neljä viimeistä otteluaan voitoitta. Kolme edellistä peliä on päättynyt pistejakoon – viime sunnuntaina Akatemia haki tärkeän pisteen Oulunkylästä. Sarjanousijalla on tällä hetkellä kuuden pisteen matka sekä kolmossijalle että putoamisviivan alle, mikä kertoo sarjan tasaisuudesta. Kaarlo Rintamäki ei ole käytettävissä JäPS:aa vastaan pelikiellon takia.

JäPS on ollut yksi kauden positiivisista yllättäjistä – mukavat otteet ovat jatkuneet viime viikkoina, kun joukkue on voittanut kolme neljästä pelistään. Viime lauantain PIF-ottelun JäPS ratkaisi jo avausjaksolla, ja voiton myötä joukkue piti paikkansa sarjataulukon paremmalla puolella. Järvenpääläiset kohtasivat SJK Akatemian viimeksi kesäkuun alussa, jolloin tuloksena oli 1–1-tasapeli.

Lipunmyynti
Kotijoukkueen ennakko

FF Jaro – KPV
Su 7.8. 18:30, Pietarsaaren keskuskenttä

Jaron tappioton putki päättyi viime viikolla Tepsin vieraana. Häviöstä huolimatta joukkue majailee viidentenä, ja paikallisvastustaja KPV on vain pisteen päässä. Pietarsaarelaisten kausi alkoi heikosti sekä kotona että vieraissa, mutta nyt joukkueen edellisestä kotitappiosta on kulunut miltei kaksi kuukautta. Jatkuuko putki derbyssä?

Pirteää kautta pelaava KPV on kuntopuntarin kärkiryhmiä napattuaan viidestä edellisestä pelistään kymmenen pistettä. Kokkolalaiset pelasivat viime viikolla kaksi kotipeliä, joista ensimmäinen päättyi pistejakoon SJK Akatemiaa vastaan – toisessa joukkue kukisti PEPO:n 2–1. Jaroa vastaan KPV joutuu tulemaan toimeen ilman pelikiellosta kärsivää Harri Heiermannia.

Lipunmyynti
Vierasjoukkueen ennakko

MP – EIF  
Su 7.8. 18:30, Mikkelin urheilupuisto

Mikkeliläisten heinäkuu alkoi kolmella tappiolla ja päättyi samalla tavalla – MP nappasi seitsemästä ottelustaan vain yhden voiton. Viime viikon otteluissaan joukkue johti sekä PEPO:a että PK-35:tä, mutta vastustaja onnistui kääntämään pelin kummallakin kertaa – tappio Pallokerholle tarkoitti valahtamista putoamisviivan alapuolelle. Juha Pasojan miehistön kurssin olisi tärkeää kääntyä EIF:n isäntänä.

Tammisaarelaisten heinäkuu oli lähes yhtä haastava, kunnes joukkue yllätti KTP:n kotikentällään. Kolmessa aiemmassa pelissään yhdeksän maalia päästänyt EIF nollasi kotkalaisvieraansa ja teki tarvittavat kaksi osumaa – etenkin Oskari Sallisen maalissa nähtiin EIF:ää parhaimmillaan. Päävalmentajaa heinäkuussa vaihtanut joukkue taistelee tiukasti ylemmän jatkosarjan paikoista.

Lipunmyynti
Kotijoukkueen ennakko

Lisää aiheesta

Seuraa meitä

Liity postituslistalle

Saat alennuksen Huuhkajien ja Helmareiden ottelulipuista. Lisäksi saat etuosto-oikeuden Huuhkajien ottelulippuihin sekä etuja Maajoukkueen verkkokauppaan.

Postituslistalle liittyminen

Pääyhteistyökumppanit