Suomi taipui Italialle toisessa kohtaamisessa

Suomen naisten futsalmaajoukkue kohtasi Italian toisen kerran viikonlopun aikana harjoitusmaaottelussa Montesilvanossa. Ottelu päättyi Italian 3–1 voittoon. Suomi vei nimiinsä ottelun toisen jakson.

Suomen kokoonpano Italiaa vastaan 18.3.

18.3.2023 klo 22:52

Suomi lähti toiseen Italia-otteluun viisikolla Lilli Sandström, Sandra Lind, Heidi Malkki, Emilia Jokisalo ja Maria Mäntylä. Sini Lauermaa toimi viikonlopun otteluissa ensimmäistä kertaa maajoukkueen kapteenina.

Suomen ja Italian ensimmäinen ottelu päättyi eilen maalittomaan tasapeliin. Tästä tulistuneena Italia tuli joukkueiden toiseen kohtaamiseen ryminällä sisään.

Suomen maalivahti Lilli Sandström piti joukkueen useilla torjunnoillaan mukana pelissä, kunnes ensimmäinen maali nähtiin ajassa 6:31. Alessia Grieco laittoi syöttökuvion päätteeksi pallon takatolpalta Suomen maaliin. Muutamaa minuuttia myöhemmin Renata Adamatti katkaisi maaliltaan nousseen Sandströmin avaussyötön ja nosti pallon tämän yli Suomen verkkoon. Ajassa 15:58 Italia siirtyi jo 3–0 johtoon, kun Arianna Pomposelli jäi vapaaksi Suomen maalin edustalle.

Suomi vaihtoi toiselle jaksolle maaliin Tiia Ropasen. Ottelun jälkimmäisellä puoliskolla Suomi pääsi peliin paremmin mukaan, eikä Italia enää onnistunut maalinteossa. Sen sijaan ajassa 32:38 Emilia Jokisalo antoi pitkän rajasyötön yli puolen kentän Heidi Malkille, joka sijoitti pallon ohi Italian maalivahdin Ana Sestarin.

- Tänään oli huomattavasti vaikeampaa, alussa vastustaja sai vyörytettyä kovempaa painetta meidän alueellemme. Pelin edetessä pystyimme pääsemään lähemmäs ja viemään kauemmas Italian hyökkäyspeliä. Aika paljon saimme jopa otettua peliä haltuun toisen jakson edetessä, Suomen päävalmentaja Jaakko Laitinen kuvailee ottelua.

Suomen ainokaisen maalin tehnyt Heidi Malkki kaipaa parannusta joukkueen prässipelaamiseen:

- Todella kova ottelu. Eiliseen verrattuna saimme luotua enemmän maalipaikkoja ja toisella jaksolla paransimme prässipelaamistamme. Sitä vaan lisää, prässiä pitää kehittää.

Laitinen on tyytyväinen kahden ottelun viikonloppuun huippujoukkuetta Italiaa vastaan:

- Näistä kovista otteluista Italiaa vastaa riittää antia vielä pitkäksi aikaa ihan jokaiselle osa-alueelle. Jo yhden pelin jälkeen pystyimme tänään kehittymään selkeästi erikoistilanteissa.

Ottelu on katsottavissa jälkikäteen Italian YouTube-kanavalla.

Lue Suomen ja Italian ensimmäisen ottelun raportti.